完型填空专练

1342372201I下 (等待) 路人甲
311 2 0
发表于:2014-04-20 01:27 [只看楼主] [划词开启]
1.完型填空
One of my fondest memories as a child is going by the river and sitting idly(闲散地)on the bank. There I would enjoy the peace and___1___, watch the water ___2__downstream, and listen to the chirps(喳喳声)of the birds and the rustling (沙沙声)of the leaves in the trees. I would  also___3___the bamboo trees___4___under pressure from the wind and watch them ___5____gracefully to their upright or ___6___ position after the wind had___7____. When I think about the bamboo tree’s ___8____to bounce (弹回) back or return to it’s original position, the word resilience(弹性)__ 9___to mind. When used in ___10_____ a person , this word means the ability to readily _11__from shock, depression or any other situation___12____stetches the limits of a person’s emotions. Have you ever felt like you are about to snap(高声喊叫)? Have you ever felt like you are at your __13__point?__14__, you have survived the experience to live to talk about it. During the experience you probably felt a mix of __15____that threatened your health. You felt emotionally drained(耗尽),___16_____ exhausted and you most likely endured(忍受) unpleasant physical symptoms.
   Life is a __17__ of good times and bad times, happy moments and unhappy moments. The next time you are __18___one of those bad times or unhappy moments that take you __19____to your breaking point, bend but don’t break. Try your best not to let the situation get the best of you. A measure of hope will__20__ you through the unpleasant ordeal(严峻的考验).
1.A. quiet  B. beautiful     C. noisy     D. happy
2.A. flow    B. rush     C. go     D. come
3. A. see     B. notice    C. watch   D. look at
4.A. bend    B. swing    C. break   D. tremble
5.A. return   B. recover  C. give   D. fly
6.A. straight  B. original  C. quick  D. necessary
7.A. died from  B. died out C. died down  D. died off
8.A. ability   B. power C. energy  D. strength
9.A. strikes  B. goes   C. appears  D. comes
10.A. preference to  B. conference to C. reference to D. appearance to
11.A. recover  B. calm  C. comfort  D. sink
12.A. where   B. that   C. when  D. in which
13.A. high   B. low   C. breaking   D. returning 
14.A.Thankfully B. Hopefully  C. Happily  D. Surprisingly
15.A. senses  B. emotions  C. thoughts  D. minds
16.A. physically  B. mentally  C. patiently  D. fully
17.A. way     B. mixture   C. condition    D. feeling
18.A. experiencing  B. making   C. living  D. meeting
19.A. away  B. far  C. close   D. fast
20.A. bring  B. take  C. make  D. set
Key: 1----5ABCAA  6----10 BCADC   11----15ABCAB  16---20BBACB
1. 【答案与解析】
本文是一篇语言生动优美的夹叙夹议的文章。作者通过对自己童年在河边玩的情景回忆,赞美竹子的坚韧品格,进而产生联想,感悟人生。人们在处于困境时应具有竹子的品格,弯曲但永不折断。
1、A. 享受平和与宁静.and是并列连词.
2、B. rush表明downstream的水流之急.
3、C. 注视着竹子的摆动.
4、A. 竹子在风力下弯曲.
5、A. 风后返回原来的位置.
6、B. 初始位置.
7、C. 风逐渐消失.
8、A. 竹子的性能特点.
9、D. come to mind 短语, 意为: 想起.
10、C. refer to 的名词形式.意为: 指…. 涉及…
11、A.指人恢复身体健康.
12、B. situation作现行词在句中作主语,所以选that 而不选where.
13、C. breaking point 意为: 顶点.
14、A. thankfully意为:  幸运的是.
15、B. emotions “情感,感情”
16、B. 依前后关系, 前emotionally情感上地,后physical体力,故选mentally精神上地.
17、B. 人生是快乐时光与不幸时光相互交织的混合体.
18、A. 意为: 经历困难时刻.
19、C. 意为: 使你接近极限.
20、B. take sb through  意为: 使某人熟悉,了解…..
【错题反思】
2.【完形填空】My grandfather took me to the fish pond on the farm when I was seven. He told me to throw a__21____into the water. And he told me to watch the____22___created by the stone. Then he asked me to__ 23__ of myself as that stone.
“You may24 lots of splashes (飞溅 ) in your life,___ 25___the waves that come from those splashes will ___26____the peace of all your fellow___27_____,”he said.
“Remember that you are ___28____for what you put in your circle and that the circle will also___29____many other circles. You will need to live in the ___30____that allows the good that comes from your circle to ___31____the peace of that goodness to___32____. The splash that comes from anger or jealousy will send those___33_____to other circles. You are responsible for____34_____.”
That was the first time I ___35_____each person creates the inner peace or discord (冲突) that ____36_____out into the world. We cannot create world peace if we are ___37____with inner conflicts, hatred, ____38______, or anger. We radiate (流露) the feelings and thoughts that we hold ____39_____,whether we speak them out or not. Whatever is splashing around inside of us is spilling out into the world, creating beauty or discord with all other circles of life.
We are ____40_____to everything and everyone else around in the universe.
21. A. stick     B. brick      C. stone       D. ball
22. A. holes     B. circles     C. drops       D. waters
23. A. think     B. accuse     C. regard      D. warn
24. A. produce   B. damage    C. prevent     D. create
25. A. but       B. because    C. while       D. for
26. A. cut       B. disturb     C. bring       D. block
27. A. students   B. friends     C. creatures    D. workers
28. A. proud     B. helpful     C. respectful   D. responsible
29. A. hear      B. leave       C. strike      D. touch
30. A. family    B. situation     C. way       D. hurry
31. A. send      B. provide     C. destroy     D. keep
32. A. them      B. nobody     C. someone    D. others
33. A. tastes      B. smells      C. feelings    D. views
34. A. all        B. both        C. neither     D. any
35. A. realized    B. recognized   C. admitted   D. promised
36. A. flows      B. takes       C. picks       D. brings
37. A. prepared   B. filled       C. presented    D. supplied
38. A. honesty    B. truth        C. doubt      D. modesty
39. A. forward    B. outside      C. inside      D. upward   
40. A. referred    B. intended     C. devoted    D. connected
Key to the cloze
21-----25 CBADA    26-----30 BCDDC   31-----35 ADCBA 
36----40 ABCCD
2. 【答案与解析】
21.C. 利用反指法,后面提到了that stone
22.B. circles 指波纹,后文多次提到circles
23.A. 考察短语think of… as  把…看成…此处为:把…想象成为…
24.D. 依上文created by the stone可知。这里是“激起”的意思。
25.A. 表转折。
26.B. disturb破坏周围的平静。
27.C. creatures是总称。这里指人。
28.D. 考察短语be responsible for…. 意为:对。。。负责任。
29.D. touch意为:触及到,触动。
30.D. 考察短语in the way.依后面的that 从句也能推知。
31.A. 传播的意思。
32.D.
33.C. feelings情感的意思。
34.B. 指anger or jealousy这两者。
35.A. realized意识到   recognized 认出   admitted承认 promised承诺,保证.依文义选realized
36.A. 流露,传播。
37.B. 考察短语be filled with.
38.C. 依语境应选负面意义的词,故选doubt.
39.C. 依文义可知:内心的感觉和思绪。
40.D. 我们与其他的人和事物是相联系的。
【错题反思】
3.完形填空(2007全国卷I)
In the United States there was an unusual tale telling of the daughter of a mechanic(技工). One day while walking along the bank of a lake, the girl____1_____ to see 20 eggs laid by a wild goose. After some time the girl___2_____ the mother would not return to her eggs and she ____3___ to take them home. There she carefully ___4___ the eggs in the heat of a lamp. Several days ___5____ the eggs broke and the baby geese came into the____6__.
  Geese are known to take the first living thing they see as their mother. ___7___, to these young geese, the girl was their mother.
  As they ___8____, the girl was able to ___9___ her birds to run across the grass, but she could not teach them to ___10____. The girl became increasingly worried about this, both when __11____ and in her dreams. Later, she had an ___12____: She would pilot a plane to guide them in ___13__.She asked her father for a plane and he assembled(组装) a small aircraft for her.
   Caring about ___14___ safety, the father decided to pilot the plane himself. However, the birds did not ___15___ or follow him, and ____16___ slept in the grass.
   One day, the girl ____17__ into the plane, started it and soon left the __18_____. Seeing their mother take to the air, the birds __19____ flapped(拍打)their wings and ___20____. She flew the plane freely in the sky, her young birds following.
1. A. managed    B. attempted    C. happened     D. supposed
2.A. realized     B. expected     C. imagined      D. admitted
3.A. helped      B. decided      C. afforded       D. meant
4.A. placed      B. protected     C. treated        D. examined
5.A. ago        B. out           C. later         D. long
6.A. family      B. lake          C. home        D. world
7.A. But        B. Also          C. Thus         D. Still
8.A. increased    B. improved      C. rose         D. grew
9.A. ask         B. lead          C. want         D. allow
10.A. fly        B. race           C. swim        D. sing
11.A. asleep      B. away          C. around       D. awake
12.A. idea       B. opinion        C. explanation   D. excuse
13.A. sky         B. heaven       C. flight        D. plane
14.A. his         B. her           C. their         D. its
15.A. respect      B. remember     C. recognize     D. receive
16.A. so          B. instead        C. hardly       D. too
17.A. climbed     B. looked        C. reached       D. fell
18.A. house       B. floor          C. water        D. ground
19.A. secretly     B. disappointedly   C. patiently     D. eagerly
20.A. looked away  B. set out         C. went by     D. turned back
Key: 
1----5CABAC  6----10 DCDBA  11----15 DACBC  16-----20 BADDB
3. 【答案与解析】
1.C.动词作谓语,意为“碰巧发生”。
2.A.动词作谓语,意为“认为,想着,确认,意识到”。
3.B.动词作谓语,意为“下决心,决定”。
4.A.谓语部分,意为“放置”。
5.C.为时间状语部分,意为“几天之后”。
6.D.谓语部分,意为“来到这个世界上”。也就是“孵化成功”。
7.C.表示因果关系。
8.D.动词作谓语,意为“成长”。
9.B。意为“教授,引导”。
10.A.动词不定式作宾补,意为“飞翔”。
11.D.在句中充当状语,是主语+系动词+表语结构的省略形式。意为“醒着”。
12.A.名词作宾语,意为“主意”。
13.C.介词结构作宾语补足语,意为“在飞翔方面”。
14.B.定语成分,意为“她的”。
15.C.谓语部分,意为“认可,理睬”。
16.B.副词修饰成分,意为“反而,却”。
17.A.谓语部分,意为“进入”。
18.D.宾语部分,意为“地面”。
19.D.状语部分,意为“急切地”。
20.B.谓语部分,意为“飞起”。
【错题反思】
4.完形填空(2006-2007高三保定摸底考试)
One morning I stood beside the window. Across the river, the __1___ decorated the edge of the shore in white. I stood __2____ and looked at what the night’s storm had ___3___.
I leaned forward and stood close to the window. There was a goose out there, quite ___4___, its wings folded to its sides, its feet ___5___ to the ice. Then from the dark skies, I saw a line of swans. They moved in their own ___6___ style, graceful and free.
As I watched, the leader __7___ from the sky and landed on the ice. As the swans surrounded the frozen goose, I __8___ it might be killed by those great swan beaks(鸟喙).
__9__instead, those beaks began to work on the ___10___. The long necks were lifted and curved down, again and again. At last, the goose’s head ___11___; its body pulled. Then the goose was ___12____ and standing on the ice. And the swans stood in the air ___13___. It seemed as if the goose was crying, “I cannot fly.” Four of the swans came down around it. Their powerful beaks cleaned the goose’s ___14___ from top to bottom, chipping off the ice held in the feathers. ___15___at last the goose’s wings were free,  the four swans ___16___  and joined the group.They restarted their eastward journey cheerfully.
I watched them until they ___17____ over the tops of the farthest trees. Only then did I realized that __18____ were running down my cheeks. Believe me! This story is __19____. And I will ask “If so for birds why not for ___20____?”
1.A. flower       B. tree          C. snow       D. picture
2.A. quietly       B. silently        C. happily     D. nervously
3.A. washed      B.painted        C. destroyed   D. cleaned
4.A. hungry       B. thirsty        C. terrible     D. still
5.A. frozen       B. put          C. turned      D. tied
6.A. common     B. ordinary      C. noticeable   D. boring
7.A. dived        B. moved        C. flew       D. circled
8.A. frightened    B. feared         C. hoped      D. knew
9.A. Wonderfully  B. Puzzlingly  C. Surprisingly  D. Disappointingly
10.A. ice          B. earth        C. goose        D. swan
11.A. carried       B. pushed      C. moved        D. lifted
12.A. glad         B. sad         C. free           D. lucky
13.A. listening     B. hearing       C. fighting       D. watching
14.A. head         B. legs         C. feathers       D. body
15.A. While        B. When        C. Before        D. Until
16.A. took off       B. took up      C. got away       D. got up
17.A. climbed       B. stopped      C. disappeared     D. landed
18.A. leaves         B. hairs        C. rivers          D. tears
19.A. actual         B. real          C. true           D. right
20.A. animals        B. man         C. people         D. insects
Key: 
1---5CABDA    6—10 CABCA   11---15 DCDDB   16---20 ACDCB
4.【答案与简析】
1.C。根据后面的white可知。
2.A.静静地站着。
3.B.暴风用雪绘出地画面。
4.D.冻得一动不动。
5.A.冻在冰里。
6.C.吸引人的。
7.A.从空中俯冲而下。
8.B.我恐怕这只鹅会被这群天鹅杀死。
9.C.令人吃惊的是,它们挽救了它。
10.A.前面提到过ice.
11.D.由于天鹅的帮助,鹅的头挺起来了。
12.C.能动了,自由了。
13.D.天鹅在空中注视着。
14.D.
15.B.when引导的时间状语从句。
16.A.起飞。
17.C.消失。
18.D.
19.C.
20.B.man指“人类”。
【错题反思】
5.完形填空(07山东卷)
Life is filled with challenges. As we get older we ___1____ realize that those challenges are the very things that ____2__ us and make us who we are. It is the same with the challenges that come with ____3___.
When we are faced with a challenge, we usually have two __4___. We can try to beat it off, or we can decide that thing ___5___ the challenge isn’t worth the __6__ and call it quits. Although there are certainly ___7___ when calling it quits is the right thing to do, in most ___8____ all that is needed is ___9___ and communication.
When we are committed to something, it means that no mattter how ___10____ or how uncomfortable something is, we will always choose to ___11___ it and work it through instead of running away from it. Communication is making a ___12___ for discussion and talking about how you feel as opposed to just saying what the other person did wrong. ___13____ you can say to a friend, “I got my feelings hurt,” ___14____ “You hurt my feelings,” you are going to be able to solve the problem much faster.
In dealing with many challenges that friendship will bring to you, try to see them for ____15__ they are: small hurdles you need to jump or ___16___ on your way through life. Nothing is so big that it is ___17____ to get over, and hurt only __18____ to make us stronger. It is all part of growing up, it ___19___ to everyone, and some day you will ___20___ all of this and say, “Hard as it was, it made me who I am today. And that is a good thing.”
1.A. seem to        B. come to       C. hope to          D. try to
2.A. design         B. promote       C. direct           D. shape
3.A. confidence      B. pressure   C. friendship       D. difficulty
4.A. opportunities    B. expectations    C. choices         D. aspects
5.A. demanding    B. deserving    C. predicting       D. presenting
6.A.comment        B. loss           C. trouble         D. expense
7.A. spans          B.times           C. dates           D. ages
8.A.cases          B. fields     C. parts      D. ocassions
9.A. assessment   B. commitment  C. encouragement   D. adjustment
10.A. doubtful      B. shameful    C. harmful     D. painful
11.A. keep          B. control          C. face            D. catch
12.A. space          B. plan            C. topic           D. room
13.A. If         B. As       C. While           D. Unless
14.A. other than     B. rather than     C. or rather    D.or else
15.A. what        B. who       C. where      D. which
16.A. pass by    B. come across     C. get through       D. run over
17.A. unnecessary   B. necessary     C. impossible      D. possible
18.A. serves        B. means     C. aims      D. attempts
19.A. opens        B. appeals     C. goes     D. happens
20.A. look down on  B. look back on  C. look forward to  D. look up to
Key:
1----5 BDCCD    6---10 CBABD    11---15 CAABA   16----20 CCADB
5.【答案与简析】
1.B.动词作谓语,意为“逐渐意识到”。
2.D.动词作谓语,意为“塑造”。
3.C.名词作宾语,意为“友谊关系中”。
4.C.名词作宾语,意为“选择”。
5.D.动词作谓语,意为“引起,造成”。
6.C.名词作宾语,意为“麻烦”。
7.B.名词作宾语,意为“时候”。
8.A.名词作宾语,意为“情况”。
9.B.名词作表语,意为“负责”。
10.D.形容词作表语,意为“痛苦的”。
11.C.不定式作 宾语,意为“面对”。
12.A.名词作宾语,意为“空间”。
13.A.连词引导条件状语从句,意为“如果”。
14B.连接两个并列成分,意为“而不是”。
15.A.习惯用法,see sb/sth what they are 的一部分,意为“看清某人或某事”。
16.C.动词不定式作宾语,意为“度过”。
17.C.形容词作表语,意为“不可能的”。
18.A.动词作谓语,意为“起作用”。
19.D.动词作谓语,意为“发生”。
20.B.动词作谓语,意为“回首,回顾”。
【错题反思】
6.完形填空(06保定高三模拟考试)
   My earliest bee experience took place at a summer camp. One day our teacher told us to head up the hill nearby. We all began to ___1____ our destination. The girls took the concrete stairs, but the boys ran ___2___ up the grassy hill, at the top of which sat a long wooden fence. Without __3___ the boys ahead of me vaulted over the fence bravely.
   What should I do? Take the stairs and ____4___ a girl, or jump the fence and look ___5____? Then I took my chance with the fence. I placed both ____6___ on the top and jumped, feeling uneasy.
   I didn’t ___7___ it. As I tried, my foot ___8___ on the top of the fence. Down I went! I landed on my backside. I tried to ____9___ off the accident, but then I felt something ___10____ under me. Just then I saw ___11____ seemed like hundreds of bees flying toward me. I had landed on a beehive! I ___12___ up and rushed as fast as I could. But the bees flew faster. What a/an __13____ situation I was in!
   My clothes were covered with __14____ . I parked myself in the camp and I was at a loss. __15____ this, my teacher quickly took off all my clothes but underwear. Bees flew out of my clothes and ___16___ out of my mouth!
   I had gained the __17____ of all the campers, but I didn’t feel cool. I had been __18____ almost 40 bees stings(蛰) all over my body. I learned a most ___19____ lesson that day. When we are led by the ___20___ to show off, we might find ourselves sitting on a beehive.
1.A. get         B. walk        C. set         D. race
2.A. already      B . happily     C. straight      D. fast
3.A. fear         B. fun         C. help        D. luck
4.A. feel like     B. look like     C. care about   D. wait for
5.A. excited      B. worried      C .strong      D. cool
6.A. hands       B. feet         C. arms        D. legs 
7.A. do          B. climb        C. make       D. succeed
8.A. arrived      B. got           C. caught      D. stepped
9.A. fall         B. laugh         C. put          D. take
10.A. beating     B. putting        C. flowing      D. moving
11.A. that        B. what          C. which        D. if
12.A. sat         B. stood         C. picked        D. jumped
13.A. difficult     B. hopeless      C. embarrassing   D. pleasing
14.A. bees        B. grass         C. dust          D. tears
15.A. At         B. For           C. In           D. With
16.A. almost      B. again         C. even         D. still
17.A. attention    B. experience     C. knowledge     D. respect
18.A. got        B. given          C. found         D. put
19.A. successful  B. deepest         C. difficult       D. valuable
20.A. courage    B. desire          C. goal          D. teacher
Key:
1---5 DCABD    6---10 ACCBD    11---15 BDCAA   16---20 CABDB
6.【答案与简析】
1.D.表示比赛谁先达到目的地。
2.C.男孩子们径直跑向山顶。
3.A.毫不畏惧地越过篱笆。
4.B.像女孩。
5.D.跳过篱笆看起来很酷。
6.A.把手放在篱笆顶部用力跳过去。
7.C.我没有成功。考察短语make it.
8.C.脚被钩住。
9.B.我尽力一笑了之。
10.D.感觉有东西在动。
11.B.考察宾语从句,what在宾语从句中作主语。
12.D.因背下有蜂窝,所以跳起来就跑。
13.C.多么难堪的情景啊!
14.A.反指法,前面提到过bees.
15.A.at this 见此情景。
16.C.表示更进一步。
17.A.赢得了大家的注意。
18.B.
19.D.我学会了宝贵的一课。
20.B.在欲望的驱使下炫耀。
【错题反思】
7.完形填空(07陕西卷)
I was having my dinner at McDonald’s one evening when an old couple slowly walked in. They ___1____ their meal, took a table near the window and started ____2___ food out of the plate. There was one hamburger, one order of French fires(炸薯条) and one drink. The man ____3___ the food into two halves and carefully placed ___4____ before his wife.
He took a sip(一小口) of the drink. His wife also took one and then ___5____ the cup down between them. “That ____6___ old couple! All they can ___7____ is one meal for the two of them,”thought I. ___8____ the man began to eat his French fires, I ___9____ to my feet, went over and said that I was ___10____ to buy another meal for them. But he ___11____ refused me and said that they made it a ___12____ to share everything.
___13___, the lady didn’t take a bite. She sat there ___14____ her husband eat, and taking turns sipping the drink. Again I ___15___ to buy them something but was refused. When the man finished eating and was ___16____ his face with a napkin. I ___17___ no longer stand it. I made an offer to them a third time. ___18____ being politely refused. I asked the lady ___19___, “Madam, why aren’t you eating? You said that you share everything. ___20____ is it that you are waiting for?” “The teeth,” she answered.
1.A. served     B. requested      C. collected       D. ordered
2.A. carrying        B. taking    C. fetching        D. bringing
3.A. divided        B. cut              C. changed       D. formed
4.A. it             B. this              C. that          D. one
5.A. got           B. settled            C. set           D. turned
6.A. funny         B. crazy             C. strange       D. poor
7.A. afford         B. pay               C. demand      D. choose
8.A. While         B. Since              C. As          D. Until
9.A. came          B. struggled           C. rushed       D. rose
10.A. anxious       B. willing             C. satisfied      D. quick
11.A. warmly       B. proudly        C. kindly       D. seriously
12.A. way          B. habit               C. case         D. model
13.A. Surprisingly   B. Sadly         C. Shockingly   D.Bitterly
14.A. seeing        B. noticing     C. watching     D. finding
15.A. wanted       B. asked       C. planned     D. attempted
16.A. wiping       B. touching       C. bathing       D. washing
17.A. should       B. could       C. might        D. would
18.A. In           B. Upon           C. After        D. With
19.A. curiously     B. carefully       C. naturally     D. plainly
20.A. How        B. Who         C. Why        D. What
Key: 
1---5 DBADC  6---10 DACDB  11-----15 CBACB  16---20 ABCAD
7.【答案与简析】
1.D.order“点菜”  
2.B.take …of …“将。。。中移开”
3.A.divide…into…“将。。。。分开”,老人将食物分成了两份。
4.D.食物分成两份,一份给老太太。
5.C.老太太喝了一口后,将杯子放下。Set …down“放下”
6.A.作者见此情形后,感到这对老夫妇挺可怜。
7.A.两个人只买一份食物,afford“买得起,支持地起”。
8.C.引导时间状语从句,“当。。。的时候”
9.D.当作者看到这一切后,站起来,走过去。Rise to one’s feet“站起来”。
10.B.由于作者是主动“站起来,走过去”所以肯定是愿意给他们买一份。Willing to buy…“愿意买。。。”。
11.C.根据后文可知此答案。
12.B.老人拒绝我后说,share everything已成为他们的一个习惯。
13.A.当作者见到老太太不吃,而仅坐着时,作者感到吃惊,因为上文提到“share everything”是他们的习惯。
14.C.通过下文可知,老太太没法吃,所以只能坐在那里看着老伴吃。
15.B.作者见到这可怜的老夫妇的这一切后,还是想给他们买份食物,但第一次已遭拒绝,所以这次作者请求他们同意,作者给他们再买一份。
16.A.根据常识,吃完饭后,用纸巾擦脸。
17.B.作者再也不能忍受了。Could no longer…“再也不能。。。”
18.C.作者三次遭到拒绝后,开始询问老太太。
19.A.“好奇的”,作者此时,对这对老夫妇充满了好奇。
20.D.此处为强调句,强调的是“waiting for”的宾语。
【错题反思】






8.完形填空(07浙江卷)
The books in David’s schoolbag felt like bricks as he ran down the street. What he wanted to do was to play basketball with Eric, ____1____ his mother told him he would have to return his sister’s books to the library first.
   He had ___2___ set foot in a library and he wasn’t about to do so today. He would just ____3___ the books in the outside return box. But there was a ____4___ : it was locked.
   He went into the building, only a few ninutes ____5____ closing time. He put the books into the return box. And after a brief ____6____ in the toilet, he would be on his way to the pay ground to __7____ Eric.
   David stepped out of the toilet and stopped in ___8___ ---the library lights were off. The place was ____9___. The doors had been shut. They ___10____ be opened from the inside. He was trapped----in a library!
   He tried to ___11____ a telephone call, but was unable to ___12_____ . What’s worse, the play phones were on the outside of the building. ____13___ the sun began to set, he searched for a light and found it.
   ___14___ he could see. David wrote on a piece of paper: “___15____! I’m TRAPPED inside!”and stuck it to the glass door. ___16____ , someone passing by would see it.
  He was surprised to discover that this place was not so unpleasant, ___17____. Rows and rows of shelves held books, videos and music. He saw a book about Michael Jordan and took it off the shelf. He settled into a chair and started to ___18____.
   He knew he had to ___19____, but now, that didn’t seem to be such a ___20____ thing.
1.A. but         B. because          C. or            D. since
2.A. ever        B. nearly           C. never         D. often
3.A. pass        B. drop            C. carry          D. take
4.A. problem     B. mistake          C. case          D. question
5.A. during       B. after            C. over          D. before
6.A. rest         B. break            C. walk         D. stop
7.A. visit        B. meet             C. catch         D. greet
8.A. delight      B. anger            C. surprise       D. eagerness
9.A. lonely       B. empty           C. noisy          D. crowded
10.A. wouldn’t    B. shouldn’t         C. couldn’t       D. needn’t
11.A. make       B. fix               C. use          D. pick
12.A. get on      B. get up             C. get through   D. get in
13.A. If          B. As               C. Though       D. Until
14.A. On time     B. Now and then      C .By the way    D. At last
15.A. Come       B. Help             C. Hello         D. Sorry
16.A. Surey       B. Thankfully     C. Truly         D. gradually
17.A. at most      B. after all      C. in short       D. as usual
18.A. watch       B. play           C. read          D. write
19.A. wait        B. stand              C. sleep          D. work
20.A. bad         B. cool               C. strange        D. nice
Key: 
1---5 ACBAD  6---10DBCBC  11---15ACBDB  16---20 ABCAA
8.【答案与简析】
1.A.表转折。他想打篮球,但母亲让他先还书。
2.C.他从没涉足过图书馆,今天也不想进。
3.B.他只想把书扔在外面的还书箱里。
4.A.但箱子锁着,他遇到了难题。Question表示提出来要回答的问题。
5.D.他在关门时间前几分钟进了图书馆。把书放进楼内的还书箱里。
6.D.stop表示短暂停留。
7.B.去操场与Eric见面,会合。
8.C.他出了卫生间,惊讶地停住了,因为图书馆的灯关了。
9.B.楼内空荡荡的。
10.C.门不能从里面打开。
11.A.make a telephone是固定短语,打电话。
12.C.get through,接通电话。
13.B.因为太阳开始落山,所以他找有灯光的地方。
14.D.最后他看见了。
15.B.他在玻璃上贴上了纸条。
16.A.他确信会有过往行人看见这个纸条。
17.B.他惊讶地发现毕竟图书馆内还是那么不舒适。
18.C.开始读关于乔丹的书。
19.A.他不得不在里面等。。。
20.A.在这么安静的地方读自己喜欢读的书好像不是一种坏事。
【错题反思】
9.完形填空
Mother came from our home village. She stayed with us for ten days. When she was ___1____ to leave, she wanted to buy us something ____2___ a present.
   “You’ve got ___3____,” she said, “but you seem to have got ___4____. The TV set is yours, but the people who walk back and forth in it are all ___5____, even murderers, corrupt officials and thieves come in and ___6____ it from time to time. The radio cassette player is yours, but it’s all others who __7____ in it. The books on the shelf are yours, but they are all ___8____ by others. The fridge is yours, but all the year round it’s ____9____ frost that comes from God knows where. __10___they make your life easy and comfortable, ___11___ of them BELONGS to you in the real sense of the word.
   ___12___ the day she was to leave for home, she got up early in the morning and ____13____ back a pickle(泡菜) pot from the market.
   “___14____ some pickle in it,” she said, “and have something ____15____ suits your own taste.”
   Since then pickles of our own ____16_____ had been added to our diet. When we had guests, we often had pickles ____17____ wine. Slightly intoxicated(excited greatly), everyone would say, “A country flavor, not bad, Not bad, a country flavor (特别的风味)”.
   ____18___ we had something to our own taste. When we looked at the ___19____, it was standing quietly at the corner. Amid the hustle and bustle of our ____20___ life and in the apartment of reinforced concrete, the pot stood there by itself, brewing an old and simple flavor.
1.A. on           B. about        C. for         D. of
2.A. since         B. because      C. as          D. for
3.A. everything    B. something     C. nothing     D. anything
4.A. everything    B. something     C. nothing     D. anything
5.A. murderers     B. thieves       C. actors       D. strangers
6.A. out           B. out of        C. into        D. along
7.A. sing          B. dance         C. plays      D. act
8.A. writing        B. written        C. read       D. reading
9.A. full           B. filled of       C. filled with    D. full with
10.A. As            B. But           C. Because      D. Though
11.A. no one        B. none          C. neither        D. either
12.A. On           B. In             C. During       D. Of 
13.A. took          B. brought        C. fetched       D. carried
14.A. Do           B. Cook          C. Make         D. Prepare
15.A. what         B. /               C. that          D. as
16.A. smell         B. sound          C. feel           D. taste
17.A. to go with     B. went with    C. to drink     D. drinking
18.A. But          B. So             C. And           D. Or
19.A. pot          B. TVset           C. radio          D. shelf
20.A. ordinary      B. usual        C. every day     D. everyday
Key: 
1---5 BCACD  6---10 BABCD 11---15 BABCC   16---20 DABAD
9.【答案与简析】
1.B.考察短语be about to.
2.C.作为。
3.A.你们拥有一切。
4.C.与上句相对应。
5.D.根据四个名词之间的逻辑关系可知选strangers.
6.B.进进出出
7.A.依上文可知选sing.
8.B.书是写出来的。
9.C.be filled with.
10.D.引导让步状语从句。
11.B.没有一个是属于你们的。
12.A.在某一天用on。
13.B.带回。
14.C.做泡菜。
15.C.考察定语从句。
16.D.口味。
17.A.泡菜就酒。
18.B.于是。
19.A.反指。
20.D.日常生活everyday life.
【错题反思】


10.完形填空
Last evening I was watching the evening news on television. The news was about a prize for scientific ___1____; I forgot what it was. The announcer, whose name was Ralph Story, said something that caught my ___2____. “All great discoveries,” he said, “are made by people between the ages of twenty-five and thirty.” ____3____ a little over thirty myself, I wanted to disagree with him. ____4___ wants to think that he is past the age of making any discovery. The next day I happened to be in the public library and spent several hours looking up the ___5____ of famous people and their discoveries. Ralph was right. First I looked at some of the ___6_____ discoveries. One of the earliest discoveries the famous experiment that proved that bodies of different ___7___ fall at the same speed was made by Galileo when he was 26. Madam Curie started her research that __8___ to Nobel prize when she was 28. Einstein was 26 when he published his world-changing theory of relativity. Well ___9___ of that. Yet I ___10_____ if those “best years” were true in other ____11____.
Then how about the field of ___12____? Surely it needed the wisdom of age to make a good leader. Perhaps it ___13_____ , but look when these people ___14_____ their career. Winston Churchill was elected to the House of Commons at the age of 26. Abraham Lincoln ___15____ the life of a country lawyer and was elected to the government at what age? Twenty-six.
But why __16____ best years come after thirty? After thirty, I ___17___ , most people do not want to take risks or try ___18______ ways. Then I thought of people like Shakespeare and Picasso. The former was writing wonderful works at the ripe age of fifty, while the latter was __19___ trying new ways of painting when he was thirty!
Perhaps there is still ___20____ for me.
1.A. invention     B. discovery     C. experiment   D. progress
2.A. mind      B. idea       C. attention     D. thought
3.A. As         B. Being      C. However     D. Beyond
4.A. Everybody     B. Somebody    C. Nobody     D. Whoever
5.A. names     B. ages      C. addresses     D. education
6.A. modern     B. scientific    C. last       D. oldest
7.A. heights     B. sizes      C. weights       D. things
8.A. led       B. meant        C. stuck        D. referred
9.A. plenty    B. enough      C. much      D. none
10.A. believed   B. trusted      C. wondered       D. asked
11.A. fields    B. countries      C. courses         D. ages
12.A. agriculture     B. politics      C. industry      D. society
13.A. is        B. will      C. has           D. does
14.A. finished     B. went       C. started         D. failed
15.A. devoted       B. gave up        C. began         D. led
16.A. don’t        B. the         C. can           D. not
17.A. believe     B. know       C. guess         D. agree
18.A. other       B. new       C. best          D. their
19.A. always        B. still      C. seldom       D. enjoying
20.A. discovery      B. problem      C. wish         D. hope
Key: 
1---5 BCBCB   6----10 BCABC  11----15 ABDCB  16---20 ACBBD
10.【答案与简析】
1.B.科学发现。
2.C.catch one’s attention引起某人的注意。
3.B.分词短语作状语。
4.C.没有人想承认自己超过了科学发现的年龄。
5.B.科学名人的年龄。
6.B.前面提到过。
7.C.重量。
8.A.考察短语lead to。
9.B.足够了。
10.C.我想知道在其他领域也是如此。
11.A.参照10.
12.B 根据上下文可知是政治领域。
13.D.也许如此。
14.C.开始他们的生涯。
15.B.放弃。
16.A.成功的年龄为什么不在30之后呢?
17.C.我猜想。
18.B.尝试新的方法。
19.B.仍然尝试新的方法。
20.D.我还有希望。
【错题反思】
11.完形填空
James sat outside the office waiting for the interview. He felt so ___1____ that he didn’t know what to do with ___2___. The person who had gone in ___3____ him had been in there for nearly an hour. And she looked so confident when she went in. ___4______James. He felt ____5___ that she had already got the ____6___ . The problem was that he wanted his job___7____. It meant __8____ to him. He had ___9____ it such a lot before the day of the interview. He had imagined himself ___10____ brilliantly at the interview and ___11_____ the job immediately. But now here he was feeling ___12___. He couldn’t ____13____ all those things he had ____14____ to say. At the moment, he almost decided to get up and __15___. But no—he had to do this. He had spent so much time considering it that he couldn’t.___16____ like that. His hands were hot and sticky and his mouth felt dry. At last the door of the office opened. The woman who had gone in an hour earlier come out looking very ___17____ with herself, she smiled sympathetically at James. At that moment James ___18____ her. The managing director then appeared at the office door. “Would you like to come in now, Mr. Davis? I’m sorry to have kept you waiting.” James suddenly ___19_____ that he had gone home after all. He got up, legs ___20____ and forehead sweating and wondered whether he looked as terrified as he felt.
1.A. healthy     B. nervous       C. careless    D. confident
2.A. the managing director  B. the woman  C. himself   D. the situation
3.A. by   B. with    C. before   D. after
4.A. Not like       B. So did    C. Do as  D. Do like
5.A. doutful         B. sure     C. angry     D. astonishing
6.A. reward          B. first     C. prize      D. job
7.A. hopelessly       B. naturally    C. easily        D. so much
8.A. everything       B. happiness     C. difficulty    D. nothing
9.A. dreamed of   B. learned of    C. thought about  D. talked about
10.A. explaining     B. performing    C. answering   D. writing
11.A. offered      B. asked for   C. being offered  D. being asked for
12.A. crazy      B. excited   C. probable    D. terrible
13.A. depend on     B. afford     C. believe in    D. remember
14.A. kept   B. been taught    C. planned   D. been supplied
15.A. leave      B. go in      C. prepare     D. practise
16.A. take back    B. put off     C. give up          D. put down
17.A. ugly    B. pleased      C. sad    D. pretty
18.A. noticed    B. loved    C. missed  D. hated
19.A. thought    B. hoped      C. wished    D. regretted
20.A. shaking      B. bending      C. walking    D. stopping
Key: 1----5 BCCAB    6---10 DDACB    11----15 CDDCA   16----20 CBDCA
11.【答案与简析】
1.B.面试前的紧张。
2.C.紧张的不能自己。
3.C.在他之前进入办公室的人。
4.A.James和他对比。
5.B.由于James感到她很自信,她自然得到了工作。
6.D.
7.D.他很想找到这项工作。
8.A.这项工作对他来说意味着一切。
9.C.在面试前他想了很多。
10.B.他想象自己在面试中表现地很出色。
11.C.imagine后用动名词。
12.D.他感觉很害怕,结果忘记他所准备地所有东西。
13.D.
14.C.
15 A。站起来离开。
16.C.
17.B.依后文的smile可知。
18.D.他以为她得到了工作,所以恨她。
19.C.虚拟语气。
20.A.紧张所至。
【错题反思】
12.完形填空
When I was a teenager, my dad did everything he could to advise me against becoming a brewer(造酒人). He’d _____1___ his life brewing beer for local breweries only to make a living, ___2___ had his father and grandfather before him. He didn’t want me __3____ near a vat(酿酒用的桶) of beer. So I did as he asked. I got good ____4___, went to Harvard and in 1971 was accepted into a graduate program there that ___5___ me to study law and business at the same time.
In my second year of graduate school, I began to be ___6_____ that I’d never done anything but go to school. So, at 24 I decided to drop out. ___7____ , my parents didn’t think this was a great idea. But I felt strongly that you can’t ____8____ till you’re 65 to do what you want in life.
I packed my stuff into a bus and headed for Colorado to become an instructor at Outward Bound. Three years later, I was ready to go back to ___9_____. I finished Havard and got a high-paid job at the Boston Consulting Group. Still, after working there five years, I ___10___ , “Is this what I want to be doing when I’m 50?” At that time, Americans spent good money on beer in ____11____ quality. Why not make good beer for ____12____ ? I thought.
I decided to give up my job to become ___13____. When I told Dad, he was ___14___, but in the end he ___15____ me. I called my beer Samuel Adams ___16____ the brewer and patriot who helped to start the Boston Tea Party. ____17____ I sold the beer direct to beer drinkers to get the ___18____ out. Six weekd later, at the Great American Beer Festival, Sam Adams Boston Lager(淡啤酒)won the top prize for American beer. In the end I was destined(注定)to be a brewer. My ___19____ to the young is simple. Life is very ___20___, so don’t rush to make decisions. Life doesn’t let you plan.
1.A. wasted       B. spent        C. prevented       D. sent
2.A. seldom       B. never        C. so             D. nor
3.A. anywhere     B. anyway       C. anyhow        D. somehow
4.A. habits        B. teachers       C. grades         D. work
5.A. promised     B. convinced      C. advised        D. allowed
6.A. aware        B. content        C. amazed        D. desperate
7.A. Fortunately    B. Obviously     C. Possibly        D. Surprisingly
8.A. assure        B. decline        C. deny           D. wait
9.A. school        B. Colorado      C. my home       D. my decision
10.A. thrilled      B. stressed        C. wondered       D. sneezed
11.A. cheap       B. expensive       C. low            D. high
12.A. Englishmen     B. Europeans     C. the world      D. Americans
13.A. a lawyer     B. a brewer       C. an instructor    D. an engineer
14.A. astonished      B. satisfied        C. interested      D. anxious
15.A. hated          B. supported       C. raised         D. left
16.A. for            B. at              C. in            D. after
17.A. Therefore      B. Otherwise        C. Also          D. Yet
18.A. price          B. name            C. company       D. party
19.A. advice      B. lift          C. job            D. experience
20A. hard           B. busy             C. short          D. long
Key: 1---5 BCACD   6----10 ABDAC   11----15 CDBAB   16---20 DCBAD
12.【答案与简析】
1.B.度过一生。
2.C.他的父亲及祖父也是如此。
3.A.不让我接近有啤酒的任何地方。
4.C.得了好分数去了哈佛。
5.D.准许我学习法律和商务。
6.A.考察短语be aware that…
7.B.
8.D.不能等到65岁。
9.A.
10.C.依后面的问句可知。
11.C.较差的质量。
12.D.
13.B.依第一段可知。
14.A.放弃自己的工作成为酿酒师,这使父亲很震惊。
15.B.最后父亲还是支持我。
16.D.
17.C.并且。
18.B.使出了名。
19.A.我对年轻人的忠告。
20.D.人生之路漫长。
【错题反思】
13.完形填空
School was over and I was both mentally and physically tired. I sat at the very front of the bus because of my ____1___ to get home. Sitting at the front makes you __2_____ out like a shiny coin in a pile of dull pennies.
   Janie, the driver, tries to break the ____3____ atmosphere by striking the match of ___4_____ . I try to mind my manners and ____5____ listen, but usually I am too busy thinking about my day. On this day, ___6_____, her conversation was worth listening to.
   “My father’s sick,” she said to no one in ___7___. I could see the anxiety and fear in her eyes. With a sudden change of attitde and interest, I asked, “What’s wrong with him?” With her eyes wet and her voice tight from ____8____ the tears, she responded, “Heart trouble.” Her eyes lowered as she ____9____. “I’ve already lost my mum, so I don’t think I can stand losing him.”
   I couldn’t respond. I was ____10____. My heart ached for her. I sat on the old, smelly seat thinking of the great ____11____ my own mother was thrown into when her father died. I saw how hard it was, ____12____ still is, for her. I wouldn’t like anyone to go ____13___ that.
   Suddenly I realized Janie wasn’t only a bus driver. That was ____14____ her job. She had a whole world of family and concerns too. I had never thought of her as __15______ but a driver.
I suddenly felt I was very ___16____. I realized I had only thought of people as__17____as what their purposes were in my life. I paid no attention to Janie because she was a bus driver. I had judged her by job and brushed her off as ____18_____.
For all I know, I’m just another person in ____19_____ else’s world, and may not even be important. I ___20_____ not have been so selfish and self-centered. Everyone has places to go, people to see and appointments to keep. Understanding people is an art.
1.A. anxiety        B. determination       C. decision        D. attempt
2.A. find           B. make              C. think          D. stand
3.A. unpopular    B. uncomfortable    C. unusual   D. unforgettable
4.A. fire            B. topic      C. conversation    D. discussion
5.A. politely     B. devotedly     C. carelessly      D. sincerely
6.A. however      B. therefore      C. thus          D. otherwise
7.A. surprise      B. common       C. silence        D. particular
8.A. fighting        B. avoiding        C. clearing       D. keeping
9.A. told           B. lasted         C. repeated      D. continued
10.A. for sure        B. at ease         C. in shock       D. in despair
11.A. mercy        B. pain         C. pity           D. disappointment
12.A. but           B. yet           C. and           D. or
13.A. over          B. round       C. through       D. without
14.A. almost       B. nearly            C. ever            D. just
15.A. something    B. anything       C. nothing         D. everything
16.A. sad          B. embarrassed     C. selfish      D. worried
17.A. far           B. long          C. much         D. well
18.A. unfit    B. unselfish      C. unnecessary      D. unimportant
19.A. everyone     B. someone     C. anyone          D. no one
20.A. must          B. may             C. can             D. should
Key: 1--5 ADBCA   6--10 ADADC  11--15 BCCDB    16---20 CADBD
13.【答案与简析】
1.A.坐在最前面急切地想回到家里。
2.D.由于坐在最前面被后面的人看着,所以使自己很显眼。
3.B. 司机通过对话的方式打破了尴尬的(不舒服的)情景。
4.C.参照3.
5.A.注意自己的行为,有礼貌地听对方说话。
6.A.我在忙于思考自己的一天。然而,我发现她的话值得听。
7.D.她没有刻意地对任何人讲。
8.A.控制自己的眼泪。
9.D.她继续说。
10.C.我很吃惊。
11.B.我想起父亲去世后,母亲陷入的痛苦。
12.C.并且也是如此。
13.C.考察短语go through.
14.D.只是。
15.B.anythig but 只是。
16.C.我突然感到我很自私。
17.A.考察短语as far as…根据。。。
18.D.认为她不重要。
19.B.别人。
20.D.表示自责。“不应该”
【错题反思】
14.完形填空
   Mr.Whitson tought sixth-grade science. In his first class, he gave us a ____1_____ about an animal called “cattywampus”, which died out during the Ice Age. He passed ___2_____ a skull(头盖骨)as he talked. We felt proud for feeling it, took ___3____ and later had a quiz.
   When my paper returned, I was shocked at the big red cross through ___4____ of my answers. Why? I had written down exactly what he said.
   Very simple, Mr. Whitson ___5____. He had made up the story about the cattywampus. Needless to say, we were extremely ____6___.
   We could have ____7____ him out, he said. ____8____, he told us ____9____ remains of the animal had ever been found at the very moment he was showing us the skull, ___10____, a cat’s. So, why didn’t we ___11___ his description about its color and other facts, especially the ridiculous(荒唐)____12____ he gave it. The zeros would be recorded in his ___13____ book. He hoped we would learn something from this ____14_____. Teachers and textbooks were not always correct and we shouldn’t let our ___15____ sleep, but speak up what we thought right.
   We ___16____ our skepticism(怀疑主义)into other ___17____, but it caused problems for the teachers who weren’t used to being challenge. I’ve kept in mind what Mr.Whitson gave me---- the____18____ to look people in the eye and tell them they are wrong.
   Not everyone sees the ___19____ in this. I once told a teacher about it and she was astonished, saying “He shouldn’t have tricked you like that.” I looked at her ___20____ in the eye and told her she was wrong.
1.A. report        B. picture         C. story         D. lecture
2.A. around       B. by             C. over         D. through
3.A. pictures       B. notes          C. imagination    D. surprise
4.A. some         B. most           C. each         D. part
5.A. answered      B. explained       C. ordered       D. asked
6.A. sad           B. nervous         C. disappoined   D. angry
7.A. watched       B. found           C. tried         D. looked
8.A. What’s worse   B. Above all        C. After all      D. What’s more
9.A. any           B. no              C. some        D. many
10.A. on purpose    B. as usual          C. in fact       D. in short
11.A. doubt         B. hear            C. understand    D. check
12.A. description     B. speech          C. skull         D. name
13.A. note          B. school           C. guide         D. grade
14.A. experience     B. accident          C. text          D. failure
15.A. hearts         B. minds            C. ideas         D. eyes
16.A. carried      B. meant          C. intended        D. managed
17.A. animals      B. chances        C. schools         D. classes
18.A. method      B. hope           C. courage         D. anxiety
19.A. value        B. result          C. aim            D. success
20.A. really        B. just            C. right           D. firmly
Key:1--5 DABCB  6--10 DBCBC    11---15 ADDAB   16--20 ADCAC
14.【答案与简析】
1.D.考察短语give sb a lecture.
2.A.在班上传递头盖骨看。
3.B.考察短语take notes.
4.C.每个答案都是红叉。
5.B.老师解释他们犯错的原因。
6.D.按老师说的记了笔记,可答案全错了,所以同学们很生气。
7.B.考察短语find out查清楚,弄明白。我们本能弄明白他的意思。
8.C.毕竟。
9.B.毕竟,根本不存在这样的遗留物。
10.C.事实上,它是猫的头盖骨。
11.A.我们为什么不对它的颜色和其他事实产生怀疑呢?
12.D.尤其是那奇怪的名字。
13.D.记分册。
14.A.我们应该从这次经历学会些东西。
15.B.别让我们的思想沉睡起来。
16.A.考察短语carry into 把。。。贯彻到。。。。把怀疑主义贯彻到其他课中。
17.D.参见16.
18.C.勇气。
19.A。不是每个人都能明白这的价值。
20.C.只是。
【错题反思】
15.完形填空
Two friends visited the zoo together. The zoo was very large and it was ____1____ to go everywhere. They had to decide where and which animal to visit as their time was ___2___. So both of them agreed not to ____3___ after choosing a ____4___  at every fork(岔道口).
A road sign at the first fork ____5____ one way to the lion quarters and the other to the tiger hill. They decided on the ____6____ after a ___7____ discussion because lion were “the king of the grassland”. The second showed a division(路口) going separately to the pandas and peacock. They ____8____ pandas as it was the nation’s treasure and went the way. Thus they made choices all along the way and each choice meant ____9____ what they couldn’t help regretting. But they had to make it, and ____10____, for it brooked(容忍)no delay. If they hesitated they would miss ___11___. Only ___12___ decision could offer more chances for sightseeing and ___13____ possible regret.
Life is ____14____ like this------ choices often occur that one has to make, for example, between two ____15_____ jobs, two fascinating wooers(追求者). To get one you ___16____ give up the other ------- you can get half of it. If you __17___ weighing the pros and cons and calculating gains and losses, you will most likely _____18_____ empty-handedness. Don’t be sad about it. ___19___ you have got half of the desirable things in life ------ something that is ___20____ to come by.
1.A. easy         B. eager       C. impossible       D. possible
2.A. enough       B. limited     C. tight            D. plentiful
3.A. retrace       B. come       C. go              D. go back
4.A. main road     B. branch      C. crossing         D. highway
5.A. showed       B. pointed      C. intended        D. made
6.A. former        B. later        C. lost            D. the third
7.A. brief          B. long        C. no             D. heated
8.A. hoped         B. wanted      C. favored         D. got
9.A. getting        B. taking        C. grasping       D. giving up
10.A. slowly       B. immediately    C. timely        D. easily
11.A. less          B. more         C. most          D. least
12.A. high         B. slow          C. short          D. rapid
13.A. increase      B. rid            C. reduce        D. raise
14.A. just exactly    B. more or less    C. hardly        D. most
15.A. unwanted      B. rejected       C. enjoyable     D. desirable
16.A. wish          B. want          C. must         D. have to
17.A. spend time     B. kill time       C. have a hard time  D. hope for
18.A. start with       B. get up        C. succeed in       D. end up in
19.A. By no means    B. Not in the least C. At most         D. At least
20.A. stupid         B. delighted      C. hard            D. supported
Key: 1--5 CBABA  6--10 AACDB  11---15 BDCBD 16--20 DADDC
15.【答案与简析】
1.C.在动物园中每个地方都看到是不可能的。
2.B.因时间有限,他们必须决定。。。
3.A.不走回头路。
4.B.在岔道口选择支路。
5.A.表明。
6.A.依后文lion可知。
7.A.因时间有限,只能作简短的讨论。
8.C.偏爱大熊猫因是国宝。
9.D.每个选择都意味着放弃其他的。
10.B.他们必须立即做出决定。
11.B.如果他们犹豫的话,那将失去的更多。
12.D只有迅速的决定才能有更多的机会。
13.C.减少可能的遗憾。
14.B.生活几乎也是如此。
15.D.在两个渴望得到的工作中进行选择。
16.D.不得不。
17.A.如果你花时间权衡利弊的话。
18.D.你很可能会两手空空。
19.D.至少你得到了一半。
20.C.生活中难得的东西。
【错题反思】
16.完形填空(保定模拟)
On a cold November afternoon, my mother and I were walking home from a pizza store. We were dressed __1___ and equipped with the rented video we had been ____2____ to watch. I was feeling a little ___3___ as I was carrying our shopping, and decided to throw away something. So I started to walk towards the garbage can __4___ I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He ___5___ over to another nearby garbage can and started looking through it.
I suddenly felt very guilty because I was about to throw away a new drink just because it was ____6____. I walked up to him and handed the ____7____ and some snacks(小吃) over to him. The man looked up ___8____ and took what I gave him.
A huge smile ____9___ across his face and this ___10_____ me to feel indescribable satisfaction. I felt I couldn’t be happier ___11____ myself, but then he said: “Wow, this is my son’s lucky day!”
With that , he thanked me happily and started off on his bike, I ___12_____ heard him whistling a song as he rode away.
I got a warm ___13___ inside. I now understand what is ___14___ by the saying “giving is getting”.
Although it only ___15____ a little action and a few words, I gained and learned more in those two minutes than I did in the ____16____ of the month. Everyone in the world needs help, everyone can ___17____ help and everyone will be helped by ___18____ kindness.
The image of that man’s happiness caused by my small gift appears in my mind every ___19____ I have the chance to do something nice.
This is the ___20____ of charity(慈善行为).
1.A. poorly        B. coldly       C. warmly        D. expensively
2.A. dying         B. exciting     C. worrying       D. happy
3.A. worried        B. interested    C. bored         D. tired
4.A. and           B. but          C. as            D. when
5.A. headed        B. passed        C. crossed       D. took
6.A. cheap         B. heavy         C. tasteless      D. full
7.A. money        B. toys           C. drink        D. clothes
8.A. in silence      B. in surprise      C. in interest     D. in a hurry
9.A. appeared       B. spread         C. went         D. ran
10.A. forced        B. helped         C. persuaded     D. caused
11.A. with          B. to            C. at            D. for
12.A. still          B. once          C. even          D. ever
13.A. sense         B. mind          C. thinking       D. feeling
14.A. aimed        B. meant          C. considered     D. thought
15.A. cost          B. took           C. called         D. asked
16.A. whole        B. others          C. rest           D. time
17.A. give          B. send           C. offer          D. have 
18.A. showing       B. expressing      C. lending       D. setting
19.A. moment       B. day            C. minute        D. time
20.A. power         B. meaning        C. strength       D. aim
Key: 1---5 CADDA  6---10 BCBBD  11---15 ACDBB 16---20 CAADA
16.【答案与简析】
1.C.因为十一月的下午,天冷所以穿得暖和。
2.A.考察短语be dying to do sth.不能用exciting因主语是we.
3.D.带着东西感觉很累。
4.D.考察时间状语从句,when意为“这时”
5.A.考察短语head to向。。。走去。
6.B.因为重想扔掉。
7.C.上文提到a new drink.
8.B.与往常从垃圾中捡东西相比感到吃惊。
9.B.微笑在脸上展开,表示渐进的动作。
10.D.这使我感到无法形容的满意。
11.A.对自己满意。
12.C.表示更进一步。
13.D.温暖的感觉。
14.B.理解“给与即获得”意味着什么。
15.B.只是付出了一点行动。
16.C.比剩下的几十天的收获都多。
17.A.每个人都能给与帮助。
18.A.展示友善。
19.D.每次。
20.A.这就是慈善行为的力量。
【错题反思】
17.完形填空(2003全国卷)
I played a racquetball game against my cousin Ed last week. It was one of the most ___1___ and tiring games I’ve ever had. When Ed first phoned and ____2___ we play, I laughed quietly, figuring on an ___3___ victory. After all, Ed’s idea of ___4____ has always been nothing more ____5____ than lifting a fork to his mouth. ___6____I can remember, Ed’s been the least physically fit member in the family, and __7____ proud of himself. His big stomach has always ballooned out between his T-shirt and trousers. Although the family often ___8____ about that, Ed refused to buy a _____9___ T-shirt or to lose weight. So when Ed ____10___ for our game not only with the bottom of his shirt gathered inside his trousers but also with a stomach you could hardly ___11_____, I was so surprised that I was __12____. My cousin must have made an effort to get himself into shape. ___13____, at the point in our game when I’d have predicted the score to be about 9 to 1 in my favor, it was ____14____ 7 to 9------and Ed was ___15____. The sudden realization was painful. We ___16____ to play like two mad men. When the score was 16up, I was having serious ____17____ about staying alive until 21 years old, let alone ___18____ that many points. When the game finally ended, both of us were lying flat on our backs, too tired to ____19____. In a way, I think we both won: I the game, but cousin Ed my ___20___.
1.A. encouraging      B. hopeless      C. surprising       D. regular
2.A. declared         B. mentioned     C. persuaded       D. suggested
3.A. unforgettable     B. unexpected     C. easy           D. early
4.A. exercise         B. preparation     C. joy            D. fitness
5.A. time-saving      B. comfortable   C. suitable     D. effort-making
6.A. As soon as       B. As long as       C. When          D. Since
7.A. strangely        B. personally       C. reasonably       D. eagerly
8.A. cared           B. forgot           C. quarreled        D. joked
9.A. clean            B. larger           C. straight         D. darker
10.A. set out          B. got ready    C. arrived          D. returned
11.A. notice           B. admire      C. believe           D. measure
12.A. nervous      B. curious         C. careless       D. speechless
13.A. After all         B. As a result    C. Above all         D. A t last
14.A. mistakenly       B. then       C. instead           D. naturally
15.A. leading          B. coming       C. waiting          D. counting
16.A. pretended        B. stopped      C. continued        D. decided
17.A. thoughts     B. doubts       C. situations        D. problems
18.A. scoring      B. completing     C. receiving        D. keeping
19.A. play          B. start      C. sleep            D. move
20.A. friendship      B. respect      C. support          D. favor
Key: 1--5 CDCAD   6--10 BADBC  11---15 ADBCA    16--20 CBADB
17.【答案与简析】
1.C.看完全文即可得出“它是一场我曾打过的比赛中最令人意外又最令人疲劳的比赛”。
2.D.“提议”我们打一场比赛。
3.C.figure on = depend on 指望,期待。
4.A.exercise “锻炼,活动”。
5.D.effort-making 努力的,费力的。句意:Ed所谓的体育活动向来仅仅是比举起饭叉用力而已。
6.B.as long as 相当于“就。。。,尽。。。”。
7.A.为自己的“不佳身材而自豪”,让人觉得“不可思议”(strange)。
8.D.因他的肚子而开他的“玩笑”。
9.B.买“大点儿”的衬衫或者减肥,都可以避开别人的玩笑。
10.C.本句开始讲到此次racquetball game的过程,由过去过渡到面前的Ed,自然应该是他出现(arrived)后的事情。
11.A.这一次你几乎“注意”不到Ed的肚子。
12.D.我惊地瞠目结舌(speechless)。
13.B.Ed领先是他练习形体的结果,因此选择as a result。
14.A.与我预料的比分9:1正好相反(instead),比分是7:9.
15.C.Ed领先(leading),与上文in my favor呼应。
16.C.像两个疯子一样,我们继续比赛。
17.B.这是I的夸张说法:我深深怀疑我是不是只能活到21岁,说明疲惫之极。
18.A.更不用说得高分,score这里是动词。
19.D.太疲惫而不能动弹(move)。
20.B.最后一句是点睛之笔:从某种意义上来说,我们两个都是胜者,我赢了比赛,他赢得了尊重(respect)。
【错题反思】
18.完形填空
Evey year on my birthday, a white gardenia(栀子花)was _____1____ to my house. But no card or note came with it. Calls to the flower shop were always ___2___ -------- it was a cash purchase. After a while I stopped trying to ___3___ the sender’s identity and just ___4____ in the beauty and heady perfume of that one magical, perfect white flower lying in ___5___ pink paper.
But I never stopped ___6____ who the giver might be. My mother ___7____ to these imgines. She asked me if there was someone for whom I had done a special ____8___ who might be showing appreciation. I had more fun imagining that it might be a boy I fell in love with or one who had ____9___ me even though I didn’t know him.
One month ___10____ my high-school graduation, my father died. My feelings ___11____ from sorrow to fear and ___12_____: my dad was missing some of the most important events in my life. I became completely ____13___ in my coming graduation, the senior-class play and the ball. But my mother would not hear of my ___14___ any of those things. Mother and I had gone shopping and found an impressive dress, but it was the ____15___ size. When my father died, I forgot about the dress.
The day before my ball, I found that dress------ in the right size------over the living room sofa. It was ___16____ to me so lovingly. I didn’t ___17____ if I had a new dress or not. But my mother did. She wanted her children to feel ____18____, filled with a sense that there was a beauty even in the face of ___19____.
My mother died ten days after I was married. The following year the gardenia stopped ___20___.
1.A. given        B. delivered         C. taken         D. brought
2.A. useful        B. helpful          C. useless        D. hopeful
3.A. recognize     B. realize           C. check         D. discover
4.A. delighted      B. pleasant         C. pleasing       D. satisfied
5.A. hard          B. tough           C. soft           D. light
6.A. considering    B. remembering      C. imagining     D. recalling
7.A. referred       B. led              C. preferred      D. contributed
8.A. kindness      B. job               C. favor         D. happiness
9.A. observed      B. watched           C. noticed       D. hated
10.A. after         B. before            C. later          D. ago
11.A. ranged       B. differed           C. suffered       D. judged
12.A. shock        B. happiness          C. depressing    D. anger
13.A. uninterested   B. interested        C. unhappy    D. disappointing
14.A. lacking       B. disappearing         C. losing       D. lost
15.A. wrong        B. false               C. proper       D. right
16.A. provided      B. presented           C. introduced    D. awarded
17.A. doubt        B. wonder             C. desire        D. care
18.A. loving        B. loved              C. respected     D. honored
19.A. sorry         B. difficulty           C. hardship      D. sorrow
20.A. coming       B. appearing      C. following     D. presenting
Key: 1--5 BCDAC    6--10 CDACB   11--15 ADACA   16--20 BDBDA
18.【答案与简析】
1.B.栀子花被送到我家。
2.C.给花店打电话总是无济于事(useless)。
3.D.过了一段时间,我就不再想花是谁送的了。
4.A.delighted意为“高兴的”。自己沉陷于这束发出芳香的花中。
5.C.此空考察生活常识。鲜花一般要用柔软的纸包装。
6.C.本段第二句的imagine对本选项有提示作用。
7.D.contribute to 有“导致”之意,本句表明原来是母亲给我送的鲜花。
8.A.do a kindness意为“做善事”,do sb a favor意为“赏脸”。
9.C.notice sb 意为“关注某人”。
10.B.根据其后的“my coming graduation”推断出正确答案B。
11.A.range from …to …意为“从。。。到。。。变化。
12.D.父亲将不能分享我的幸福,使我感到有一点儿生气。
13.A.父亲的去世使我对即将到来的毕业不感兴趣。
14.C.母亲不想听到我将要失去这些东西。
15.A.与后文的“in the right size”对应。
16.B.be presented 意为“被呈现”。
17.D.care意为“在乎”。
18.B.母亲希望她的女儿能感受到爱。
19.D.即使面对父亲刚刚去世的悲痛。
20.A.母亲去世后的第二年,栀子花就没有人再送来了。
【错题反思】
19.完形填空(04高考全国卷)
   It was the night before the composition was due. As I looked at the list of topics, “The Art of Eating Spaghetti” caught my eye. The word “spaghetti” brought back the _____1____ of an evening at Uncle Allen’s in Belleville ____2_____ all of us were seated around the table and Aunt Pat ____3____ spaghetti for supper. Spaghetti was an exotic(外来的)treat in ____4______ days. Never had I eaten spaghetti, and ____5____ of the grown-ups had enough experience to be ___6____ it. What laughing ____7_____ we had about the ____8____ respectable method for moving spaghetti from plate to mouth. ____9____, I wanted to write about that, but I wanted to ___10____ it down simply for my own ____11____, not for Mr.Fleagle, my composition teacher. ___12____, I would write something else.
When I finished it the night was half gone and there was no ____13____ left to write a proper composition for Mr.Fleagle. There was no choice next morning but to ___14___ my work. Two days passed before Mr.Fleagle returned the ____15____ papers. He said, “Now, class, I want to read you a composition, ‘The Art of Eating Spaghetti’.”
My words! He was reading my words out ___16____ to the whole class. ___17___laughed, then the whole class was laughing with open-hearted enjoyment. I did my best not to show ___18____, but what I was feeling was pure happiness, ____19____ my words had the power to make people ___20____.
1.A. memory      B. thought    C. knowledge    D. experience
2.A. when            B. where          C. since          D. after
3.A. cooked           B. served      C. got           D. made
4.A. their             B. past            C. last              D. those
5.A. none         B. one       C. some             D. neither
6.A. careful about      B. good at      C. fond of     D. interested in 
7.A. speeches          B. lessons    C. sayings       D. arguments
8.A. nearly         B. naturally    C. officially          D. socially
9.A. Especially     B. Probably     C. Suddenly      D. Fortunately
10.A. settle            B. put           C. take        D. let
11.A. work       B. story       C. luck             D. joy
12.A. However   B. Therefore    C. As for him     D. Expect for that
13.A. time        B. excuse    C. way         D. idea
14.A. give up       B. continue    C. hand in            D. delay
15.A. written       B. graded     C. collected          D. signed
16.A. loud       B. fast       C. publicly           D. calmly
17.A. People        B. Nobody      C. Somebody      D. I 
18.A. shock       B. wonder     C. worry        D. pleasure
19.A. if       B. for     C. while             D. although
20.A. excited      B. satisfied      C. think         D. laugh
Key: 1--5 AABDA   6--10 BDDCB  11--15 DCACB  16--20 ACDBD
19.【答案与简析】
1.A.the word “spaghetti”让我想起了那样一个晚上。
2.A.这个选项的前面有一个时间又有一个地点,但在这里应该指那个晚上怎麽了,所以应该和时间有关。
3.B.当我们围着桌子坐好的时候应该是上饭了,“serve”上饭,上菜。
4.D.in those days指“在过去。。。。。。”
5.A.从下文来看,没有人知道怎样吃,所以这里应为全部否定。
6.B.be good at 原为“擅长”但在本文中应为“吃过。。。。,见过。。。”
7.D.由于没有吃过这种食物,所以人们议论怎样吃。
8.D.socially指“被人们普遍接受了的。。。。”
9.C.作者在回忆此事时没有想把它写下来,但这时他突然有了这种想法。
10.B.put down意为“写下,记下”。
11.D.从后一句话看,“not for MrFleagle”,可看出自己喜欢所以把它写下来。
12.C.As for him “至于他。。。”作者想用其他的东西对付他。
13.A.没时间了去写别的了。
14.C.hand in “交上来”
15.B.graded papers“批改完,判了分的作文”。
16.A.老师在课上大声朗读学生的作文。
17.C.后文“then whole class was laughing…”可看出有几个人笑了。
18.D.此时作者内心很高兴,但他尽力不把这种情绪表现出来。
19.B.for 表作者高兴的原因。
20.D.上文提到大家在开怀大笑,所以这里指“我有能力让大家笑“。
【错题反思】
20.完形填空(2004北京卷)
When I joined a private football league a few years ago, the sport meant everything to me. My coach said that I had lots of potential, and I became captain of my ____1_____. That was before all the fun was taken out of ____2____.
   At first, everyone on the team got ____3____ playing time. Then the team moved up to the top division after winning all its games, and the ___4_____ started. Some parents, who had paid the coach extra so their daughters could have ___5____ one-on-one training, got angry when she didn’t give them more playing time in our ____6____. The coach was replaced.
  The new coach, however, took all the fun out of the game: All we did during practice was ___7___. I always wished to God that it would rain so we would not have the ___8_____. Of course, all teams run drills; they are ____9___. But we ran so much that, afterwards, we had trouble ___10___. Younger people shouldn’t be doing exercises _____11_____ for 18-year-olds.
   I was very thin ____12___ I started football, but as a member of this team I wouldn’t eat much, because I was afraid of being too ____13____ to run. I feared making mistakes, and the added pressure caused me to make more than my usual ___14____.
   Is all this pressure necessary? I ____15____ up leaving the football team. Four other girls did the same, and two of them stopped playing football completely. That’s ____16____, because they had so much potential. They were just burned-out with all the pressure they ____17____ from the coach or their parents.
  I continued playing football at school and ___18____ my love for it. I joined a private team coached by my school coach. When I started playing ____19____ him, he told me I needed to relax because I looked nervous. After I ____20____ down, I played better. When you enjoy something, it’s a lot easier to do it well.
1.A. class         B. club        C. team        D. board
2.A. playing       B. living       C. learning     D. working
3.A. great         B. equal        C. right       D. extra
4.A. business      B. struggle      C. attempt     D. pressure
5.A. free         B. private        C. good       D. basic
6.A. matches      B. courses       C. lessons      D. programs
7.A. jump        B. play          C. run         D. shoot
8.A. duty         B. meeting       C. operation    D. training
9.A. necessary     B. boring        C. scientific     D. practical
10.A. speaking    B. moving        C. sleeping      D. breathing
11.A. used        B. intended       C. made        D. described
12.A. till         B. since           C. before      D. because
13.A. full        B. tired            C. lazy        D. big
14.A. size        B. share           C. space       D. state
15.A. gave       B. kept            C. ended       D. picked
16.A. sad        B. shameful        C. silly         D. serious
17.A. received    B. suffered         C. brought      D. felt
18.A. reconsidered  B. rediscovered    C. re-formed    D. replaced
19.A. at          B. by             C. for          D. around
20.A. fell         B. stepped         C. slowed      D. calmed
Key: 1--5 CABDB  6--10 ACDAD   11---15 BCABC   16--20 ADBCD
20.【答案与简析】
1.C.我成为足球队队长。
2.A.全文讲足球运动的情况,而不是生活、工作或学习的情况。
3.B.根据上下文可知,起初每个人有平等的训练和比赛时间。
4.D.出名后,球员开始有压力。
5.B.因多付了钱而希望得到教练的私下训练。
6.A.多付钱的父母生气的原因是教练在比赛中没有给其孩子更多的比赛时间。
7.C.根据后文“all teams run drills”可知。
8.D.希望天下雨就不需参加整天跑的训练。
9.A.跑步训练有必要但过多。
10.D过多的跑步导致球员呼吸困难。
11.B.这里指教练将为成年人准备的高强度训练运用到少年女子足球训练当中,intend sth for somebody 为某人准备某物。
12.C.加入足球队前就较瘦。
13.A.成为球员后不愿吃得过多是担心太饱而不能跑步。
14.B.依上下文可知。
15.C.最终以离开球队而结束。
16.A.四个很有潜力是女孩完全放弃踢球是很可惜的,令人难过。
17.D.她们感到来自父母和教练的压力太大而放弃了踢球。
18.B.作者在学校队里重新找到了自己的所爱---踢球。
19.C.考察介词for的用法。
20.D.我心情平静下来时就踢得更好。
【错题反思】
21.完形填空(2004重庆)
   A little boy invited his mother to attend his school’s first teacher-parent meeting. To the little boy’s _____1____, she said she would go. This ___2____ be the first time that his classmates and teacher ___3___his mother and he felt ____4___ of her appearance. Although she was a beautiful woman, there was a severe scar(伤疤) that ___5____ nearly the entire right side of her face. The boy never wanted to ____6_____ why or how she got the scar.
  At the meeting, the people were ___7__ by the kindness and natural beauty of his mother __8____ the scar, but the little boy was still embarrassed and ____9_____ himself from everyone. He did, however, get within ___10___of a conversation between his mother and his teacher.
  The teacher asked ___11____, “How did you get the scar on your face?”
  The mother replied, “____12____ my son was a baby, he was in a room that caught fire. Everyone was ___13____ afraid to go in because the fire was ____14___, so I went in. As I was running toward his bed, I saw a long piece of wood coming down and I placed myself over him trying to protect him. I was knocked ___15____ but fortunately, a fireman came in and saved both of us.” She ___16___ the burned side of her face. “This scar will be ____17____ , but to this day, I have never __18___ what I did.”
   At this point, the little boy came out running toward his mother with tears in his eyes. He held her in his arms and felt a great ____19___ of the sacrifice(牺牲)that his mother had made for him. He held her hand ___20_____ for the rest of the day.
1.A. enjoyment      B. disappointment    C. surprise    D. excitement
2.A. would         B. could           C. should         D. must
3.A. noticed        B. greeted       C. accepted       D. met
4.A. sick           B. ashamed       C. afraid         D. tired
5.A. included       B. passed       C. covered    D. shaded
6.A. talk about      B. think about    C. care about   D. hear about
7.A. impressed      B. surprised      C. excited     D. comforted
8.A. in sight of      B. by means of      C. by way of      D. in spite of
9.A. hid         B. protected    C. separated      D. escaped
10.A. understanding   B. reminding     C. hearing    D. learning
11.A. carefuuly       B. seriously     C. nervously     D. anxiously
12.A. As            B. When                C. Since         D. While
13.A. so        B. much         C. quite          D. too
14.A. out of control   B. under control    C. in control   D. over control
15.A. helpless       B. hopeless     C. senseless  D. useless
16.A. pointed     B. showed       C. wiped          D. touched
17.A. ugly        B. lasting     C. serious         D. frightening
18.A. forgot      B. recognized     C. considered      D. regretted
19.A. honor       B. sense        C. happiness       D. pride
20.A. quietly    B. slightly        C. tightly         D. suddenly
Key: 1--5 BADBC   6--10 AADAC   11--15 BBDAC   16--20 DBDBC
21.【答案与简析】
1.B.孩子想妈妈不会答应参加的,可令他失望的是,他妈妈竟然要去。
2.A.由于家长会还没有召开过,所以老师和同学们将会第一次见到他母亲。
3.D.greet sb.向某人打招呼;accept sb.接受某人,承认某人的地位。
4.B.孩子对母亲的长相感到羞愧。
5.C.用“覆盖”表明伤疤之大。
6.A.那位男孩从来不想谈论她为什么、是怎么有的那块伤疤这个问题。
7.A.母亲的仁慈和自然美给与会的所有人留下深刻的印象。
8.D.尽管脸上有一块疤,但是依然掩盖不了她的自然美。
9.A.那个男孩觉得很难为情,就有意地躲开大家。
10.C.然而,他确实在能听到母亲和老师交谈的范围之内。
11.B.老师担心这样的问题会伤害那位母亲的自尊心或令她不快,所以就小心翼翼地问。
12.B.when引起一个故事发生的时间背景。
13.D.人们太害怕而不敢去救孩子。
14.A.火势太猛失去控制。
15.C.当母亲走近孩子时,房上一块燃烧的木头掉了下来,为了救孩子,她扑在了孩子身上,被木头打昏了过去。
16.D.她抚摸着被烧伤的那半边脸。
17.B.lasting持久的,永久的。
18.D.这块疤虽然会永远留在我的脸上,但直到今天,我也从来没有为我做过的事情后悔过。
19.B.他用双臂抱着母亲,深深懂得了母亲为他做出的牺牲。
20.C.此时孩子意识到自己的错误,紧紧地抓住母亲的手,表示出一种复杂的心情。
【错题反思】
22.完形填空(2005潍坊高三统考)
   I had an interesting experience playing ping-pong last year. I was playing against a ___1_____ opponent(对手). The score was 20 to 17 in her ____2_____. I won the next three points which made the score 20 to 20. I ___3____ my paddle on the table and thanked my opponent and began to walk away. She called me ___4____ and said we had to continue until one of us ____5___.
   “Look,” I said, “ if we ___6____ , one of two events will take place. Either you or I will win. If you win, I will begin to ____7___ my skill. If I win, you will be unhappy. Isn’t it better to know that we both played ___8____, that we enjoyed the competition, and that we played to an even(相等)score?” This was a ___9____ ending for my opponent and for the persons watching this contest. It made ___10____ to me to leave with a tie(不分胜负)game, an impasse(僵局): no winner, no __11___!
  So, my friends, here is the problem ___12____ me. Our present technology makes it possible for nations to ___13____ other nations with time for retaliatory(报复)strikes. In such a unclear time there __14____ be no winners, only losers. Under these conditions, the only choice to ___15____ global destruction is global impasse. This would be a ___16____ “tie game” where no nation wins and no nation loses. An impasse reached through compromise(妥协). This is because compromise becomes the only means of ___17____. We cannot destroy this beautiful planet by holding on to ___18____ understanding of victory. The ___19____ victory is in achieving a desirable impasse. No one wins, ___20___ no one loses either.
1.A. tiring          B. poor         C. fine          D. brave
2.A. favor         B. side          C. lead         D. place
3.A. threw         B. placed        C. stuck        D. dropped
4.A. up           B. over           C. on          D. back
5.A. lost          B. won           C. gave up      D. tired out
6.A. perform       B. stop           C. continue     D. leave
7.A. doubt         B. hate           C. practise      D. desert
8.A. hard          B. fair            C. poorly       D. well
9.A. close         B. surprising       C. satisfying     D. reasonable
10.A. progress     B. room           C. sense         D. time
11.A. loser        B. fighter          C. success        D. player
12.A. encouraging   B. frightening     C. shocking       D. trouble
13.A. destroy       B. attack          C. seize         D. rule
14.A. may          B. should         C. can           D. must
15.A. escape        B. flee            C. accept        D. avoid
16.A. different      B. small           C. huge          D. familiar
17.A. surviving      B. living          C. staying        D. pleasing
18.A. an old         B. an unusual      C. the same       D. a complete
19.A. great          B. only           C. same          D. equal
20.A. while          B. but            C. as            D. since
Key: 1--5 CABDB  6--10 CADBC  11--15 ADACD  16--20 CAABB
22.【答案与简析】
1.C.根据下一句,比分为:20:17,她占上风可知。
2.A.in one’s favor对某人有利;in one’s place处于某人的地位或处境。
3.B.根据后面的“thanked my opponent and began to walk away”可知我有好的终止比赛,place…on…把。。。放在。。。上
4.D.call me back把我叫回来。
5.B.因为我们打平手,所以她想真正决出胜负时再停下来。
6.C.照应上一段最后一句中的continue.
7.A.我输了,那么我就会怀疑自己的能力。
8.D.认为我们俩都打得不错,这不更好吗?
9.B.因为通常的比赛都有胜负之分,故这次比赛然我的对手很惊讶。
10.C.make sense有意义。
11.A.与no winner照应。
12.D.这就是困扰我的问题。
13.A.根据15题后的global destruction可知。
14.C.may be 可能是should be应该是 can be(相当于 is sometimes )must be一定是。
15.D.唯一一种避免全球毁灭的方式就是全球僵局。
16.C.这与乒乓球这种不分胜负的比赛相比,是一场巨大的比赛-----战争。
17.A.surviving 存活、生存living活着、生活。
18.A.对胜利的一种过时的理解。
19.B.唯一的胜利就是达到一种令双方都满意的僵局。
20.B.没有人胜利,但同样也没有人失败。两句之间为转折关系。
【错题反思】
23.完形填空(2003北京卷)
   I was six when I joined my father and two elder brothers at sunrise in the fields of Eufaula, Okla. ___1____ the time I was eight I was helping Dad fix up old furniture. He gave me a cent for every nail I ___2____ out of old boards.
   I got my first ____3____ job, at JM’s Restaurant in town, when I was 12. My main responsibilities were ____4____ tables and washing dishes, __5___ sometimes I helped cook.
   Every day after school I would ___6____ to JM’s and work until ten. Even on Saturdays I ___7____ from two until eleven. At that age it was difficult going to work and ____8____ my friends run off to swim or play. I didn’t necessarily like work, but I loved what working ___10____ me to have. Because if my ___9____ I was always the one buying when my friends and I went to the local Tastee Freez. This made me ____11____.
   Word that I was trustworthy and hard-working ___12_____ around town. A local clothing store offered me credit(赊账)____13____ I was only in seventhe grade. I immediately ___14____ a $ 68 sports coat and a $ 22 pair of shoes. I was ___15_____ only 65 cents an hour, and I already owed the storekeeper $ 90! So I learned ____16_____ the danger of easy credit. I paid it ____17____ as soon as I could.
   My first job tought me self-control, responsibility and brought me a ___18_____ of personal satisfaction few of my friends had experienced. As my father, ___19____ worked three jobs, once told me, “ If you ____20____ sacrifice(奉献)and responsibility, there are not many things in life you can’t have.” How right he was.
1.A. Before        B. Within        C. From        D. By 
2.A. pulled        B. put            C. picked       D. pressed
3.A. usual          B. real           C. main        D. particular
4.A. sweeping       B. packing        C. clearing     D. emptying
5.A. or         B. so          C. but          D. even
6.A. head       B. turn         C. change      D. move
7.A. studied     B. worked      C. played       D. slept
8.A. helping     B. having      C. watching     D. letting
9.A. asked      B. told         C. promised     D. allowed
10.A. study     B. power        C. age         D. job
11.A. proud     B. friendly      C. lucky        D. hopeful
12.A. ran       B. got          C. flew         D. carried
13.A. although   B. while        C. if           D. since
14.A. sold       B. borrowed     C. charged      D. wore
15.A. keeping    B. making       C. paying       D. taking
16.A. gradually   B. greatly       C. hardly        D. early
17.A. out        B. over         C. away         D. off
18.A. point       B. level        C. part           D. sign
19.A. he         B. that          C. who          D. whoever
20.A. understand  B. demand       C. offer         D. fear
Key: 1--5 DABCC  6--10 ABCDD  11--15 ABACB   16--20 DDBCA
23.【答案与简析】
文章记叙了作者12岁时得到的第一份工作给他带来的珍贵人生体验。就是这份工作使作者体验到了自给自足的自豪感,也使他小小年纪就懂得了轻而易举得到的信任带来的危险。作者用自己的亲身经历想传递给我们的正是“父亲”在文章最后所说的:“如果你懂得奉献和责任的意义,那么,你一生没有什么得不到的。
1.D.by到。。。时候。我8岁时已经在帮助父亲干活并不是真正的工作。
2.A.pull sth out of…从…拔出…
3.B.真正意义上的工作。意指原来帮助父亲干活不是真正意义上的工作。
4.C.clear tables收拾桌子。
5.C.可有时我也帮着做饭。
6.A.head 这里是动词,“前进,走向”。
7.B.即使在星期六我也要从两点一直工作到十一点。
8.C.在那个年龄(好玩好动的少年),(自己)去干活,眼看着朋友跑去游泳或戏耍,真是很难做到!
9.D.我不一定喜欢劳动,但我喜欢劳动让我拥有的一切。
10.D.联系上文,显然指的是我的工作。
11.A.以为我能花自己挣来的钱与朋友们分享好吃的东西,所以我感到“自豪”。
12.B.get around/ round 消息传开。
13.A.尽管我只是七年级的学生,当地的一个服装店给我赊账。
14.C.charge作“记账”解,I已经赊了90美元的账。
15.B.当时我每小时只能挣到65美分。
16.D.因此我很早就尝到了轻而易举得到的信任带来的危险。
17.D.pay off偿清,还清。
18.B.level这里作“自然或适当的位置、阶段、社会地位等”我的第一份工作让我学会了自我约束,让我懂得了责任的意义,给我带来了我的朋友中几乎无人体验过的一种自足状态。
19.C.who引导非限制性定语从句。
20.A.如果你懂得奉献和责任的意义,那么你一生当中没有什麽你得不到的。“父亲”的话是点睛之笔。
【错题反思】
24.完形填空(2004湖南卷)
   I grew up in a community called Estepona. I was 16 when one morning, Dad told me I could drive him into a ____1___ village called Mijas, on condition that I took the car in to be ____2_____ at a nearby garage. I readily accepted. I drove Dad into Mijas, and ___3____ to pick him up at 4 pm, then dropped off the car at the ___4___. With several hours to spare, I went to a theatre. ___5___, when the last movie finished, it was six, I was two hours late!
   I knew Dad would be angry if he ____6_____ I’d been watching movies. So I decided not to tell him the truth. When I ___7____ there I apologized for being late, and told him I’d ___8____ as quickly as I could, but that the car had needed some major repairs. I’ll never forget the __9____ he gave me. “I’m disappointed you ___10____ you have to lie to me, Jason.” Dad looked at me again. “When you didn’t ___11___, I called the garage to ask if there were any ___12____, and they told me you hadn’t yet picked up the car.” I felt ___13____ as I weakly told him the real reason. A ___14____ passed through Dad as he listened attentively. “ I’m angry with ____15____. I realized I’ve failed as a father. I’m going to walk home now and think seriously about ___16___ I’ve gone wrong all these years.” “But Dad, it’s 18miles!” My protests and apologies were ___17____. Dad walked home that day. I drove behind him, ___18____ him all the way, but he walked silently.
Seeing Dad in so much ____19____ and emotional pain was my most painful experience. However, it was ___20____ the most successful lesson. I have never lied since.
1.A. lonely        B. small        C. distant        D. familiar
2.A. kept          B. washed      C. watched       D. serviced
3.A. agreed        B. planned      C. determined     D. promised
4.A. village        B. community   C. garage         D. theatre
5.A. However      B. Then        C. Therefore       D. Still
6.A. realized       B. found out     C. thought        D. figured out
7.A. went          B. ran          C. walked        D. hurried
8.A. started         B. left          C. arrived        D. come
9.A. word        B. face         C. look        D. appearance
10.A. find        B. decide        C. believe     D. feel 
11.A. turn up      B. drive out      C. go away    D. come out
12.A. question     B. problems      C. mistakes    D. faults
13.A. ashamed     B. frightened     C. nervous     D. surprised
14.A. nervousness  B. sadness        C. silence     D. thought
15.A. you         B. myself         C. me        D. youself
16.A. where       B. how            C. why      D. when
17.A. meaningless  B. useless          C. helpless    D. worthless
18.A. asking       B. persuading       C. begging    D. following
19.A. physical     B. practical         C. personal    D. natural
20.A. indeed      B. always           C. also       D. almost
Key: 1---5 CDDCA   6---10 BDDCD  11---15 ABABB   16---20 ABCAC
24.【答案与简析】
1.C.下文中有it’s 18 miles!说明很远(distant),要开车去。
2.D.下文提到the car had needed some major repairs.是说到汽车修理部修车。因此此处选择served意为:修理,修补;维修,保养。
3.D.我把爸爸送到Mijia村,答应下午4点来接他。
4.C.上文提到I took the car in to be served nearby garage.以及下文中I called the garage to ask…得知作者把车放在了汽车修理厂。
5.A.上文提到作者答应父亲下午4点接他,看完最后一部电影已经6点,显然是转折关系,而这空有逗号,故选However.
6.B.如果父亲查出我一直在看电影,我知道他会很生气。
7.D.因为比原来预定的时间晚了两个小时,因此作者怕父亲生气,肯定是急急忙忙开车去。
8.D.作者晚了向父亲道歉,向父亲声称他尽快赶来但是汽车需要大修。
9.C.由于作者迟了两个小时,她父亲非常生气,所以作者永远也不会忘记父亲当时脸上的表情。
10.D.我很失望,你意识到你是怎样和我撒谎。
11.A.turn up意为“出现,路面”。你没有来时我给修理厂打了电话。
12.B.由于儿子没有按时来,父亲担心儿子出现什么问题,所以打电话给加油站询问出了什么事。
13.A.作者撒谎被父亲揭穿后感到羞愧。
14.B.儿子对他撒谎,父亲感到的悲伤。
15.B.句子的主语是I故选myself。意为“我生自己的气”。
16.A.我将步行回家,思考这些年来哪里出了问题。
17.B.下文说父亲走回家,因此我的道歉抗议都没有用。
18.C.老父亲步行自罚是因他撒谎而起,路途遥远,故作者一路求父亲上车。
19.A.作者撒谎时父亲伤心,父亲自罚走这么远的路,自然是生理和心理都痛苦。
20.C.作者看到父亲痛苦是一次痛苦的经历,这也是一次教训。
【错题反思】
25.完形填空(2004江苏卷)
   We may look at the world around us, but somehow we manage not to see it until whatever we’ve become used to suddenly disappears. ___1____, for example, the neatly-dressed woman I ___2____ to see----or look at ---- on my way to work each morning.
   For three years, no matter ___3___ the weather was like, she was always waiting at the bus stop around 8:00 am. On ___4____ days, she wore heavy clothes and a pair of woolen gloves. Summer time ___5____ out neat, belted cotton dresses and a hat pulled low over her sunglasses. ___6_____, she was an ordinary working woman. Of course, I ___7____ all this only after she was seen no more. It was then that I realized how ___8____ I expected to see her each morning. You might say I ___9____ her.
   “Did she have an accident? Something ___10___?” I thought to myself about her ____11___. Now that she was gone, I felt I had ___12____ her. I began to realize that part of our ___13___ life probably includes such chance meetings with familiar ___14____ : the milkman you see at dawn, the woman who ___15____ walks her dog along the street every morning, the twin brothers you see at the library. Such people are___16____ markers in our lives. They add weight to our ___17___ of place and belonging.
   Think about it. ___18___, while walking to work, we mark where we are by ___19___ a certain building, why should we not mark where we are when we pass a familiar, though ___20____, person?
1.A.Make         B. Take        C. Give        D. Have
2.A. happened     B. wanted       C. used        D. tried
3.A. what         B. how         C. which       D. when
4.A. sunny        B. rainy         C. cloudy      D. snowy
5.A. took         B. brought       C. carried      D. turned
6.A. Clearly       B. Particularly    C. Luckily     D. Especially
7.A. believed      B. expressed      C. remembered D. wondered
8.A. long         B. often          C. soon       D. much
9.A. respected     B. missed         C. praised     D. admired
10.A. better       B. worse          C. more       D. less
11.A. disappearance B. appearance      C. misfortune   D. fortune
12.A. forgotten    B. lost            C. known       D. hurt
13.A. happy      B. enjoyable       C. frequent       D. daily
14.A. friends      B. strangers        C. tourists        D. guests
15.A. regularly    B. actually         C. hardly         D. probably
16.A. common    B. pleasant         C. important       D. faithful
17.A. choice      B. knowledge      C. decision         D. sense
18.A. Because     B. If             C. Although        D. However
19.A. keeping     B. changing       C. passing          D. mentioning
20.A. unnamed    B. unforgettable    C. unbelievable      D. unreal
Key: 1--5 BCADB  6--10 ACDBB  11--15 ACDBA  16--20 CDBCA
25.【答案与简析】
1.B.作者以自己啊在上班路上看到一位衣着整洁的妇女为例,说明人们常常珍惜那些已经失去的东西。
2.C.根据后面的each day 我们可知,作者在过去每天都会遇到这位妇女。
3.A.指天气怎么样用what the weather like.句意“无论天气怎么样”。
4.D.根据wore heavy clothes and a pair of woolen gloves可以推断是寒冷的天气。
5.B.bring out 拿出,穿出。
6.A.从上面的描述,很显然(clearly),她是一位普通的劳动妇女。
7.C.人们常常对过去的事产生回忆。
8.D.How much表示程度。
9.B.上文讲述了作者对那位普通妇女的思念,下文中有“Did she have an accident? Something____45(worse)?”故此选择missed 最佳。
10.B.上一句Did she have an accident?或者是更可怕的事发生了。因为上文提到的那个妇女不见了。
11.A.因为那位妇女不见了,所以选择disappearance,指作者心想她消失的原因。
12.C.因为她不见了,“我”感到我了解她。从下文解释得知。I felt I had known her是插入语。联系全文我们知道,三年前作者几乎每天都见她,因此作者产生了这种感觉。
13.D.daily life指日常生活。
14.B.虽然每天都见,但是因为没有交谈过,所以还是陌生人。后面举例进一步说明。
15.A.带狗外出散步是有规律的事情。
16.C.每天与熟悉的陌生人相遇是人生一个重要组成部分,是人生中的重要的事。
17.D.这些人加重了我们对地点和所属物的感觉上的重量。
18.B.逻辑关系是假设关系。此句(while walking to work)提前了,干扰很大。
19.C.后面的话why should we not mark where we are when we pass a familiar, though______55(unnamed),person?给与了提示。
20.A.上文提到的strangers,由此得知此处选择unnamed。与其找物体,不如找没名的人做标记。
【错题反思】
26.完形填空(2005全国卷)As I drove my blue Buick into the garage, I saw that a yellow Oldsmobile was ____1___ too close to my space. I had to drive back and forth to get my car into the ___2____ space. That left ___3_____ enough room to open the door.Then one day I arrived home____4_____, and just I turned off the engine, the yellow Oldsmobile entered its space-----too close to my car, ____5____. At last I had a chance to meet the driver. My patience had ____6_____ and I shouted at her, “Can’t you see you’re not ____7____ me enough space park farther over.” Banging(猛推)open her door into ___8____, the driver shouted back, “Make me!” ___9____this she stepped out of the garage. Still, each time she got home first, she parked too close to my ___10____. Then one day, I thought, “What can I do?” I soon found ____11_____. The next day the woman ____12____ a note on her windshield(挡风玻璃):
Dear Yellow Oldsmobile,
I’m sorry mistress(女主人)shouted at yours the other day.She’s been sorry about it. I know it because she doesn’t sing anymore while ___13___. It wasn’t like her to scream____14____. Fact is, she’d just got bad news and was taking it out on you two. I____15___ you and your mistress will ___16___her.
Your neighbour, Blue Buick
When I went to the ____17____ the next morning, the Oldsmobile was gone, but there was a ote on my windshield:
Dear Blue Buick,
My mistress is sorry, too. She parked so ____18____ because she just learned to drive. We will park much farther over after this. I’m glad we can be ____19____ now
Your neighbour,Yellow Oldsmobile
    After that, whenever Blue Buick ___20____ Yellow Oldsmobile on the road, their drivers waved cheerfully and smiled.
1.A. driven         B. parked          C. stopped            D. stayed
2.A. complete       B. close           C. narrow             D. fixed
3.A. quite          B. nearly           C. seldom            D. hardly
4.A. hurriedly       B. first             C. finally            D. timely
5.A. as usual        B. as planned        C. as well            D. as yet
6.A. run into        B. run down      C. run out       D. run off
7.A. keeping        B. saving         C. offering     D. leaving
8.A. mine          B. hers          C. itself              D. ours
9.A. For         B. With         C. From          D. Upon
10.A. room       B. area         C. front           D. side
11.A. an instruction    B. a result     C. an answer       D. a chance
12.A. put         B. wrote         C. sent           D. discovered
13.A. working     B. driving        C. returning       D. cooking
14.A. on end      B. so long        C. like that        D. any more
15.A. hope       B. know          C. suppose        D. suggest
16.A. comfort     B. help           C. forgive        D. please
17.A. office       B. flat           C. place          D. garage
18.A. crazily      B. eagerly        C. noisily         D. early
19.A. neighbour    B. friends         C. drivers         D. writers
20.A. followed     B. passed         C. found          D. greeted
Key: 1--5 BCDBA  6--10 CDABD    11---15 CDBCA   16--20 CDABB 
26.【答案与简析】
1.B.车的停放使用动词park。
2.C.车位相对较窄。
3.D.车位较窄,虽然车停好了但造成的结果是几乎没有开门的空间。
4.B.由本句下文可知,这一天blue Buick的主人先到家刚关掉发动机,yellow Oldsmobile的主人就把车停到车位。
5.A.yellow Oldsmobile的车主把车停得离blue Buick太近不是一次了,因此,这一天照例停在了离blue Buick太近的地方。
6.C.因yellow Oldsmobile多次停的离Buick太近致使Buick的主人失去了耐心。
7.D.根据上文中That left hardly enough room to open the door可直接选出答案。此处leave意为“留下,留给”。
8.A. 因Oldsmobile 车的车主总是把车停放的离Buick 车很近,又因该文章以 Buick车车主的口吻在叙述,所以开门时使门撞了Buick车的车门,因此应该用第一人称的名词性物主代词。
9.B.根据上下文可知,Oldsmobile车的车主是说着 “Make me”走出车库的,所以可以推出在此处应表示伴随情况。
10.D.由文章的第一自然段可知,Oldsmobile车停放得总是离Buick车很近,也就是在Buick车那一侧。
11.C.由下文可知,Buick车的车主想出一个办法试图去解决前文中提出的问题。answer意为“解决问题的方法”或“问题的答案”。
12.D.从下文可知,别克车的车主以别克车的身份写了一张纸条,上面的内容即向Oldsmobile车的主人抱歉,而且把纸条放在了Oldsmobile车的挡风玻璃上,因此第二天Oldsmobile的车主应是发现、看到了挡风玻璃上的纸条。
13.B.driving正好与文章的两个主人公(drivers)身份相符。
14.C.此句是说明Buick车的主人平时的表现并不像那天一样。下文解释了那天表现的原因。
15.A.因是道歉的语气,用hope语气委婉。
16.C.本句是在请求原谅,因此用forgive。comfort “安慰” help“帮助” please“使…高兴”都与原文意思不符。
17.D.由下文but there was a note on my windshield 中的windshield(车的挡风玻璃)可以推知 Buick的主人看到的是自己的车,由文章的第一句中的garage可知答案。
18.A.由上文Oldsmobile的车主多次把车停在离 Buick 车太近的地方,说明Oldsmobile 的车主停得不规范,无规则。由下文的because she just learned to drive 解释了原因可知。Crazily“不规范,无规则”。
19.B.根据两张纸条的内容可知两人互相道歉。
20.B从那以后,无论什么时间Blue Buick 在路上在Yellow Oldsmobile旁边经过,两位司机都会微笑着互打招呼。
【错题反思】
27.完形填空
It was the end of my first day as waitress in a busy New York restaurant. My cap had gone away, and my feet ___1_____. The loaded plates I carried ____2____ to be heavier and heavier. Tired and discouraged, I didn’t seem able to do anything ____3___. As I made out a check for a family with several children who had changed their icecream ____4____ a dozen times, I was ready to stop. Then the father ____5___ at me as he handed me my tip. “Well done,” he said, “you’ve ___6___ us really well.” Suddenly my tiredness ____7____. I smiled back, and later, when the manager asked me how I’d like my first day, I said, “___8_____!” Those few words of praise had ___9_____ everything. Praise is like ___10____ to the human spirit; we cannot flower and grow without it. And ___11_____, while most of us are only too ____12____ to apply(应用)to others the cold wind of critisim, we are ____13____ unwilling to give our fellows the warm sunshine of praise. Why----when one word of praise can bring such ____14____?
It’s strange how chary(吝啬)we are about praising. Perhaps it’s ___15____ few of us know how to accept it. It’s ___16____ rewarding to give praise in areas in which ____17____ generally goes unnoticed or unmentioned. An artist gets complimented(admired) for a glorious picture, a cook for a ___18____meal. But do you ever tell your laundry manager how pleased you are when the shirts are ___19_____ just right? In fact, to give praise ____20_____ the give nothing but a moment’s thought and a moment’s effort.
1.A. rested         B. hurt         C. broke         D. slipped
2.A. remained      B. looked       C. seemed        D. appeared
3.A. new          B. special       C. nervous        D. right
4.A. order         B. price         C. material        D. chair
5.A. stared        B. smiled       C. glanced        D. nodded
6.A. called on      B. looked after   C. passsed by     D. thought of
7.A. arrived        B. continued    C. disappeared    D. developed
8.A. Oh           B. Well         C. Fine          D. Terrible
9.A. made         B. changed      C. found         D. improved
10.A. heat         B. warmth       C. snowstorm     D. sunlight
11.A. then         B. thus          C. therefore       D. yet
12.A. ready        B. doubtful       C. satisfied       D. disappointed
13.A. unable       B. unwilling       C. likely         D. anxious
14.A. attention      B. choice        C. pleasure       D. difficulty
15.A. because       B. when         C. what          D. where
16.A. finally        B. especially      C. silly          D. fortunately
17.A. effort         B. attempt        C. deed          D. feeling
18.A. daily          B. light          C. perfect        D.  poor
19.A. done          B. sold           C. chosen        D. given
20.A. adds          B. leaves          C. offers         D. costs
Key: 1--5 BCDAB  6--10 BCCBD  11--15 DABCA   16--20 BACAD
27.【答案与简析】
1.B.因为忙,帽子没了,脚也受了伤。
2.C.因劳累,碟子在手中似乎越来越重。
3.D.因劳累和沮丧,我不能把事情做得恰到好处。
4.A.order饭店的服务用语。
5.B.根据后文well done可知,这位父亲向我微笑。
6.B.对我们照顾的很好。
7.C.由于受到了表扬,我的劳累消失了。
8.C.劳累消失了,自己感觉很好。
9.B.那些表扬的话改变了一切。
10.D.表扬就像阳光。
11.D.转折。
12.A.愿意批评别人。
13.B.不愿意给与别人赞美的阳光。
14.C.赞扬能给人们带来快乐。
15.A.很奇怪,我们为什么对表扬如此吝啬。因没多少人懂得任何接受它。
16.B.尤其是那些努力不被注意的地方。
17.A.参照16.
18.C.与glorious相对应。
19.A.done=washed
20.D.表扬不花费什么。
【错题反思】
28.完形填空(08北大附中)
As a teenager, I felt I was always letting people down. I rebellious(叛逆)on the outside, ___1_____ on the inside I wanted people to ____2_____.
Once I left home to hitchhike(搭便车)to California with my friend Penelope. The trip wasn’t ___3___, and there were many times I didn’t feel safe. One situation in particular ___4____ me grateful to still be alive. When I returned home, I was different-----not so outwardly sure of myself.
I was happy to be home. But then I noticed that Penelope, who was ___5____ with us, was wearing my clothes. And my ___6___ seemed to like her better than me. I wondered if would be ___7___ if I weren’t there. I told my mom, and she explained that ___8____ Penelope was a lovely girl, no one could ___9___ me. I pointed out, “She is more patient and is neater than I have ever been.” My mom said these were wonderful __10____, but I was the only person who could fill my ___11___. She made me realize that even with my ___12_____, ------ and they were many-----I was a loved member of the family who couldn’t be replaced.
I became a searcher, ___13____ who I was and what made me unique. My ___14___ of myself was changing. I wanted a solid base to start from. I started to resist pressure to ___15____ in ways that I didn’t like any more, and I ___16___ who I really was. I came to feel much more ___17___ that no one can ever take my place.
Each of us ___18____ a unique place in the world.You are special, no matter what others say or what you may think. So __19____ about being replaced. You ____20___ be.
1.A. and        B. but         C. as         D. for
2.A. leave       B. replace      C. receive    D. like
3.A. easy        B. hard        C. fun        D. long
4.A. made       B. kept         C. left        D. forced
5.A. playing     B. eating        C. staying     D. travelling
6.A. family      B. friends       C. relatives    D. neighbors
7.A. loved       B. mentioned    C. cared      D. missed
8.A. since       B. as           C. while       D. unless
9.A. scold       B. compare      C. replace     D. match
10.A. qualities    B. girls         C. people      D. times
11.A. character    B. role         C. task        D. form
12.A. faults       B. advantages    C. manners    D. pities
13.A. looking     B. looking back   C. seeking out   D. giving up
14.A. picture     B. view          C. sense        D. idea
15.A. think       B. learn          C. change      D. act
16.A. hated       B. celebrated      C. wished      D. expected
17.A. sure        B. doubtful       C. happy        D. lonely
18.A. takes       B. catches        C. seizes        D. holds
19.A. talk        B. forget          C. care         D. argue
20.A. mustn’t     B. shouldn’t       C. can’t         D. needn’t
Key: 1--5 BDACC  6--10 ADCCA   11--15 BACBD   16--20 BADBC
28.【答案与简析】
【文章大意】本文是夹叙夹议类文章。作者通过自己的经历说明,每一个人都是独特的,是其他人无法取代的。作者首先叙述自己的经历,然后发表自己对个人价值的观点。理清文章的结构,把作者叙述的故事和作者想要表达的观点结合起来分析是做好这篇完形填空的关键。
1.B.此处作者说明自己外表反叛,但内心渴望别人的喜欢。
2.D.作者内心希望别人“喜欢”她。
3.A.从后面作者“好几次感到不安全”看,此处作者是说旅途一点不容易。
4.C.leave sb.+adj.表示“使某人处于。。。。状态”,此处作者的意思是有一种情况特别危险,自己能活下来就谢天谢地了。
5.C.表示朋友跟我们住在一起。
6.A.此处指作者的“家人”。
7.D.此处作者看到家人对朋友那么好,以至产生疑问:如果我不在,他们会想念我吗?
8.C.while此处引导让步状语从句,“尽管”。
9.C.母亲的意思是没有人能“取代”我,match意为“比得上”
10.A.母亲赞扬朋友身上的一些优秀“品质”。Qualities“品质”
11.B.fill one’s role“填补某人的作用”此处作者表达的还是没有人能取代我。
12.A.此处指作者身上的缺点,即使有很多缺点,但还是没有人能取代我。
13.C.seeking out 在句中作伴随状语,“探求”。作者在探求自己的缺点是什么。
14.B.作者对自己的观点发生了变化。此处不是“照片”,更不是“主意”
15.D.自己拒绝像过去那样的“行为”的压力,而原来的方式作者已经不再喜欢了。其他选项太片面,偏离了作者表达的中心。
16.B.作者找到了自己的特点,故“庆幸”自己就是自己,没有人能取代。
17.A.作者对自己更有信心了。
18.D.我们每一个人都在世界上占据了一个独特的位置,没有人能取代。
19.B.作者用自己的经历警示读者,不要去考虑“被人取代”这一问题。
20.C.作者最后强调你“不可能“被取代。
【错题反思】
29.完形填空
I used to find notes left in the collection basket of the church, beautiful notes about my homilies(讲道)and about the writer’s thoughts on the daily readings. The ___1___ fascinated(吸引)me. But it was a long time ____2___ I met the author of the notes.
One Sunday morning, I was ___3____ that someone was waiting for me in the office, a young woman who said she__4____ all the notes. When I saw her I was ___5___, since I had no idea that it was she who wrote the notes. She was sitting in a chair in the office. Her ___6___was bowed and when she raised it to look at me, she could hardly ___7____ without pain. Her face was disfigured(畸形),so smiling was very ____8___ for her.
We ___9____ for a while that Sunday morning and agreed to meet for lunch later that week.
As it ___10___, we went to lunch several times, and we shared things about our ___11____. We spoke of authors we were both ____12___ , and it was easy to tell that ___13___ are a great love of hers.
She suffered from a disfigurement that cannot be made to look ____14___. I know that her condition ____15____ her deeply.Yet there was a beauty to her that had nothing to do with her ___16____. She was one to be listened to, whose words came from a wounded ___17___ loving heart.         She possessed a fine tuned sense of beauty. Her only ___18___ in life was the loss of a friend.
The truth of her life was a desire to see beyond the ___19____ for glimpse of what it is that matters. She found beauty and grace, ___20____ befriended her and showed her what is real.
1.A. questions       B. ideas      C. notes        D. basket
2.A. since           B. after      C. when        D. before
3.A. told            B. warned    C. suggested    D. showed
4.A. lost            B. left        C. dropped     D. collected
5.A. shocked        B. satisfied     C. frightened   D. disappointed
6.A. hand           B. arm        C. head        D. neck
7.A. stand           B. smile       C. speak       D. sit
8.A. pleasant         B. bitter       C. ugly        D. difficult
9.A. chatted          B. discussed   C. drank        D. greeted
10.A. turned out       B. turned up   C. came out     D. came up
11.A. families         B. b eliefs    C. hobbies       D. lives
12.A. popular with     B. fond of     C. familiar to    D. concerned in 
13.A. friends          B. churches    C. writings     D. books
14.A. friendly         B. happy      C. attractive     D. usual
15.A. hurt            B. impressed   C. changed      D. defeated
16.A. fame           B. wealth       C. interest      D. appearance
17.A. and            B. or           C. but         D. also
18.A. fear            B. regret        C. defeat       D. anger
19.A. dream          B. surface       C. imagination   D. time
20.A. it            B. they          C. which       D. that
Key: 1--5 CDABA  6--10 CBDAA   11--15 DBDCA  16--20 DCABC
29.【答案与简析】
【文章大意】一位脸部畸形、相貌丑陋的妇女,用自己的内心美和所表现出的优雅深深地打动了作者。作者首先叙述自己看到的便笺,而没有说明作者是谁,为读者留下悬念;后来便笺的作者出现,相貌出乎作者是意料,作者以此展开自己对美的认识和议论。理清文章的结构、把作者的叙述和想要表达的观点结合起来分析理解是做好这篇完形填空的关键。
1.C.前文提到过这些小“便签”。
2.D.从前文的转折词but判断,作者很久以后才遇到了作者。It was long before…意为“很久以后才。。。。。”
3.A.tell“告知”符合语境。
4.B.从上文看,这位妇女是在听作者讲道时手写了一些感想,写完后就把它们放在了教堂的篮子里面。
5.A.作者没有预料到写这些“便签”的是这样一位妇女,因此感到震惊。
6.C.从下文她抬起头来向我微笑推知,此处她垂着头。
7.B.前后文都有提示,她微笑起来非常困难。
8.D.由前面她面部畸形可以推断出答案。
9.A.作者和这位妇女见面时聊天,符合常理。
10.A.此处表示后来情况怎样,因此用turned out后来证明。。。
11.D.两个人互相探讨人生,其他选项表达的意思都很片面。
12.B.此处表示两个人谈起了读过的书的作者,
13.D.文章第一段提到这位妇女写读书感想,前面提到两个人谈论彼此熟悉的作者,我们可以断定,读书是这位妇女的乐趣。
14.C.面部畸形使她不可能相貌动人。
15.A.因为这位妇女相貌不好,因此内心的痛苦可想而知。
16.D.作者强调她所表现出来的不是外表的美,而是内心的美。
17.C.表示转折。
18.A.因为珍视友谊,因此她害怕失去友谊。文章并没有介绍她失去了友谊,因此不选regret“后悔”
19.B.作者强调这位妇女的美不是“表面”的。
20.C.引导非限制性定语从句。
【错题反思】
30.完形填空I don’t forget one Thanksgiving when my family didn’t have any food or money, and somebody came knocking on the door. A man was ___1___ there with a big box of food, a giant turkey and even some ___2___ to cook it in .I couldn’t ___3___ it. My father asked, “Where do you come from? Who are you?” The man answered, “I am here because a friend of yours knows you are in need and that you wouldn’t accept ___4__ help, so I have brought this for you. Have a great Thanksgiving”.
My father said, “No, no, we ___5__ accept.” The stranger answered, “you don’t have ___6___.” He closed the door and went away.
Obviously that experience had a profound impact on my life. I ___7___ myself that someday I would do well enough financially ____8___ I could do the same thing for other people. By the time I was 18, I had created my Thanksgiving habit. I would go out ___9____ and buy enough food for one or two ___10____ .Then I would dress like a delivery boy, go to the ___11____ neighbourhood and just knock on a __12____. I always ____13____ a note that explained my Thanks giving experience ___14____ a kid. The note said, “All that I ask ___15____ is that you take good care of ___16___ so that someday you can do the same thing for someone else.” I have received much more from this than I have from any amount of ___17___ I’ve ever made.
Several years ago I was in Chicago with my new wife during Thanksgiving. She was upset because we were not with our family. ___18___ she would be home decorating the house for Christmas, but we were ___19____ in a hotel room. When I told her what I always do on Thanksgiving, she got excited.
We packet enough food for seven families for thirty days and went to buildings where half a dozen people lived in one room with no electricity and no heat in winter. It was both an __20____ realization that people lived this way and a truly filling experience to make even a small difference.
1.A. speaking      B. standing      C. looking        D. shouting
2.A. meat         B. vegetables     C. pans          D. firewood
3.A. believe       B. accept        C. help           D. refuse
4.A. direct        B. some         C. our            D. any
5.A. may not      B. should        C. can’t           D. daren’t
6.A. any money    B. a choice       C. food         D. a turkey
7.A. permitted     B. promised       C. asked        D. said
8.A. when        B. so that          C. even if       D. as if
9.A. driving       B. playing         C. offering      D. shopping
10.A. people      B. children         C. families      D. days
11.A. nearest      B. fartherest         C. largest       D. poorest
12.A. house       B. door            C. window      D. gate
13.A. concluded    B. included         C. wrote       D. took
14.A. like         B. with             C. as          D. to
15.A. in return     B. later             C. in future     D. for
16.A. other        B. yourself          C. your family  D. the presents
17.A. warmth      B. thanks            C. money     D. encouragement
18.A. Unhappily    B. Obviously        C. Normally    D. Gradually
19.A. stuck        B. excited           C. free         D. delighted
20.A. exciting      B. astonishing        C. encouraging  D. outstanding
Key: 1--5 BCAAC  6--10 BBBDC 11---15 BBBCA 16---20 BCCAB
30.【答案与简析】
1.B.站在门外。
2.C.it指火鸡,在锅里做。
3.A.我难以相信。
4.A.你不会接受直接的帮助。
5.C.因为是不认识的人送来,所以不能接受。
6.B.依后文他关上门走了,可知必须接受别无选择。
7.B.promise myself我向自己保证。
8.B.so that引导目的状语从句。
9.D.我出去买东西。
10.C.把食物送给一两个家庭。
11.B.因为打扮成delivery boy,所以选farthest.
12.B.考察短语knock the door.
13.B.食物和一张纸条。
14.C.当我还是一个孩子的时候。
15.A.我所要求的回报是照顾好你自己以便有一天将其回报给其他的人。
16.B.参照15.
17.C.make money.
18.C.一般情况下。
19.A.stick 闲居、住。
20.B.惊讶的发现。
【错题反思】
31.完形填空(08唐山二模)
The pickle(咸菜)jar as far back as I can remember sat on the floor beside my parents’ bed. ___1___ he got ready for bed, Dad would empty his pockets and drop his __2____ into the jar. When the jar was _____3_____, Dad would sit at the kichen table, ____4____ the coins, then take them to the bank, and put the rolled coins on the ____5___, saying___6___, “These are for my son’s college education. He’ll ___7___ work at the mill(磨坊) all his life like me.”
   The years passed, and I ___8____ college and took a job in another town. ___9____, while visiting my parents, I noticed that the jar was gone. It had served its purpose and had been ___10____. My dad was a man of ____11____ words, and never lectured me on the ___12____ of determination and faith. The jar had taught me far more than any ___13____ could have done.
   When I married, I told my wife Susan about the important part the ____14____ had played in my life as a boy. In my mind, it showed, more than anything else, how much my dad __15____me. No matter how ___16____ things got at home, Dad continued to drop his coins into the jar.
  The first Christmas after our daughter Jessica was born, we spent the holiday with my parents. After dinner, Susan carried the baby into my parents’ bedroom to feed her. Minutes later, Susan came back into the living room with a/an ___17____ look. She took my hand and led me into the bedroom. “Look,” she said ___18____ , her eyes directing me to a spot on the floor beside the bed. To my ____19___ , there, as if it had never been removed, stood the old pickle jar, the bottom already covered with coins. I walked over to the jar, dug down into ___20____, and pulled out a handful of coins. With the strong feelings choking(使…哽咽)me, I dropped the coins into the jar.
1. A. Until        B.Unless       C. Before        D. If
2.A. coins        B. pickle       C. money         D. purse
3.A. broken       B. filled        C. removed       D. locked
4.A. pile          B. clean        C. roll           D. pack
5.A. table         B. bench        C. floor          D. counter
6.A. seriously      B. gently        C. proudly       D. anxiously
7.A. still          B. also          C. always        D. never
8.A. finished       B. started        C. entered        D. dropped
9.A. Once        B. Again       C. Besides         D. However
10.A. removed    B. stolen       C. sold            D. broken
11.A. no         B. many        C. few            D. big
12.A. worth       B. values       C. use            D. differences
13.A. money       B. words       C. books          D. language
14.A. coins        B. jar           C. determination   D. faith 
15.A. loved        B. treated        C. supported      D. encouraged
16.A. rough        B. easy          C. smooth        D. wrong
17.A. upset         B. cold         C. worried        D. strange
18.A. happily       B. angrily       C. loudly          D. softly
19.A. surprise       B. delight       C. comfort        D. satifaction
20.A. the pillow     B. the jar        C. my handbag     D. my pocket
Key: 1--5 CABCD  6--10 CDAAA  11--15 CBBBA  16--20 ADDAD
31.【答案与简析】
1.C.在上床之前,把口袋掏空。
2.A.把硬币放在坛子里。
3.B.坛子满了的时候。
4.C.把硬币卷成轴儿存进银行。根据后面的rolled coins可推知,用的是反指法。
5.D.把钱放在银行的柜台上。
6.C.自豪的说:“这是儿子上大学的学费”。
7.D.他将永远不像我在磨坊劳动。
8.A.多年后我大学毕业了。
9.A.有一次,我去看望父母。
10.A.坛子完成了它的使命,被移走了。
11.C.根据后文never lectured me…可知,父亲是个少言寡语的人。
12.B.讲决心和信仰的价值。
13.B.坛子所教给我的是语言所不能比的。
14.B.反指法。
15.A.坛子体现了父亲对我的爱。
16.A.不管生活有多么艰难,父亲总是把硬币放进坛子。
17.D.因妻子不知道坛子的作用,所以但她看到它脸上露出异样的神情。
18.D.因在父母家,妻子轻轻的说。
19.A.因上文提到坛子被移走,再次出现作者很吃惊。
20.D.作者像父亲以前那样把硬币从口袋里掏出来,放到坛子里。
【错题反思】
32.完形填空(08武汉模拟)
When I was a small child, during the war, we were very poor and we lived in a faraway village. One day, on the road, I found the ____1____ pieces of a mirror. There was a German motorcycle accident.
I tried to find all the pieces and put them ___2___, but it was not possible, so I kept only the ____3___ piece and I made it round. I began to ___4___ with it as a toy and became greatly attracted by the ___5____ that I could reflect(反射)light to dark places where the sun would never shine-----in ____6____ holes and some other dark places. It became a ___7___ for me to get light into the darkest places I could find.
I __8___ the little mirror, and, as I ___9___ up, I would take it out when I had nothing to do and ___10____ the game. As I became a ___11____, I grew to understand that this was not ___12____ a child’s game but a metaphor(象征)for what I might do with my life. I came to ___13____ that I am not the light or the source(来源)of light, but light------ truth, understanding, knowledge----- is ___14___, and it will shine in many dark places only if I reflect it.
I am just a single piece of a miror whose ___15____ design and shape I do not know. __16____, with what I have I can reflect light into the dark places of this __17____ into the black places in the ____18___ of men------ and change some things __19____ some people. Perhaps others may see and do the same. This is what I am about. This is the ___20____ of my life.
1.A. broken        B. dropped        C. pointed        D. sharpened
2.A. back          B. down          C. together        D. up
3.A. best          B. longest         C. smallest         D. largest
4.A. talk           B. play           C. flash           D. share
5.A. idea           B. fact           C. decision         D. reason
6.A. deep          B. big            C. pretty           D. empty
7.A. job           B. task            C. game           D. trouble
8.A. kept          B. hid             C. forgot           D. lost
9.A. came         B. stood           C. grew            D. went
10.A. watch         B. continue         C. remember       D. change
11.A. man          B. boy      C. father        D. grandfather
12.A. always        B. completely       C. really          D. just
13.A. announce      B. doubt       C. understand       D. expect
14.A. absent         B. home           C. far             D. there
15.A. whole       B. most        C. half        D. other
16.A. So          B. However     C. Besides     D. Certainly
17.A. country      B. village       C. world       D. city
18.A. hands        B. brains       C. eyes        D. hearts
19.A. on           B. in          C. with        D. like
20.A. way          B. standard    C. quality      D. meaning
Key: 1--5 ACDBB   6--10 ACACB   11---15 ADCDA  16---20 BCDBD
32.【答案与简析】
1.A.我发现了被打碎的镜子。
2.C.我设法把它们拼起来。
3.D.把最大的一块做成圆形。
4.B.当玩具玩这面镜子。
5.B.我被它能把光反射到黑暗的地方这一事实所吸引。
6.A.把光反射到深洞中。
7.C.把光反射到黑暗的地方成为我的一种游戏。
8.A.随着我长大,仍然保留着它。
9.C.见8.
10.B.随着我长大,没有其他的事可作,会继续玩这个游戏。
11.A.当我成为成年人时。
12.D.我逐渐理解那不止是儿时的游戏。
13.C.反指,由上文可知,我逐渐理解我虽然不是光源,但我可以反射光。
14.D.光存在的地方。
15.A.我只是镜子的一个碎片,并不知道它的整个设计和形状。
16.B.但是我能用我所拥有的把光反射到世界上黑暗的地方去。
17.C.参照16.
18.D. 反射到人们心里的阴影中。
19.B. 改变一些人内心的东西。
20.D.这就是生活的意义。
【错题反思】
33.完形填空(08全国卷II)
   From the time each of my children started school, I packed their lunches. And in each lunch, I ___1____ a note. Often written on a napkin(餐巾),it might be a thank-you for a ___2____ moment, a reminder of something we were happily expecting, or a bit of ___3______ for the coming test or sporting event.
   In early grade school they ____4____ their notes. But as children grow older they become self-conscious(有自我意识的),and ____5___ he reached high school, my older son, Marc, informed me he no longer ___6___ my daily notes. Telling him that he no longer needed to ___7___ them but I still needed to write them, I ___8___ until the day he graduated.
   Six years after high school graduation, Marc called and asked if he could move __9____ for a couple of months. He had spent those years well, graduating from college, ___10___ two internships(实习) in Washington, D.C., and ___11___ , becoming a technical assistant in Sacramento. ___12____ short vacation visits, however, he had lived away from home. With his younger sister leaving for college, I was ___13____ happy to have Marc back. Since I was ___14____ making lunch for his younger brother, I ___15___ one for Marc, too. Imagine my ___16___ when I got a call from my 24-year-old son, ___17___ his lunch.
   “Did I do something ___18____? Don’t you love me ___19___,Mom?” were just a few of the questions he threw at me as I ___20___ asked him what was wrong.
   “My note, Mom,” he answered. “Where’s my note?”
1. A. carried       B. found       C. included       D. held
2.A. difficult       B. special      C. comfortable     D. separate
3.A. congratulation B. improvement  C. explanation     D.encouragement
4.A. loved         B. answered     C. wrote          D. examined
5.A. lately         B. by the way    C. by the time     D. gradually
6.A. received      B. understood     C. enjoyed        D. collected
7.A. copy         B. read          C. take           D. send
8.A.held up       B. gave up        C. followed       D. continued
9.A. out          B. home          C. to college      D. to Sacramento
10.A. organizing    B. planning       C. comparing     D. completing
11.A. hopefully     B. finally         C. particularly    D. certainly
12.A. Because of    B. Instead of       C. Except for     D. As for
13.A. especially     B. immediately     C. equally       D. generally
14.A. once         B. again           C. still          D. even 
15.A. packed       B. fetched         C.bought         D. filled
16.A. fear      B. surprise      C. anger         D. disappointment
17.A. waiting for   B. worrying about  C. caring for     D. asking about
18.A. wrong       B. funny        C. strange          D. smart
19.A. any more      B. enough      C. once more       D. better
20.A. interestingly    B. bitterly      C. politely         D. laughingly
Key: 1--5CBDAC    6--10 CBDBD  11---15 BCACA   16----20 BDAAD
33.【答案与简析】
1.C.从每个孩子上学的那一时刻起,我就为孩子们准备盒式午餐,并在午餐盒里放置一个小纸条。Included内藏。
2.B.填空后面是一个解释,“a reminder of something we were happily expectting”一个我们共同高兴期待的事情的一个提醒。所以应是一个特殊的时刻。
3.D.纸条的内容包括了即将到来的考试或体育赛事,所以一定是鼓舞人心的话语。
4.A.由孩子们长大以后,他们自我意识强了,不再喜欢这种方式,可知以前他们很喜欢这种方式。
5.C.由语境可知选C。by the time 到。。。。为止。。。
6.C.长大了不再喜欢小纸条。
7.B.看纸条应用read。
8.D.虽然孩子们不愿意看但我还是继续下去直到他毕业。
9.B.毕业后,Marc找到了工作。他打电话是想问是否可以回家住几个月。
10.D.他完成了在华盛顿特区的实习工作。
11.B.实习结束后,他找到了一份工作。
12.C.他已经不在家住了,只是有时短暂的回来探望一下。
13.A.当我听到儿子回来时尤其高兴。
14.C.既然我还要为他小弟弟做饭,所以我也要为Marc做一份。
15.A.前面多处提示,用pack。
16.B.当听到儿子回来时自己很吃惊。
17.D.回家吃饭,重温旧时光。
18.A.当我开玩笑地询问他什么事情时,他反问道,“难道我做错了什么吗?难道妈妈不再爱我了吗?”
19.A.not any more 是不再的意思。
20.D.前面的话语是妈妈在开玩笑,不是真的询问。

【错题反思】

34.完形填空(09保定二中试题)           
The Colors of Friendship
Once upon a time the colors of the world started to quarrel. Green said, “Clearly I am the most important. I am the sign of life and hope. I was chosen for grass, trees and leaves. Without me, all animals would  21  .” 
Blue interrupted, “You only think about the  22  , but consider the sky and the sea.
23   the water that is the basis of life and drawn up by the clouds from the deep sea. Without my peace, you would all be  24  .” 
Yellow chuckled (笑道), “You are all so serious. I bring laughter, fun, and   25  into the world.” 
Orange started next to blow her trumpet, “I am the color of health and strength. I may be  26  , but I am precious for I serve the needs of human life. When I fill the sky      27  , my beauty is so striking that no one gives another  28  to any of you.”
Red could stand it  29   and he shouted out, “I am the ruler of all of you. I am the color of danger and of bravery. I am willing to  30  truth. I am also the color of passion and of love.”
Then came Purple and Indigo (深蓝) …
The colors went on boasting, each convinced of his or her own  31 . Their quarreling became louder and louder. Suddenly there was a startling flash of bright lightening thunder. Rain started to pour down  32  . The colors crouched (蜷缩) down  33  , drawing close to one another for comfort. 
In the midst of the clamor (叫嚷), rain began to speak, “You foolish colors, fighting  34  yourselves, each trying to dominate _35_. Don’t you know that you were each made for a special purpose, _36_? Join hands with _37_ and come to me.” 
Doing as they were told, the colors _38_ and joined hands. They formed a colorful rainbow. From then on, whenever a good rain _39_ the world, a rainbow appears in the sky. They remember to _40_ one another. 
21. A. stay      B. leave     C. go out      D. die
22. A. earth     B. moon      C. star     D. sun
23. A. That is   B. I am       C. It is     D. This is
24. A. anything  B. nothing     C. something     D. everything
25. A. warmth    B. sadness     C. depression     D. anxiety
26. A. usual     B. Normal     C. comm on     D. scarce
27. A. at midnight     B. at noon or at night
C. at sunrise or sunset      D. during the day
28. A. gift     B. honor     C. thought    D. respect
29. A. for more    B. any more     C. very much    D. no longer
30. A. turn to     B. fight for     C. struggle with    D. bend over
31. A. superiority  B. disadvantages  C. inferiority(低劣的)   D. weakness
32. A. gently    B. quietly     C. violently    D. peacefully
33. A. with care    B. in fear    C. by chance     D. on purpose
34. A. among       B. by      C. for     D. against 
35. A. others      B. themselves     C. the other     D. the rest
36. A. equal and simple     B. ordinary and similar
   C. more or less     D. unique and different
37. A. each other      B. me      C. one another   D. them
38. A. combined    B. separated    C. united    D. divided
39. A. cleans   B. Washes    C. brightens    D. dampens
40. A. appreciate    B. quarrel with    C. ignore   D. praise
34.【答案与简析】
这是一篇富有哲理的文章。绿色象征生命,红色象征热情,黄色象征着温暖和快乐……。颜色之间也要一争高下,比比谁更重要。斑斓世界,五颜六色,一个也不能少。看那雨后的彩虹,也许你会因此而相信:唯有手拉手、肩并肩,才能创造出美丽和希望。
21. D  由上文I am the sign of life and hope可知“没有我,其它的动物就会死亡。”
22. A  由下文的“天空和海洋”,结合上文的“草、树、叶”可知,此处指“陆地”。
23. C  此处是一个强调句型:It be +被强调部分+that从句。
24. B  此处与第一段的最后一句有异曲同工的作用,意为“没有我,你们全都没有”。
25. A  此选项应与前面的laughter, fun一样表示积极向上的词,而sadness,depression,anxiety都表示“消极”的意义。
26. D  桔黄色在平时不多见,结合下文只有在太阳升起或落下时出现,因此用scarce表示“稀少,不常见”。
27. C  由常识可知,只有在太阳升起或落下时天空才出现桔黄色。
28. C  由上文“我的美丽如此迷人”推断下文“当我出现时,没有人会想起你们的”。give thought to想起,注意。
29. D  由下文shouted out可知,红色再也忍不住了,no longer表示“不再”。
30. B  由上文bravery可知,此处意为“我愿意为真理而战”。fight for为……而战。
31. A  由上文各种颜色的讲话内容及此句中的boasting可知,它们都在吹嘘自己的优越。
32. C  由谓语动词pour down可知,副词用violently来表示“猛烈、激烈”。
33. B  由谓语crouched down及下文“互相缩成一团”可知:它们处于“恐惧之中”。
34. A  三者或三者以上相互之间应用介词among。
35. D  句中的动词dominate意为“支配”,根据上文的内容,他们极力说自己的优点,想超出对方,因此用the rest表示除自己之外的所有其它颜色。
36. D  由for a special purpose可知,各种颜色都有自己的特殊用途,它们各自的特点是其它颜色没有的,因此用unique and different来表示“独特的和与众不同的”。
37. C  此处表示三者以上的“互相,彼此”,要用one another。 
38. C  由下文joined hands可知,颜色们联合起来,团结在一起。
39. B  此处是拟人化的表达,wash有“冲洗”之意。此处意为“每当一场大雨之后”。
40. A  它们团结在一起形成了美丽的彩虹,所以颜色们都记住要彼此欣赏。
【错题反思】
35.完形填空(08全国卷I)
After the birth of my second child, I got a job at a restaurant. Having worked with an experienced  36   for a few days, I was   37  to wait tables on my own. All went  38   that first week. When Saturday night came, I was luckily  39   the tables not far from the kitchen.   40   , I still felt a little hard to carry the heavy trays (托盘)。
   Before I knew it, the  41  was full of people. I moved slowly,   42  every step. I remember how  43   I was when I saw the tray stand near the tables, it looked different from the one I was  44   on. It had nice handles (手柄),which made it  45   to move around. I was pleased with everything and began to  46  I was a natural at this job.
    Then, an old man came to me and said, “Excuse me, dear, my wife and I loved __47  you work. It seems your tray stand has been very  48   to you, but we are getting ready to  49   now, and my wife needs her  50  back.”
    At first his   51  did not get across. “What was he talking about!” Then I got it. I had set my trays on his wife’s orthopedic walker (助步器). I stood frozen as ice, but my face was  52  . I wanted to get into a hole and  53  .
    Since then, I have learned from many mistakes such as the one I just   54   , I have learned to be more  55  and not to be too sure of myself. 
36. A. manager     B. assistant        C. cook          D. waitress
37. A. promised     B. invited        C. allowed    D. advised
38. A. well         B. quickly       C. safely      D. wrong
39 A. left          B. given        C. brought     D. shown
40. A. Therefore     B. However     C. Otherwise   D. Finally
41. A. kitchen       B. street        C. restaurant    D. table
42. A. minding      B. changing     C. taking       D. saving
43. A. angry        B. calm        C. sad          D. happy
44. A. fixed         B. trained      C. loaded       D. waited
45. A. slower        B. lighter      C. quieter       D. easier
46. A. believe       B. agree        C. regret        D. pretend
47. A. letting        B. making      C. watching      D. having
48. A. useful        B. familiar      C. unusual      D. interesting
49. A. rest          B. order        C. eat           D. leave
50. A. bag          B. walker       C. tray          D. coat
51. A. idea          B. praise       C. message       D. need
52. A. cold          B. full of joy    C. pale          D. on fire
53. A. lie           B. hide         C. defend        D. stay
54. A. repeated      B. discovered    C. corrected      D. described
55. A. careful        B. patient       C. honest       D. practical
35.【答案与简析】
36. 【解析】前文说在饭店找到一份工作,后文出现了carry the heavy trays (托盘),可以可知“我”是在和有经验的服务员一起干。选D。
37.【解析】该句前面提到跟随一位有经验的服务员干了几天,所以就允许自己独自为顾客服务了。其它几个动词不符合语境意思。选C。
38.【解析】从下文来看,周日那几天All went well that first week.“一切都很顺利。”只是在周末出了一点小状况。选A。
39【解析】题意是“周六晚上,我有幸被给机会在离厨房不远的一张桌子边服务。”所以应用give,其它几个动词不合题意。选B。
40.【解析】从下文的I still felt a little hard可知尽管我给了这样一个机会,但感到有点困难,语意转折了,故用however然而。therefore因此;otherwise否则;finally最后,这几个词不合语意。选B。
41.【解析】既然是在饭店里当服务员,自然是饭店挤满了顾客。选C。
42.【解析】前文提到饭店里挤满了顾客,所以自己要慢慢移动步子,“留意,当心”每一步。mind有“注意,留心”之意。其余几个不合语意。选A。
43.【解析】从空后的内容可知,当时看到的托盘与培训的不一样,有一个漂亮的手柄,很好使,所以感到很高兴。选D。
44. A. fixed         B. trained      C. loaded       D. waited
【解析】fix安装;train接受训练;load装载;wait等候。正式上岗前要经过学习培训,所以答案应为选项B。
45. A. slower        B. lighter      C. quieter       D. easier
【解析】正式的托盘与训练的不一样,很容易转动,故选D项。
46.【解析】前文说自己对店里的东西一切都很满意,所以相信自己能自然而然地干好自己的工作,故选A项。
47.【解析】句意是“我和妻子爱看你工作。”其它三个是使役动词,意为“让,使”,不合语意。选C。
48.【解析】useful有用的;familiar熟悉的;unusual不普通的;interesting有趣的。 句意是“好像你的托盘对你很有用。”选A。
49.【试题解析】题意是“我们(就餐完了)要离开了。”故选D项。
50.【解析】该句前部分出现了tray stand可知他们是想拿回“我”误拿的托盘(助步器的托盘)。选C。
51.【解析】idea想法;praise称赞,表扬;message信息;need需要的东西。题意是“起初我没有明白他表达的意思。”故正确答案为选项C。
52.【解析】cold冷;full of joy高兴;pale苍白的;on fire着火。题意是“我像冰人一样站在那儿傻眼了,(因为做错了事)脸变得通红,像着了火一样。选D。
53.【解析】从该句前部分I wanted to get into a hole可知自己当时因遇而真想找个洞藏起来,故选B项。其余选项与语意不符。
54【解析】repeat重说;discover发现;correct改正;describe。纵观全文,作者在描述她以前亲身经历的尴尬的事情,故选D。
55.【解析】从作者所描述的内容可知,她的那次失误是因为自己不仔细造成的,所以她要从错误中吸取教训,认真做事,不要对自己太自信。故选A,其它选项不合语意。
36.完形填空(09启东中学模拟)
It was a cold winter day that Sunday. The parking lot to the  16  was filling up quickly. I noticed, as I got out of my car, fellow church members were   17  among themselves as they walked in the church. As I got  18__, I saw a man leaning up against the wall outside the church. He was almost lying down  19   he was asleep. His hat was  20  down so you could not see his face. He wore shoes that looked 30 years old, too  21  for his feet, with holes all over them and his toes  22  out. I guessed this man was  23  and asleep, so I walked on  24  through the doors of the church. We all talked for a few minutes, and someone  25  the man lying outside. People whispered but no one took  26  to ask him to come in, 27  me. A few moments later church began. We were all waiting for the Preacher (牧师) to take his  28  and to give us the Word, __29  the doors to the church opened. In  30  the man walking down the church with his head down. People gasped(喘息)and whispered and made _31  . He made his way down the church and up onto the pulpit (讲坛) where he took off his hat and coat. My heart  32  .
There stood our preacher… he was the “homeless man”. The preacher took his Bible (圣经) and  33  it on his stand.
“ 34  , I don't think I have to tell you what I am preaching about today. If you  35  people by their appearance, you have no time to love them.”
16. A. school B. lecture     C. park        D. church
17. A. arguing B. whispering   C. stating       D. speaking
18. A. closer B. clearer     C. lower        D. farther
19. A. even though B. so that     C. as if        D. even if
20. A. dragged B. pulled        C. dropped   D. pushed
21. A. big B. bad C. ugly D. small
22. A. reached B. went C. stuck D. ran
23. A. homeless B. helpless C. hopeless D. careless
24. A. out B. by C. across D. from
25. A. invited B. mentioned C. took D. called
26. A. pleasure B. measure C. courage D. trouble
27. A. except B. besides C. without D. including
28. A. turn B. place. C. time D. seat
29. A. when B. before C. as D. after
30. A. rushed B. hurried C. came D. entered
31. A. decision B. choices C. faces D. jokes
32. A. sank B. fell C. broke D. failed
33. A. threw B. set C. laid D. folded
34. A. Brothers B. Folks C. Supporters D. Members
35. A. judge B. hate C. treat D. test
36.【答案与简析】
16. D.从上下文可知人们去教堂做礼拜,故选church。
17. B.从among themselves可知人们在相互间交谈,又教堂师神圣的地方,所以应是轻声谈话。
18. A. get closer to the church:走近/靠近教堂。
19. C. 那个人给人的印象似乎睡着了。
20. B. pull down his hat:把帽沿拉下(不被人看到脸)
21. D.从下文holes 和toes stick out可知鞋小。
22. C. stick out:伸/透出来。
23. A. 从上文描述,作者猜想躺在墙脚下的人是个无家可归者/流浪汉。
24. B. walk by:走过他身边。
25. B. mention:提到、提及(那个人)。
26. D. take trouble to do sth.:麻烦(自己)做某事。
27. D. 人们仅仅是谈起他,并没有请他或喊他,我也如此。
28. B. take one’s place:就位、就座。
29. A. when在这里作“就在这时”解释。
30. C. 倒装句,正常顺序为:The man came in。
31. C. 看到牧师来迟,大家私下议论,并相互做鬼脸。
32. A. one’s heart sinks / sank:某人的心一沉、一震。
33. C. laid的原型是lay, 作“放(下)”解释。laid it on his stand:把(圣经)放在讲坛上。
34. B. 在发言时,folks作“各位、大伙儿”解释。
35. A. judge a person by his appearance.:以貌取人。
【错题反思】
37.完形填空When I entered Berkeley, I hoped to earn a scholarship. Having been a Straight-A student, I believed I could __36__ tough subjects and really learn something. One such course was World Literature given by Professor Jayne. I was extremely interested in the ideas he 37 in class.
When I took the first exam, I was 38 to find a 77, C-plus, on my test paper,   39   English was my best subject. I went to Professor Jayne, who listened to my arguments but remained_ 40   .I decided to try harder, although I didn’t know what that  41  because school had always been easy for me. I read the books more carefully, but got another 77. Again, I   42  with Professor Jayne. Again, he listened patiently but wouldn’t change his 43     .
One more test before the final exam. One more  44  to improve my grade. So I redoubled my efforts and, for the first time.   45   The meaning of the word “thorough”. But my  46__    did no good and everything  47   as before.
The last hurdle(障碍) was the final. No matter what   48   I got, it wouldn’t cancel three C-pluses. I might as well kiss the   49   goodbye.
I stopped working head. I felt I knew the course material as well as I ever would. The night before the final, I even  50  myself to a movie. The next day I decided for once I’d have  51__with a test.
A week later, I was surprised to find I got an A. I hurried into professor Jayne’s office. He  52__ to be expecting me. “If I gave you the As you  53  , you wouldn’t continue to work as hard.”
I stared at him.  54  That his analysis and strategy(策略) were correct. I had worked my head   55  , as I had never done before.
I was speechless when my course grade arrived: A-plus. It was the only A-plus given. The next year I received my scholarship. I’ve always remembered Professor Jayne’s lesson: you alone must set your own standard of excellence.
36. A. take        B. discuss      C. cover         D. get
37. A. sought      B. presented    C. exchanged     D. obtained
38. A. shocked     B. worried      C. scared        D. anxious
39. A. but         B. so          C. for           D. or
40. A. unchanged   B. unpleasant   C. unfriendly     D. unmoved
41. A. reflected     B. meant       C. improved     D. affected
42. A. quarreled    B. reasoned     C. bargained     D. chatted
43. A. attitude      B. mind        C. plan         D. view
44. A. choice       B. step         C. chance       D. measure
45. A. memorized    B. considered   C. accepted      D. learned
46. A. ambition      B. confidence   C. effort         D. method
47. A. stayed        B. went        C. worked       D. changed
48. A. grade         B. answer      C. lesson        D. comment
49. A. scholarship     B. course      C. degree       D. subject
50. A. helped         B. favored     C. treated       D. relaxed
51. A. fun            B. luck       C. problems      D. tricks.
52. A. happened       B. proved     C. pretended     D. seemed
53. A. valued         B. imagined    C. expected     D. welcomed
54. A. remembering    B. guessing    C. supposing    D. realizing
55. A. out            B. over       C. on           D. Off
答案:36. A    37. B    38. A      39. C        40. D 
41. B      42. B       43. B       44. C        45. D 
46. C      47. B       48. A       49. A        50. C  
51. A      52. D       53. C       54. D        55. D
37.【答案与简析】
这是一篇记叙文。作者进入Berkeley大学学习的时候,文学课的教授一次次把他的考试成绩评为C+,这使他觉得自己不可能拿到奖学金了,因此觉得沮丧,并放松了学业,期末考试前还去看电影。但期末考试教授给他的分数是全班唯一一个A+。从此他总记得教授的教诲:你必须为自己设立一个优秀的标准。
36.A  这里用take a subject/course,take表示“攻读(某课程)”。我在中学的学习成绩都是“全优”,我想我可以学比较难的课程,真正学点东西。
37.B   本题用动词present表示“陈述;呈现(观点、计划等)”:我特别喜欢世界文学课的Jayne教授在课堂给我们陈述的那些观点。
38.A   我对自己的能力很自信,对老师的课也很感兴趣,可是考试结果我只得了77分,得了个C+,这让我觉得诧异。
39.C   本题选C表示原因,正因为英语是我(学得)最好的科目,所以得了C+我觉得惊讶,并由此去找教授评理。
40.D   教授只听我的理沧,没有说话。从四个选项的含义看,这里用(he remained)unmoved表示教授听了我的争论与辩解却无动于衷。unmoved表示“没有被打动”。
41.B   教授不为我所动,没办法,我只能更努力地学习。但我也不知道更努力地学习“意味着”什么,因为我的学习一直都很好,学习很顺利。
42.B   更努力地学习的结果是第二次考试还是77分,于是我再次去找教授理论。这里用reason与上文的argument呼应,表示作者对自己这么低的考试分数不服气,与教授辩论。
43.B   前面说了,第一次找他的时候,他无动于衷,这次还是一样,他不愿意改变初衷,不愿意改动我的分数。
44.C   期末考试前还有一次考试,这是我提高考试分数的又一次“机会”。
45.D   我再次加倍努力学习,并且第一次充分明白了什么叫“彻底”地学习。
46.C   可是我所付出的这一切努力都没有任何作用。这里用effort指前面提到的我一次次加倍努力学习。
47.B   这里表示一切照旧,但不能能用系动词,因为句中没有表语,而是用不及物动词go表示“进展,发生”。
48.A   无论期末考试结果如何,这都改不了一个事实:我已经得了三个77分,三个C+了。
49.A   学习成绩不优秀,拿奖学金是没有指望的了。这里不是说和课程、学化告别,而是连续三个C+使我拿不到奖学金了。
50.C   本题用treat表示“招待,款待”:期末考试的前夜,我甚至放纵自己去看电影了。
51.A   我开始放弃学业了,在考试的前一天晚上去看电影,笫二天,我就决心把学试当做好玩的游戏了。
52.D   前面几次考试我都去找他理论,这次他似乎也早就在期待我的到来了。
53.C   假如前几次考试我遂你的心愿,每次都给你个A等,你就不会继续努力学习了。
54.D   我意识到他的这些分析与学习策略是对的。
55.D   本题用动词短语work off表示“(通过无礼的方式等)发泄(怒气、沮丧之情)”。
38.完形填空
    Jenna, a popular girl from Westwood Middle School, had graduated first 
in her  class and was ready for new 16 in high school.17, high school was 
different. In the first week, Jenna went to tryouts(选拔赛) for cheerleaders
(拉拉队队员). She was competing against very talented girls, and she knew it 
would be 18 for her to be selected. Two hours later, the 19 read a list of the 
girls for a second tryout. Her heart 20 as the list ended without her name. 
Feeling 21, she walked home carrying her schoolbag full of homework.
Arriving home, she started with math. She had always been a good math student, but now she was 22. She moved on to English and history, and was 23 to find that she didn’t have any trouble with those subjects. Feeling better, she decided not to 24 math for the time being.
The nest day Jenna went to see Mrs. Biden about being on the school 25. Mrs. Biden wasn’t as 26 as Jenna. “I’m sorry, but we have enough 27 for the newspaper already. Come back next year and we’ll talk then.” Jenna smiled 28 and left. “Why is high school so 29?” she sighed.
Later in 30 class, Jenna devoted herself to figuring out the problems that had given her so much 31. By the end of class, she understood how to get them right. As she gathered her books, Jenna decided she’d continue to try to 32 at her new school. She wasn’t sure if she’d succeed, but she knew she had to 33. High school was just as her mom had said: “You will feel like a small fish in a big pond 34 a big fish in a small pond. The challenge is to become the 35 fish you can be.”
16. A. processes       B. decision       C. challenges      D. exercises
17. A. Therefore       B. However      C. Otherwise       D. Besides
18. A. difficult        B. easy          C. boring          D. interesting
19. A. editor          B. boss          C. candidate        D. judge
20. A. jumped         B. sank          C. stopped         D. raced
21. A. strange         B. happy         C. awful           D. lonely
22. A. struggling       B. improving    C. working      D. complaining
23. A. ashamed        B. disappointed    C. shocked       D. relieved
24. A. put up          B. prepare for     C. worry about      D. give up
25. A. committee       B. newspaper     C. radio            D. team
26. A. enthusiastic      B. artistic     C. sympathetic       D. realistic
27. A. speakers      B. readers       C. cheerleaders      D. writers
28. A. widely       B. weakly       C. excitedly         D. brightly
29. A. similar       B. ordinary      C. different         D. familiar
30. A. physics       B. history       C. English          D. math
31. A. pleasure      B. hope         C. trouble           D. sorrow
32. A. fit in         B. look out      C. stay up           D. get around
33. A. swim         B. try          C. ask              D. escape
34. A. in return for   B. in case of     C. in terms of        D. instead of
35. A. slimmest      B. smallest      C. best       D. gentlest
答案:16.C   17.B   18.A   19.D   20.B  21.C   22.A   23.D    24.C   25.B  26.A   27.D   28.B   29.C   30.D    31.C   32.A   33.B    34.D   35.C 
38.【答案与简析】  
今年完形填空选用的是一篇记叙性短文,叙述了主人公Jenna 在进入高中之后所经历的变化与不同以及她逐渐适应变化的过程,与考生的经历相近,符合学生的心理,便于学生理解。
16. 通过空前“was ready for” “准备好” 以及下文所描述的困难,可知  Jenna  已经准备好了迎接高中期间新的“挑战” 且与最后一句相呼应。
17.尽管做了准备,然而,高中还是不一样的。同上文为转折关系。
18.通过上文描述“very talented girls(非常有才华的女孩们)” 可知竞争非常  激烈,“她”要被选上有些“困难” 
19.宣布第二轮选拔赛名单的人应是“裁判员” C 项为干扰项"candidate”“申请人,候选人”
20. 通过句意可知当名单读完还没有“她”的名字的时候,“她”的心情应该是“沮丧”,选项B “sank”“下沉”与 “her heart”  连用,表心情不好。
21. 选拔赛失利,“她”当然怀着“不好”的心情回家。选项C “awful” 含义为“极坏的
22. 通过句中可知,此处为转折的关系,“她”以前很擅长数学,但现在不这样了。选项 A “struggling”  含义为“(艰难的)奋斗”
23. 通过句意可知,在“她”转学英语与历史后,发现“她”在这些科目上没有遇到麻烦,与前面的数学相比,心情当然是“轻松的”选项D "relieved”  含义为“宽慰的,放心的”
24. 句意:感觉好多了,“她”决定暂时不再为数学“烦恼”
25.通过第27空所在句中的”newspaper” 可找出答案
26.通过的话可知“她”并不像那样对这件事热情,感兴趣。
 B “artistic”含义“爱好艺术的,有艺术才能的” C “sympathetic”含义“同情的,表示同情的”  D “realistic”含义“实事求是的”
27. 句意:很抱歉,但我们的报纸已经有足够的作者了。
28. 被拒绝,Jenna当然“无力”的一笑。
29.呼应第二段第一句可知,Jenna感叹高中与初中“不同”
30.通过第三段可知,Jenna有问题的是数学,因此,“她”是在数学课上全心解决问题。
31. 问题带来的当然是“麻烦”
32.通过上句可知,“她”解决了数学难题,获得了信心,所以,当Jenna收拾课本的时候,“她”决心继续努力的去“适应”新的学校。
33.  “try”与句中succeed 相呼应,句意:“她”不确定是否会成功,但“她”知道“她”必须去“尝试”。
34. 通过前后两句含义可知“大池塘里的小鱼”同“小池塘里的大鱼”是对比关系,“instead of “而不是”表对比
35.句意:挑战就在于成为你能成为的最好的鱼。
【错题反思】
39.第二节:完形填空
Evelyn Glennie was the first lady of solo percussion in Scotland. In an interview, she recalled how she became a percussion soloist(打击乐器独奏演员) in spite of her disability.
“Early on I decided not to allow the   36   of others to stop me from becoming a musician. I grew up on a farm in northeast Scotland and began   37   piano lessons when I was eight. The older I got, the more my passion(酷爱) for music grew. But I also began to gradually lose my   38  . Doctors concluded that the nerve damage was the   39   and by age twelve, I was completely deaf. But my love for music never   40   me.”
“My   41   was to become a percussion soloist, even though there were none at that time. To perform, I   42   to ‘hear’ music differently from others. I play in my stocking feet and can   43   the pitch of a note(音调高低) by the vibrations(振动) I feel through my body and through my   44  . My entire sound world exists by making use of almost every   45   that I have.”
“I was   46   to be assessed as a musician, not as a deaf musician, and I applied to the famous Royal Academy of Music in London. No other deaf student had   47   this before and some teachers   48   my admission. Based on my performance, I was   49   admitted and went on to   50   with the academy’s highest honours.”
“After that, I established myself as the first full-time solo percussionist. I   51   and arranged a lot of musical compositions since   52   had been written specially for solo percussionists.”
“I have been a soloist for over ten years.   53   the doctor thought I was totally deaf, it didn’t   54   that my passion couldn’t be realized. I would encourage people not to allow themselves to be   55   by others. Follow your passion; follow your heart. They will lead you to the place you want to go.”
36. A. conditions B. opinions C. actions  D. recommendations
37. A. enjoying B. choosing C. taking D. giving
38. A. sight B. hearing C. touch D. taste
39. A. evidence B. result C. excuse D. cause
40. A. left B. excited C. accompanied D. disappointed
41. A. purpose  B. decision C. promise D. goal
42. A. turned B. learned C. used D. ought
43. A. tell   B. see C. hear D. smell
44. A. carefulness B. movement C. imagination D. experience
45. A. sense B. effort C. feeling D. idea
46. A. dissatisfied B. astonished C. determined D. discouraged
47. A. done B. accepted C. advised D. admitted
48. A. supported B. followed C. required D. opposed
49. A. usually B. finally C. possibly D. hopefully
50. A. study B. research C. graduate D. progress
51. A. wrote B. translated C. copied D. read
52. A. enough B. some  C. many D. few
53. A. However B. Although C. When D. Since
54. A. mean B. seem   C. conclude  D. say
55. A. directed B. guided C. taught D. limited
39.【答案与简析】
36.解析:B  Evelyn Glennie不允许自己受他人的观点、想法而妨碍自己成为一名音乐家,他人的这些想法、观点无非就是说自己是个残疾人,故B项为正确答案。Conditions条件,recommendation推荐。 
37.解析:C 当我8岁的时候就开始上钢琴课,take… lessons意为“上…课”,而give sb.a lesson意为“给某人上课”。故选C项。
38. 解析:B 由下文出现的“I was completely deaf.”可以确定应该选B项。
39.解析:D 根据上下文可知“医生断定神经的损伤是导致我听力下降的原因”,故选D项。evidence证据, result结果, excuse理由、借口。
40.解析:A 尽管我12岁的时候就完全失聪了,但是我对音乐的挚爱却从没有放弃。leave离开,遗弃,符合题意,为正确答案。而excite刺激, accompany陪伴,disappoint使失望。
41.解析:D  purpose目的, decision决定, promise 承诺,都不能与was to become a percussion soloist进行搭配,不符合语言习惯,故排除,只有goal符合题意。尽管当时我对此可以说是毫无了解,但是我的目标就是要成为一个打击乐器独奏演员。
42.解析:B  既然是不同于周围人的音乐,自然就是自己也陌生的音乐,要接触,就要“学”,所以选B项。没有turn to do 结构,used to do过去常常做某事,ought to do 应该做某事,均不合语境。
43.解析:A  通过我震动的感觉和我的想象就可以说出音调的高低, 故选A项,其他不合常识、不合题意。
44.解析:C 见上空。
45.解析:A 我整个的声音世界的存在就是几乎利用我所有的感觉。
46.解析:C 我决定要被评定为一个音乐家。C 为正确答案,be determined to do 决心做某事。dissatisfied不满意的, astonished惊讶的,discouraged    气馁的, 均不合语境,排除。
47.解析:A 在英国皇家音乐学院,我这样的人还是先例,没人做过。故选A项。
48.解析:D 从下文基于我的表现和最终被录取,可知一些老师是反对我进入皇家音乐学院,所以选D项。
49.解析:B 尽管一些人阻挠我,但是由于我的出色表现,最终被录取。
50.解析:C 由下面的获得该院的最高荣誉可以判断到毕业时, 故正确答案为C项。Study学习,research 研究,progress进步,均不合语境。 
51.解析:A 我写了许多音乐方面的论文,所以选A项。其他不合语境。
52.解析:D 我写和准备写一些关于打击乐器独奏方面的论文,因为几乎没有专门为打击乐器独奏演员所写的论文。
53.解析;B 尽管医生认定我完全失聪,但是并不意味着我的激情不可能激发,梦想不能实现。
54.解析:A  见上空。
55.解析:D 我将鼓励人们不要让他人把自己限制了,要跟着你的激情走,跟着你的心走,激情和心会把你带到你想去的地方。be limited by为…所限制。
【错题反思】
40. 完型填空
I was on a bus one March evening. The driver didn’t  36  to start the bus soon because it was not yet   37 . A middle-aged woman got on. Tired and sad, she told her story   38 , not to anyone in particular. On her way to the station, half of her   39  was stolen. The other half was hidden under her blouse, so she   40  still had some left. A few minutes later, she stopped crying, but still looked   41  .
When all the seats were taken, the driver started the engine. The conductor began to collect fares(车费). When she came to an old man in worn-out clothes, he   42  that he had spent all his money when he had accidentally got on a wrong bus and now he was trying to go home. On hearing this, she ordered the old man to   43  the bus. The old man was almost in tears as he   44  her to let him take the bus home. The driver took the conductor’s side and repeated the conductor’s   45  .
The woman was watching the incident.  46  the driver and the conductor raised their voices at the old man, she interfered(干预).
“Stop   47  him! Can’t you see he’s only trying to get home?”
“He doesn’t have any money! ” the driver   48  .
“Well, that’s no   49  to throw him off the bus,” she insisted.
Then she reached inside her blouse, look out her   50  money, and handed it to the conductor. “Here’s his fare and mine. Just stop giving him a   51  time.”
All heads turned to the woman. “It’s only money,” she shrugged.
She rode the rest of the way home   52  a happy smile, with the money she’d lost earlier   53  .
On the road of life, the help of strangers can   54  our loads and lift our spirits. How much sweeter the   55  will be when we make it a little smoother for others!
36. A. try     B. care  C. decide  D.  intend  
37. A. empty  B. full  C. crowded  D. ready  
38. A. tearfully  B. seriously  C. carefully  D. calmly  
39. A. fare    B. possession  C. money  D. wealth  
40. A. strangely   B. happily  C. secretly   D. fortunately  
41. A. unsatisfied  B. weak   C. unhappy   D. excited  
42. A. explained  B. declared  C. admitted   D. found  
43. A. get off   B. start   C. get on   D. stop  
44. A. begged  B. scolded  C. praised   D. thanked  
45. A. request  B. action   C. suggestion   D. command  
46. A. Unless   B. Although  C. Until   D. When  
47. A. attacking  B. bothering  C. blaming   D. wronging  
48. A. warned   B. whispered  C. shouted   D. repeated  
49. A. problem   B. need  C. matter   D. reason  
50. A. spending  B. collected   C. remaining   D. borrowed  
51. A. busy   B. cold   C. hard   D. fearful  
52. A. giving  B. wearing   C. taking   D. forcing  
53. A. forgotten  B. used   C. earned  D. returned  
54. A. move  B. increase   C. lighten   D. carry  
55. A. world  B. journey   C. smile   D. friendship  
答案: 
36.D   37.B   38.A    39.C  40.D    41.C    42.A   43.A   44.A    45.D  46.D    47.B   48.C    49.D   50.C   51.C   52.B   53.A   54.C    55.B
40.【答案与简析】
本文通过作者在公共汽车上亲眼目睹的一件事说明在人生旅程中给别人一点帮助能使世界更加美好。
36.D 根据下文“因为车子上没有坐满乘客,所以司机还没有打算启动汽车”  intend to do sth: 打算干... ...
37.B 从下文“When all the seats were taken, the driver started the engine.”
38.A 从下文“she stopped crying”
39.C 从下文“Then she reached inside her blouse, look out her   50  money, and handed it to the conductor.”可以得出“她的一半的钱被人偷了”
40.D “不过幸运的是她还有藏在衬衣下的另一半。”
41.C 从该句“she stopped crying, but still looked …….”可以得出答案。
42.A 从“When she came to an old man in worn-out clothes, he ……that he had spent all his money when he had accidentally got on a wrong bus and now he was trying to go home.”中可以看出,“老人在向售票员解释他为什么没有钱买票。”
43.A 售票员一听,就要求老人下车。"order the old man to get off the bus” 命令老人下车。
44.A 从上下文“老人没钱想坐车回家而售票员却要求他下车”, 于是老人"beg sb to do sth” 恳求... ...干... ...
45.D 司机此时也在重复售票员的命令。command 等同于order
46. D “就在此时,一半钱被偷了的女士插话了” ;when意为“当... 时”
47.B stop doing sth “停止做....” bother:使...烦恼;找... 麻烦
48.C 此处说明司机的不耐烦,一种怒气。shouted 正说明了他的心情
49.D 女士继续坚持“没有任何理由(reason)把老人赶下车去”
50.C “拿出剩下的另一半没有被偷去的钱来买她和老人的车票。”
remain不及物动词,作定语用表示“剩下的...”用remaining等同于“left”
51.C “她帮老人买车票是为了司机和售票员不要再难为老人了”give …a hard time为难…
52. B 然后一路上面带(wearing) 微笑
53. A 忘记了(forgotten)先前被偷走的钱.
54. C 在人生旅程中,来自陌生人的帮助能减轻(lighten)负担,改善心情
55. B 假如我们都能为别人做一点善事,那么人生的旅程(journey)就会美好得多。
【错题反思】
41.完形填空
Lose-Win is weak. It’s easy to get stepped on. It’s easy to be the nice guy. It’s easy to give in, all in the name of being a peacemaker.
     A girl named Jenny once told me about her  16  in the world of Lose-Win during her eighth-grade year before she finally broke  17 :
     My  18  with my mom all started one day  19  she said to me sarcastically (讽刺地) “Wow, you’re surely lively today.” I  20  it so literally (字面地) that then and there I decided to close off from her and never  21  back to her. So every time she would say something  22  I disagreed with her I would just say. “Okay, 23 you want, Mom.” But I really got cold quickly. And my 24 began to build. One night I talked to my mom about the school homework and she said, “Oh, that’s  25 ” and then went back to mop the floor.
     “Don’t you ever  26 ?” I thought. But I didn’t say anything and stormed off. She had no idea I was  27 upset. She would have been willing to talk to me had I  28  her bow important it was to me.
     At last I just blew up. “Mom, this has got to  29 . You tell me everything you want me to do and I just do it because it’s  30  than if fighting. Well, I’m sick of it.” This all came as a  31  to her.
     After my blow up, we felt like we were  32  all over in our relationship. But it’s getting better all the lime. We discuss things now and I always  33  my feelings with her.
     If you adopt Lose-Win as your basic  34  toward life, then people will wipe their dirty feet on you. You’ll also be  35  your true feelings deep inside. And that’s not healthy.
16. A. wanderings   B. disappointment C. lessons   D. helplessness
17. A. out        B. down C. up      D. free
18. A. relationship   B. problems C. quarrels   D. improvement
19. A. as       B. since C. when       D. before
20. A. regarded     B. treated   C. received   D. took
21. A. fight       B. struggle C. talk         D. turn
22. A. even if      B. only if C. which     D. as though
23. A. however      B. whatever C. so much     D. too much
24. A. coldness       B. anger C. disagreement D. hope
25. A. true       B. impossible C. nice     D. important
26. A. care      B. see C. say      D. listen
27. A. also       B. still C. even     D. already
28. A. warned   B. shown C. asked     D. told
29. A. end           B. change C. last         D. stop
30. A. worse         B. easier C. more         D. less
31. A. surprise       B. pleasure C. gift       D. harm
32. A. going         B. starting C. thinking   D. reviewing
33. A. share      B. have C. discuss     D. improve
34. A. way        B. method C. attitude     D. theory
35. A. hurting       B. waking C. storing     D. hiding
41.【答案与简析】
16.A。通过下文看,Jenny讲述了自己从忍气吞声到最终摆脱出来的过程。而在此过程中,她经历了从妥协到气愤以最后跟妈妈理论争得尊严的过程。因此,选“徘徊”最能说明这个过程。
17.D。break free“挣脱;获得心灵、精神上的解放”,符合最终Jenny争得自己尊严的结果。本题不能想当然凭搭配关系去选择答案。break out“战争、争吵、火灾等爆发”;break down“出故障”;break up“破裂、关系等中断”。
18.B。从后文看,这儿指的是我跟妈妈的“问题、矛盾”的出现。A项“关系”不符合逻辑,不能说我跟妈妈的关系是从某一天开始的。
19.C。when引导定语从句,修饰前面的名词day,作状语。
20.D。take此处意思是“接受,理解”,此处指我并未真正了解妈妈对她的讽刺口吻,仅仅是理解了她所说的话的字面意义。
21.C。talk back“还嘴,顶嘴”,此处指我决定忍气吞声,不跟妈妈顶嘴。
22.A。even if引导让步状语从句,当“即使”讲,此处意为:即使妈妈说的不对,也不去顶撞她。
23.B。此处指我总是不顶撞妈妈,妈妈说什么就是什么,因此用whatever“无论什么”,意即:你说什么都行。
24.B。此处指我总是不顶撞妈妈,但内心的怒气在聚集。
25.C。从下文我生气可知,此处指妈妈敷衍我的话,意为“好啊”,表现出妈妈对我的学业漠不关心。
26.A。care“关心,在乎”,此处我在内心里发问:妈妈关心过我吗?
27.C。even此处用来加强语气。进一步说明妈妈对我漠不关心,意为:她甚至不知道我生气了。
28.D。此处句子结构是虚拟语气,假如我告诉妈妈,她会明白学业对我来说有多么重要。
29.B。我最后终于爆发,对妈妈说:“这一切需要改变了。”我不能再忍气吞声了。
30.B。我在申诉:“我忍气吞声总比与你发生争执对大家来说更容易。”
31.A。表示妈妈没有预料到我会这么生气,而且向她申诉。surprise用作可数名词,当“令人吃惊的事情”讲。
32.B。表示我和妈妈的关系有了新的“开端”。start all over表示“重新开始”。
33.A。share ... with ... 与妈妈分享(交流)自己的感情,符合题意和搭配。
34.C。后面的介词是toward,因此只有选“态度”才符合题意。
35.D。我最后发表议论,“忍气吞声”,把自己的真实感情“隐藏”起来对健康不利。
【错题反思】
42.完形填空
On August 26, 1999, New York City experienced a torrential downpour. The rain caused the streets to __36__ and the subway system almost came to a stop. 
    Unfortunately, this happened during the morning rush hour. Many people who were going to work were __37__ to go home. Some battled to __38__ a taxi or to get on a bus. Still others faced the __39__ bravely, walking miles to get to work.
    I __40__ to be one of the people on the way to work that morning. I went from subway line to subway line only to find that most __41__ had stopped. After making my way __42__ crowds of people, I finally found a subway line that was __43__. Unfortunately, there were so many people waiting to __44__ the subway that I could not even get down the stairs to the __45__. So I took the train going in the opposite direction, and then switch back to the downtown train. Finally, after what seemed like an forever, the train __46__ my stop. Then I had to walk several blocks in the increasingly heavy rain. When I finally got to my office, I was __47__ through, exhausted and __48__.
     My co-workers and I spent most of the day drying off. When it was 5:00 pm,I was ready to go home. I was about to turn off my computer __49__ I received an email from Garth, my Director:
    I would like to thank all of you who made the effort and __ 50__ reported to work. It is always reassuring(令人欣慰), at times like these, when employees so clearly show their __51__ to their jobs. Thank you.
Garth’s email was short, but I learned more from that __52__ message than I ever did from a textbook. The email taught me that a few words of __53__ can make a big difference. The rainstorm and the traffic __54__ had made me tied and upset. But Garth’s words immediately__55__ me and put a smile back on my face. 
36. A. break B. flood C. sink D. crash
37. A. forced B. refused C. adjusted D. gathered
38. A. order B. pay C. call D. search
39. A. climate B. scenery C. storm D. burden
40. A. used B. promised C. deserved D. happened
41. A. practice B. routine C. process D. service
42. A. to B. through C. over D. for
43. A. operating B. cycling C. turning D. rushing
44. A. check B. carry  C. find   D. board
45. A. street B. ground   C. floor D. platform
46. A. paused B. crossed C. reached D. parked
47. A. wet B. weak C. sick D. hurt
48. A. ashamed B. discouraged  C. surprised D. puzzled
49. A. while B. when C. where D. after
50. A. hardly B. casually C. absolutely D. eventually
51. A. devotion B. donation C. connection D. reaction
52. A. accurate B. urgent C. brief D. humorous
53. A. promise B. appreciation C. advice D. guidance
54. A. troubles B. signals C. rules D. signs
55. A. corrected B. supported C. amazed D. refreshed
答案:36-40 BACCD  41-45 DBADD  46-50 CABBD  51-55 ACBAD
42.【答案与简析】
36.B.既然是可怕的暴风雨,所以最可能的结果应是街道被淹没。
37.A.因为暴风雨是在早晨人们上班的高峰期下的,所以上班的人们被迫回家。
38.C.一些人挣扎着招呼出租车,或者上公交车。
39.C.反指,其他人仍然勇敢的面对暴风雨,不行数英里去上班。
40.D.我那天碰巧也是去上班路上的人。
41.D.我想去乘地铁去上班,所以一条线路一条线路的去找。却发现大部分地铁停止了运送乘客的服务。
42.B.动作在人群的内部空间进行。
43.A.根据上下文,这条线路没有停,还在运转。
44.D.这些人在等着乘地铁,所以选board。
45.D.乘地铁首先要登上月台。
46.C.到站了。
47.A.由于我下车后不得不在越来越大的暴风雨中跋涉几个街区,自然全身湿透了。
48.B.由于冒着大雨走了一段路,全身湿透了,所以即疲惫又气馁。
49.B.正要。。。这时。。。 考察:be about to….when…。
50.D.员工们克服困难,最后终于上班来。
51.A.冒着大雨坚持来上班,自然体现了对工作的忠诚。
52.C.由email was short可知,信息是简短的(brief)。
53.B.由邮件内容(thank all of you, thank you)可知,主任对冒雨来上班的人表示感激(appreciation)。
54.A.由于暴风雨大部分地铁停止服务,也就是说交通很困难。
55.D.由下文“put a smile back on my face”可知,尽管暴风雨和交通不便使我疲惫、心烦,但Garth的话却使我精神振奋。
【错题反思】
43.完形填空
    In the depths of my memory, many things I did with my father still live. These things come to represent, in fact, what I call __21__and love.
    I don’t remember my father ever getting into a swimming tool. But he did __22__the water. Any kind of __23__ride seemed to give him pleasure. __24__he loved to fish; sometimes he took me along.
    But I never really liked being on the water, the way my father did. I liked being __25__the water, moving through it, __26__it all around me. I was not a strong __27__, or one who learned to swim early, for I had my __28__. But I loved being in the swimming pool close to my father’s office and __29__those summer days with my father, who __30__ come by on a break. I needed him to see what I could do. My father would stand there in his suit, the __31__person not in swimsuit.
    After swimming, I would go __32__ his office and sit on the wooden chair in front of his big desk, where he let me __33__anything I found in his top desk drawer. Sometimes, if I was left alone at his desk __34__ he worked in the lab, an assistant or a student might come in and tell me perhaps I shouldn’t be playing with his _35__. But my father always __36__and said easily, “Oh, no, it’s __37__.” Sometimes he handed me coins and told me to get __38__ an ice cream…
    A poet once said, “We look at life once, in childhood,; the rest is __39__.” And I think it is not only what we “look at once, in childhood” that determines our memories, but __40__, in that childhood, look at us.
21.A. desire      B. joy         C. anger      D. worry
22.A. avoid       B. refuse      C. praise      D. love
23.A. boat        B. bus        C. train        D. bike
24.A. But        B. Then       C. And         D. Still
25.A. on          B. off         C. by          D. in
26.A. having       B. leaving      C. making      D. getting
27.A. swimmer     B. rider      C. walker       D. runner
28.A. hopes       B. faiths      C. rights       D. fears
29.A. spending     B. saving      C. wasting     D. ruining
30.A. should      B. would       C. had to     D. ought to
31.A. next        B. only        C. other      D. last
32.A. away from   B. out of       C. by        D. inside
33.A. put up      B. break down    C. play with  D. work out
34.A. the moment  B. the first time  C. while     D. before
35. A. fishing net    B. office things    C. wooden chair   D. lab equipment
36. A. stood up      B. set out    C. showed up   D. turned out
37. A. fine   B. strange   C. terrible    D. funny
38. A. the student   B. the assistant   C. myself   D. himself
39. A. memory     B. wealth    C. experience   D. practice 
40. A. which       B. who      C. what    D. whose
答案:BDACD  AADAB  BDCCB  CACAB
43.【答案与简析】
本文是关于作者童年趣事的回忆,生活气息浓郁,却不乏哲理性,考生易于理解和接受。从试题的设置来看,主要考查考生在一定的语篇环境下进行词义辨析和逻辑推理能力,也考查了对词汇惯用法的掌握情况。对考生理解语境、语意和语篇的能力有一定的要求。
21.B.下文叙述的是作者与父亲度过的愉快时光。
22.D.虽然作者不曾记得父亲下过游泳池,但是他的确喜欢水。
23.A.此处谈论的是与水有关的事情。
24.C.上文提到他非常喜欢水,此处又叙述他爱好钓鱼。
25.D.根据本句中的moving through it可知作者喜欢在水中游玩。
26.A.作者喜欢在水中走动,让周围都“有”水。
27.A.此处叙述的是作者在水中的情况。
28.D.本句的前半句提到作者不是游泳好手,由此可知作者心怀恐惧。
29.A.文章叙述的是对过去时光的美好回忆。
30.B.此处would表示过去经常做某事,下一句的would也有暗示。
31.B.第二段的开头一句提到作者从不记得父亲下过游泳池,因此可知他是唯一不穿游泳衣的人。
32.D.根据本句后面的内容可知是作者走进父亲的办公室。
33.C.作者的父亲允许作者‘玩弄’他抽屉中的任何东西。
34.C.此处表示的是动作同时发生,即作者的父亲在实验室工作的同时作者独自一人在父亲的桌旁。
35.B.根据第29空前面的my father’s office可知他们告诉作者不应该玩弄父亲的办公用品。
36.C.每逢有人干涉作者时,作者的父亲总是出来制止。作者的父亲当时是在实验室中。
37.A.作者的父亲是在庇护作者,认为孩子这么做没有什麽过错,别人不应该干涉。
38.C.作者的父亲有时候给作者几个硬币让作者自己买冰激淋吃。
39.A.根据下一句中的memories可知其余的都是回忆,后三项都与下一句内容不符。
40.B.上文叙述的是作者和父亲之间的亲密关系,此处是在讴歌自己的父亲,因此选此项。
【错题反思】






44.完形填空
Time is very important in our lives. It  16  our everybody moments. However, time never had any  17  in my life until I received a watch from my father that organized my life and made me more  18 .
     It’s round in the center with two silver bands that go around my wrist. And all of it is made of silver. This  19  tells me the importance of time in my life.
     I received this  20  on a gray-sky day. I had to go to the airport at 9:00 am to  21  up my uncle Ali and take him to my father’s house  22  , I was late because I was  23  out with my friends. Later on that day, around 11:00 am, I  24  my uncle, but I was very  25  for him. He had  26  the airport and taken a taxi to my father’s house.
     I got to my father’s house at 2:00 pm on the same day and looking at my angry father’s face I felt  27  of myself at that moment. After I said hi to my  28  father and tired uncle, my father asked me to sit next to him where he handed me this watch as a gift from him. Then he said, “Essa, did you have  29   with your friends today?” I answered, “Yes, father, and I’m sorry about not picking up my uncle Ali.” He said, “What you  30  was not very nice and you should be sorry for your  31  .” I was ashamed and said, “Father, I’ll never do it again, I promise.” He said, “I hope today you learned something important, and this watch will be a  32  for you.” He told me to take this watch and use it as an organizer of my 33   .
I learned a very important lesson from my father: to  34  time and never be late to get someone. This watch is  35  to me, not because of its price, but because of the lesson that I learned from it.
16. A. appreciates B. organizes    C. orders D. explains
17. A. importance B. similarity C. necessity D. interest
18. A. confident B. independent C. efficient D. responsible
19. A. object B. belonging C. matter D. stranger
20. A. card     B. letter C. gift D. thing
21. A. call      B. pick C. put D. bring
22. A. Otherwise B. Fortunately C. However D. Hopefully
23. A. going B. hanging C. standing D. leaving
24. A. forgot B. remembered C. saw D. visited
25. A. anxious   B. nervous C. early D. late
26. A. reached   B. recognized C. left D. found
27. A. ashamed B. frightened C. disappointed  D. shy
28. A. kind     B. happy C. angry D. doubtful
29. A. pleasure B. fun C. appointment   D. quarrels
30. A. said     B. did C. thought D. forgot
31. A. ideas   B. words C. actions D. promises
32. A. wonder B. hope C. requirement D. reminder
33. A. life     B. day   C. way     D. thought
34. A. waste   B. respect C. neglect D. enjoy
35. A. useful B. necessary C. different D. important
44.【答案与简析】
16.B。根据下句中的organize可知应选B项,意为“时间构成了我们生活中的每—时刻”。
17.A。因第一句话说的就是时间的重要性,直到父亲送给我一块表我才意识到时间的重要性。
18.D。下文父亲给我手表是因为我接人去晚了,可见他教我要有时间观念,做个有责任的人。  
19.A。前面描述的是表,此处当然指的是表这个物体。  
20.C。根据下文,这是父亲送给我的礼物。  
21.B。 
22.C。前后构成转折关系。  
23.B。 go out意为“出去;熄灭”;hang out意为“闲逛”;stand out意为“交出;显眼”;leave out意为“省去;遗漏”。
24.B。到了晚些时候,大约上午11点的时候我才记起了这件事。
25.D。此时已经过去两个小时了,要去接他已经太晚了。  
26.C。 
27.A。此时的作者当然是觉得惭愧了。
28.C。此时的父亲当然是感到生气了。  
29.B。 have fun意为“玩得高兴”。  
30.B。你这样做不好。  
31.C。 
32.D。希望这块手表可以时刻提醒你时间。
33.A。这里与前文呼应,你要做个有时间安排的人。
34.B。尊重时间,不要迟到。
35.D。从本文内容可知作者说这块表对其意义之大。
【错题反思】
45.完形填空
One fine evening a man walked into a fast - food chicken place and bought a nine - piece bucket of chicken. He  16  his chicken to the park for a romantic picnic under the moonlight with his  17  .
Upon reaching into the  18  , however, he received a  19  . Instead of chicken he discovered nine thousand dollars! The young man  20  the bucket back to the store and asked for his  21  exchange for the money. The manager,  22  by the young man’s honesty, asked for his name and told him he wanted to call the  23  and the local news station to do a morality (道德说教) that would  24  others.
    “My date’s waiting, I just want my chicken,” the hungry man refused.
The manager was deeply struck by the young man’s humility (谦虚). He 25   to be allowed to tell the story on the news. At this the honest man became  26   with the manager and demanded his chicken. “You are an honest man in a (an)   27  world! This is a perfect opportunity to show the world that there are honest people  28  willing to take a stand for what is right. Please, give me your 29  and also the woman’s name. Is that your wife?”
“That’s the  30  ,”said the young man. “My wife is at home. The woman in the car is my girlfriend. Now let me have my chicken   31   I can get out of here.” 
It’s  32  to look good to people who don’t  33  you. Many of us do a good deed here and there, and everyone  34  we’re something that we are not. But God sees your heart. It really doesn’t matter how much you  35  or what other people think of you. What matters is what’s on the inside.
16. A. took     B. ate       C. carried         D. sent
17. A. sister       B. wife       C. friend     D. lady
18. A. park       B. car     C. pocket           D. bucket
19. A. love       B. welcome     C. surprise     D. pleasure
20. A. returned    B. brought     C. got       D. lifted
21. A. money     B. right   C. change           D. chicken
22. A. moved      B. encouraged    C. surprised     D. delighted
23. A. newspaper   B. people     C. government     D. public
24. A. please     B. desire     C. inspire       D. interest
25. A. asked     B. begged     C. needed     D. required
26. A. glad       B. calm     C. angry       D. silent 
27. A. dishonest     B. honest     C. lovely     D. peaceful
28. A. never     B. even     C. yet       D. still
29. A. address     B. name     C. chicken     D. opinion
30. A. problem     B. difficulty   C. astonishment     D. excitement 
31 .A. but       B. so     C. for       D. as
32. A. difficult       B. good     C. easy       D. pleasant
33. A. know     B. love     C. realize     D. understand
34. A. finds    B. says       C. thinks       D. insists
35. A. get     B. do       C. pay       D. receive
45.【答案与简析】
16.A。“把…带到…去” 用take sth. to …来表示。carry无方向性;send意为“寄去”,都不符合题意
17.D。从第二段可知,不是他妻子;从romantic picnic可知,只能是他的lady
18.D。“当把手伸进bucket的时候”
19.C。因为买的chicken成了dollars,所以应是“吃惊”(surprise)
20.B。年轻人把bucket带回(brought)了商店
21.D。
22.A。被年轻人的诚实所感动。(moved)
23.A。经理想通过报纸(newspaper),电台来进行道德教育,从而,鼓励(inspire)他人要诚实
24.C。
25.B。经理恳请(begged),宣传此事
26.C。经理的好意,这年轻人并不领情,他只是急于要chicken,然后去见他的lady。这时他很生气(angry)。
27.A。“在当今这个不诚实的(dishonest)世界上,这是一个很好的机会向世人展示,仍然(still)有人主张要诚实。
28.D。still 表示仍然,进一步说明前面的honest people
29.B。name 和后面的name 一致
30.A。年轻人去约会的是他的(girlfriend),而不是他的(wife),现在经理让他留下他及他妻子的名字,不是等于把他和他girlfriend的事公布于众吗?对这年轻人来说,当然是一个 problem。
31.B。so表示这样,
32.C。easy 表示向不认识的人展示好的一面是很容易的
33.A。know表示认识
34.C。know表示知道
35.B。最后一段作者通过上面的事例,谈了一点自己的想法。
【错题反思】
46.完形填空
Once, looking for stories on the back roads of Ohio, we weren’t getting on smoothly. A beekeeper we’d been told about was away from home  16   we called on him. An amusement park where we thought we might find a  17   had shut down for the season. We began to get a little  18  .
When  19   a farmhouse, we found a banner(横幅)between two trees in the front yard. The banner  20  in huge letters: WELCOME HOME,ROGER! We drove  21  for a mile or two. Somebody said, “Wonder who Roger is?” We  22 , went back there and knocked on the door.
Roger was a soldier on his way home from war. His  23  knew he was coming, but weren’t sure what day he was going to  24 . We asked if they’d mind if we brought the camera into the house. Roger’s mother said it would be all right if we could give her a few minutes to _25  We weren’t there more than an hour, talking to those people who were all  26   about Roger coming home and taking pictures.
In the bus as we  27  on that afternoon, I wrote a simple story letting Roger  28  all the soldiers coming home from war. We sent the  29  with the story to New York, and Walter Cronkite put it on the Evening news.  30  has any of our stories caused such a reaction from viewers. The CBS switchboard(总机) 31  up that night with dozens of calls from people  32  by it in some way, and hundreds of letters came in, some of them suggesting that the story be  33   .There was so much _34  throughout the place that Cronkite had to report a few nights  35  , “Oh, and by the way — Roger got home!”
16. A. since       B. where    C. because   D. when
17. A. place     B. story       C. owner     D. way
18. A. discouraged       B. disturbed   C. satisfied     D. touched
19. A. entering    B. visiting      C. passing         D. searching
20. A. said    B. wrote    C. explained       D. told
21. A. out       B. away        C. on       D. down
22. A. got out     B. turned around    C. drove on    D. gave up
23. A. family     B. company      C. police     D. army
24. A. leave      B. pass       C. start       D. arrive
25. A. make the coffee  B. repair the room  C. fix her hair  D. do the bed
26. A. encouraged  B. worried  C. excited     D. surprised
27. A. stayed    B. rolled     C. took   D. started
28. A. expect      B. represent     C. express     D. congratulate
29. A. letter   B. book     C. camera     D. film
30. A. Seldom    B. Actually   C. Usually   D. Unexpectedly
31. A. put     B. got     C. sent       D. lighted
32. A. satisfied       B. moved   C. known     D. expected
33. A. broadcast    B. told     C. repeated     D. spread
34. A. surprise     B. disappointment C. entertainment  D. interest
35. A. later    B. earlier   C. before        D. sooner
46.【答案与简析】
16. D. 当我们拜访他时,他不在家。
17. B. 文章的第一句说:look for stories。
18. A. 找不到写作题材,有点泄气。
19. C. pass …:经过、途径
20. A. the banner said / read ….:横幅上写着……
21. C. drive on:继续开车。
22. B. turn around:转过车头、调转车头。
23. A. 第三节第一句讲:on his way home。
24. D. arrive (home) 到家。
25. C. 因为要拍摄,所以要整理头发。fix one’s hair:整理头发。
26. C. 对Roger的归来而兴奋。
27. B. roll on:(车轮)滚滚向前、(人)继续向前。
28. B. represent:代表。
29. D. film:(所拍摄的)胶片
30. A. 本句是倒装句,Seldom可引起倒装句。
31. D. light up:点亮、照亮、灯火通明。
32. B. moved by:被……所感动。
33. C. 把这故事广泛传开。
34. D.(人们对这故事)非常感兴趣。
35. A. a few nights later:几晚以后。
【错题反思】
47.完形填空The cold weather of the last weeks has had a surprising result.4000 Russian red-necked ducks have  16  in Britain where the weather, just below freezing, is like spring to them.
The Russian red-necked ducks manage perfectly well at temperature down to 30 degrees  17  zero. They wouldn’t think of  18   home at minus 40. But, as the cold gets colder, they make a quick   19   to take off together all with a single thought  20  : “Go somewhere   21  .”
Last Tuesday the small  22   near my house was invaded by above three hundred Russian red-necked ducks, a noisy lot, though I must say they were not troublesome. Our local birds were at first quite   23   by these   24   from far away, and there were some obvious language difficulties too.
At 9 I went down  25  to the edge of the lake, with a little bread and milk  26  our own birds. I saw them standing about,  27  the foreigners to eat up everything. But my worry proved  28  ; The red-necked birds didn’t like the bread at all. Many of them   29   a mouthful, and threw up. In fact they pushed and fought to get away from the food,   30   own birds looked at them   31  .
My wife had  32  me down the path with a hopeless cake she had made on Monday evening. She had forgotten to turn off the electricity in time, and the cake got  33  . Now, funnily enough, the Russian birds  34  it, though our birds wouldn’t touch it. We realized then the visitors were used to  35  bread probably, and my wife agreed to make some for them.
16. A. reached      B. got      C. arrived      D. left
17. A. below      B. under     C. over        D. above
18. A. staying      B. leaving     C. getting   D. making
19. A. conclusion     B. plan     C. advice     D. decision
20. A. by heart     B. in mind     C. in heart     D. on mind
21. A. hotter    B. colder    C. warmer    D. cooler
22. A. lake      B. village   C. town       D. hill
23. A. pleased    B. delighted    C. moved    D. upset
24. A. strangers    B. passengers    C. enemies   D. pioneers
25. A. as ever    B. as usual     C. as often       D. as before
26. A. from        B. on       C. for           D. to
27. A. expecting    B. expected     C. watch     D. watching
28. A. untrue     B. true     C. unnecessary     D. necessary
29. A. tried     B. ate     C. had       D. managed
30. A. your      B. our   C. their        D. his
31. A. in sadness     B. in a line    C. in excite     D.in surprise
32. A. followed     B. walked     C. loved     D. hated
33. A. burnt    B. burned up   C. burning    D. burned down
34. A. sucked      B. drank       C. loved   D. hated
35. A. white       B. black     C. green     D. red
47.【答案与简析】
16. C。arrive in …:到达……。
17. A。37 degrees below zero:零下37度。
18. B。leave home:离家、搬家。
19. D。make a decision:做决定;make a plan:订计划。
20. B。have sth. in mind:头脑里(心里)想着……。
21. C。去暖和的地方。
22. A。因为是red-necked ducks, 故应选:lake。
23. D。有这么多外来者,本地鸟感到不安、紧张。
24. A。外来者、陌生者。
25. B。as usual:与往常一样,表示这是习惯做的事。
26. C。for:作“为了、给”解释。
27. A。现在分词短语做伴随状语。expect:希望、期待;watching:观看、观察。
28. C。从下文知道我的担心属多于、不必。
29. A。try a mouthful:尝一口。
30. B。our own birds:本地的鸟。
31. D。这么好吃的食物,它们居然不吃,令本地鸟感到惊讶。
32. A。follow me …..:跟我……。
33. A。get burn:(糕点)烤焦了、烤糊了、烤黑了。
34. C。loved it = liked it:喜欢(烤焦的糕点)。
35. B。由它们喜欢烤焦的糕点推出:它们习惯于黑面包。
【错题反思】
48.完形填空
If you were to begin a new job tomorrow, you would bring with you some basic strengths and weaknesses. Success or  16  in your work would depend, to 17  great extent, 18  your ability to use your strengths and weaknesses to the best advantage. _19  the utmost importance is your attitude. A person _20  begins a job convinced that he isn’t going to like it or is _21  that he is going to ail is exhibiting a weakness which can only hinder his success. On the other hand, a person who is secure _22_ his belief that he is probably as capable _23  doing the work as anyone else and who is willing to make a cheerful attempt _24  it possesses a certain strength of purpose. The chances are that he will do well. _25  the prerequisite skills for a particular job is strength. Lacking those skills is obviously a weakness. A bookkeeper who can’t add or a carpenter who can’t cut a straight line with a saw _26  hopeless cases. This book has been designed to help you capitalize _27  the strength and overcome the _28  that you bring to the job of learning. But in groups to measure your development, you must first _29  stock of somewhere you stand now. _30  we get further along in the book, we’ll be _31  in some detail with specific processes for developing and strengthening _32  skills. However, _33  begin with, you should pause _34  examine your present strengths and weaknesses in three areas that are critical to your success or failure in school: your _35 , your reading and communication skills, and your study habits.
16. A. improvement B. victory C. failure D. achievement
17. A. a B. the C. some D. certain
18. A. in B. on C. of D. to
19. A. Out of B. Of C. To D. Into
20. A. who B. what C. that D. which
21. A. ensure B. certain C. sure D. surely
22. A. onto B. on C. off D. in
23. A. to B. at C. of D. for
24. A. near B. on C. by D. at
25. A. Have B. Had C. Having D. Had been
26. A. being B. been C. are D. is
27. A. except B. but C. for D. on
28. A. idea B. weakness C. strength D.advantage
29. A. make B. take C. do D. give
30. A. as B. till C. over D. out
31. A. deal   B. dealt C. be dealt D.dealing
32. A. learnt B. learned C. learning D. learn
33. A. around B. to C. from D. beside
34. A. to B. onto C. into D. with
35. A. intelligence B. work C. attitude D.weakness
48.【答案与简析】
16. C。本句的意思是:成功或失败在很大程度上取决于你是否能扬长避短。improvement改进;victory胜利;achievement成果,成就。这三个词都不合题意,只有选项C最合适。
17. A。to a great extent是固定短语,意思是“很大程度上”,符合题意。类似的说法还有:to a large extent, to some extent, to an extent, to a certain extent, to that extent, to the extent of…。the, some, certain都不能与great extent搭配。
18. B。on与前面的depend构成本句谓语。
19. B。of与名词连用,表示具有某种性质,状态,做表语。置于句首,表示强调。正常语序为:Your attitude is of the utmost importance.
20. A。A person后应当是定语从句,“开始工作的那个人”。
21. C。本句的意思是“如果一个刚刚开始工作的人就深信自己不会喜欢或肯定不适应这项工作,那么阻碍他成功的缺点就暴露出来了。”or后面省略了主语he。ensure保证;certain肯定的,只能用于It做主语的句子里;surely确实地;sure肯定的。
22. D。in one’s belief:相信。其它选项都不能与belief搭配。
23. C。capable of doing是固定搭配,意为“能够干什么”。
24. D。attempt用做名词,后接介词at,意为“试图,努力”;如果后面接介词on,表示攻击的意思。其他两项都不能与attempt搭配。
25. C。本句的意思是“具有某一工作的必要技能是一个优势”此处应填句子的主语,故选动名词having。
26. D。本句主语是A bookkeeper or carpenter…。根据主谓一致原则,其谓语应当用单数is,而不是复数are。being, been都是分词,应该排除。
27. D。on与前面的capitalize搭配,表示“利用”。做不定式help的补语。其它选项不能与capitalize搭配。
28. B。本句的意思是“克服缺点”,应选weakness(缺点,弱点)。idea观点;strength优点;advantage优势。
29. B。固定短语take stock of,意为“对……估价,对……作出判断”。
30. A。本句的意思是:“随着更深入的阅读”,从语法角度,此处应填关联词。四个选项中,只有as能用做关联词。
31. D。选项A, B, C分别是deal(处理,论述,涉及)的原形,过去分词及被动语态。根据语法和语义,此处应填将来进行时,意思是“随着书中内容的进一步深入,我们将详细论述发展和加强学习技能的具体过程。”
32. C。根据上下文,这里应当指“学习技能”。
33. B。固定短语to begin with,意为“首先,第一”,常用做插入语。
34. A。谓语动词pause后,examine又是动词原形,所以这里应当选to,可构成动词不定式,做目的状语。其余选项都是介词,不合题意。
35. C。本句对全文进行总结概括,与文章的开头相呼应,Of the utmost importance is your attitude故选attitude。
49.完形填空
Every time I passed boys who were playing basketball, I stopped to silently watch them. I really envied them. But as a girl, I once thought that I could   36   play basketball.
    I like playing basketball though I'm not good at it. I've had a basketball   37   I was a child. At first, I could play freely because no one   38   when I was just a kid. But as I grew up it seemed harder and harder for me to enjoy basketball.
At school, it was always the boys who played basketball during PE classes. The girls were   39   allowed to play volleyball or badminton.
My parents did not   40   me play basketball at home. "Basketball is not fit for girls," they said.   41   I went to play basketball with my friends, boys   42    at me on the court as if I were an alien.
I was feeling   43   and had lost hope of playing basketball.   44  , something changed the first day of high school. I made some friends who also enjoyed playing basketball. They  45  me to get back on the court.
One of them told me with a smile, "Go your own   46  , let others talk." This girl would always play basketball with me. Even the boy who sat next to me in class talked about   47   with me almost every day.
I was inspired by them. Confidence and passion   48   to my heart. I am ready to stand up and play. I will play as well as I can,   49   for me, even the sky is boundless (无垠的).
Basketball has become an important part of my   50  . I am interested in it. I watch matches and enjoy playing almost every day. Through basketball, not only do I feel happy and confident, but also   51   a lot.
I've heard the NBA star Tracy McGrady say, "Nothing is impossible." It is from an advertisement on TV. I have   52   to realize that life is just like playing basket: ball. You should have an   53  . After that, just be confident and   54   going. Never give up and you'll make it sooner or later.
I love the motto of the NBA. It can  55   my strong feelings for basketball, "I love this game!"
36. A. ever       B. often        C. never       D. always
37. A. when      B. before  C. after        D. since
38. A. struggled    B. eared        C. enjoyed     D. joined
39. A. only       B. almost      C. hardly       D. not
40. A. encourage   B. agree     C. let       D. permit
41. A. Still        B. Yet        C. Just     D. Even
42. A. looked     B. glared      C. glanced     D. stared
43. A. up        B. down       C. excited    D. satisfied
44. A. Unluckily    B. Naturally    C. Unexpectedly D. Clearly
45. A. encouraged   B. forbade    C. ensured       D. explored
46. A. effort        B. way      C. business   D. direction
47. A. basketball   B. sports     C. interests       D. dreams
48. A. stuck      B. referred    C. turned   D. returned
49. A. but       B. though  C. and        D. however
50. A. wish      B. life     C. work     D. study
51. A. experience  B. grow      C. learn     D. play
52. A. come     B. turned     C. refused    D. happened
53. A. idea     B. aim     C. opinion      D. effort
54. A, insist   B. remain    C. keep       D. last
55. A. inform      B. express     C. ignore    D. connect
49.【答案与简析】
36. C 上文silently watch和really envied暗示了该空应填never. 下文介绍的成长过程中“我”无法享受对篮球的爱也是选择线索。
37. D
38. B  一开始“我”可以自由打篮球,因为我只是个小孩,没有人会介意。
39. A  与上文it was always the boys who played basketball形成对照,应填only,表示人们对男女生学校活动的性别刻板化印象。
40. C  在家里父母也不让“我”打篮球. A项搭配不对。
41. D
42. D  甚至当“我”去和朋友们打篮球时,男孩们也盯着“我”看(不理解),就好像“我”是个外星人似的。用stare at表示“盯着”。glare指“怒视”,不妥。glance指“瞥一眼”。根据语境,文中要表达的意息应是其他男孩不解地盯着自己。
43. B 学校不谁、家庭不让、男孩不理解使“我”打篮球的梦想根本无法实现,“我”感到心情沮丧。feel down引申为“感觉沮丧的”。
44. C  下文交待“我”新交的朋友鼓励“我”重新回到篮球场,这一转机在当时是无法预料的,故填Unexpectedly. 
45. A  他们鼓励“我’回到篮球场。
46. B  走你自己的路,让别人去说吧。
47. A  本文话题是篮球与女生,因此该空应填basketball。
48. D  在朋友们的鼓励与引导下,自信、激情又回到“我”心中。
49. C
50. B  篮球已变成“我”生命的一部分。
51. C  通过篮球,我不但感到幸福、自信,而且还学到很多东西。
52. A “我”逐渐意识到生活就像打篮球。
53. B
54. C  你首先应该有一个目标,然后应自信,并且不停地走下去。 
55. B  这个格言能够表达“我”对篮球的强烈感情。
【错题反思】
50.完形填空
Anna Douglas was 72 years old when she started writing her newspaper column. She had been a school teacher before she retired(退休),but she needed to keep  36   . She was even willing to work without pay. She then offered her  37  with a business that helped other businesses find jobs for old people. Every day she  38   other old folks like her. By talking with them,she  39   two things. Old people had abilities that were not  40   .  But old people also had some   41   . She found a new purpose for herself then.  
Through the years,she   42   to write stories about people for national magazines. There was now a new  43   : Old people like herself. She began to write a newspaper column called“Sixty Plus”, which was about   44   old . She writes about the problems of old people,especially their problems with being  45   .  
Anna Douglas uses her   46   ability to see the truth behind a problem. She understands  47   problems begin. For example,one of her   48   said that his grandchildren  49   the houses as soon as he came to visit. Mrs Douglas  50   some ways for him to understand his grandchildren.  
“It's important to know  51   about your grandchildren's world,”says Mrs Douglas. “That means questioning and listening,and   52   is not what old people do best. Say good things to them and about them,”she continues. “Never try to   53   your grandchildren or other young people. Never   54   your opinion. Don't tell them what they should do.   55   ,they have been taught they should have respect for old people. The old should respect them as well. ” 
36. A. free         B. rich         C. powerful         D. busy 
37. A. service      B. money        C. students         D. books 
38. A. observed     B. met          C. comforted        D. answered 
39. A. recognized   B. followed     C. enjoyed          D. demanded 
40. A. studied      B. agreed       C. gave             D. used 
41. A. mistakes     B. problems     C. questions        D. characters 
42. A. had          B. ought        C. was              D. used 
43. A. subject      B. life         C. way              D. plan 
44. A. getting      B. respecting   C. employing        D. supporting 
45. A. unknown     B. refused      C. misunderstood    D. discouraged 
46. A. thinking    B. working      C. writing          D. leading 
47. A. that        B. when         C. why              D. whether 
48. A. visitors    B. readers      C. listeners        D. friends 
49. A. got         B. entered      C. left             D. passed 
50. A. invented    B. chose        C. suggested        D. imagined 
51. A. everything  B. something    C. anything         D. nothing 
52. A. listening   B. speaking     C. pleasing         D. advising 
53. A. praise      B. scold        C. trouble          D. encourage 
54. A. speak out   B. give up      C. get back         D. stick to 
55. A. Commonly    B. Surprisingly C. Happily          D. Naturally 
50.【答案与简析】
36. D。她从教师工作上退了下来,然而她一直很忙。B项有一定干扰性。keep rich意思是“富有”,从后文she was even willing to work without pay. 可以看出B项不合题意。 
37. A。从空后的that helped other businesses find jobs for old people. 可以看出,她提供的是商业服务。 
38. B。从空后的By talking with them可以看出,Anna Douglas每天都与很多老年人会面,而不是观察或安慰他们。 
39. A。通过与他们交谈,她认识到两件事情。接下来的两句便是她认识到的事情。recognize在这里是“认识到”的意思。 
40. D。老年人有未被利用的能力。这是她积极为老年人找工作发挥他们余热的原因。其他答案不合题意。 
41. B。然而老年人也有老年人的问题。A项有较大干扰性。从后文我们知道,有一位老年人不受其孙子女的欢迎,这是他面临的问题,而不是错误。 
42. D。从后文She began to write a newspaper column called“Sixty Plus”,我们知道,她为国家杂志写人物故事是以前的事。 
43. A。联系上下文Old people like herself. 是报纸的一个话题(subject),因此其它选项不合题意。 
44. A。get old在这里为系表结构,其它选项不正确。 
45. C。B,D项有较大干扰性。作者举的例子说明很多老年人被其孙子女误解,而不是(他们的要求)被拒绝等。 
46. A。从空后的see the truth behind a problem我们得知,Anna Douglas用的是 thinking abilities。 
47. C。从下文举的例子看,她明白的是事情的起因,因此其它选项不合题意。 
48. B。A项有较大干扰性。从前文我们知道Anna Douglas是靠写文章与老年人交流,而不是建立了咨询中心,因此A项不合题意。 
49. C。联系上下文我们可以推知,这位老年人与其孙子女关系并不融洽,因此当他进来时,孩子们就离开。 
50. C。她给这位老人建议了几种方法。 
51. B。A,C有较大干扰性。从空后的 your grandchildren's world我们得知,想了解孙子女世界的一切是不可能的。 
52. A。本空承接and前的分句而来,因此答案应在questioning和listening间选择,选项中没有questioning。 
53. B。联系上文Say good things to them and about them. 得此答案。A项有一定干扰性,空前的Never决定了此选项不正确。 
54. D。stick to在这里是“固执地坚持”。A,B均有一定干扰性。联系前文Mrs Douglas认为老人应该多听听孙子女的见解,不要太固执地坚持自己的看法。 speak out意思是“说出”,give up是“放弃”,因此不合题意。 
55. A。D有较大干扰性。Naturally意思是“自然而然地”,而Commonly指“通常情况下”。
【错题反思】






51.完形填空
It was a small town in England. The people there worked hard but they always got poor   36   The weather was cold and wet and it was bad for their   37   There was only a primary school in the town and   38   people were so poor that they couldn't send their children there.
Mr Morgan,   39   father was the headmaster, was sent to a university in the capital. He   40   law there and knew much. He usually   41   to his hometown during his holidays and a lot of his friends wants to   42   him. They asked a lot about the capital and hoped to be given some advice on their own   43   The young man was warm-hearted and was   44   to help them. He was busy there but he didn't   45   it.
Mr Waley, one of the Morgans' neighbours, had a shop in the centre of the town. He had been a soldier in France and always   46   he knew more and liked to talk with others. But he got into trouble and   47   Mr Morgan could help him. But before the young man said a   48  , he talked on and on in a flaw of eloquence(口若悬河). Mr Morgan   49   him for nearly an hour and then he began to pour(倒)him a cup of tea. The cup was full but he didn't   50   and went on pouring. The shopkeeper felt   51   and said, “Haven't you found the cup is full? You can't pour any tea into it. ”
“You're   52    , Mr Waley, ”the young man stopped to say. “Your brain(脑子)has been full of all kinds of   53   like the full cap. How can I help you   54   I give you an empty one? You come here to ask me for   55  , you know!”
36. A. education        B. harvests    C. soil        D. government
37. A. health          B. lives       C. crops       D. animals 
38. A. most           B. few        C. a few       D. no 
39. A. his            B. which       C. that        D. whose
40. A. hated          B. discussed    C. studied     D. explained 
41. A. returned        B. agreed      C. replied     D. wrote  
42. A. play with       B. flight with   C. offer       D. visit 
43. A. studies         B. business         C. farming       D. science
44. A. ready      B. successful      C. proper     D. impossible
45. A. forget          B. remember         C. like          D. mind 
46. A. advised       B. thought    C. described    D. discovered 
47. A. made        B. ordered       C. hoped        D. suggested 
48. A. story           B. Word            C. passage       D. reason 
49 A. heard       B. talked with       C. reported       D. listened to 
50. A. stop           B. rest              C. sit down      D. find 
51. A. sorry          B. angry             C. strange       D. happy
52. A. wrong         B. Right             C. polite        D. wise
53. A. opinions       B. questions          C. problems     D. projects
54. A. when          B. after             C. if            D. unless 
55. A. saving         B. money           C. advice        D. wish
51.【答案与简析】
36. B天气的好坏与收成有直接关系。
37. C寒冷和潮温对农夫的庄稼不利。
38. A由于收成不好, 大多数人就无法送子女上学, 应选A。
39. D
40. C Mr Morgan在大学里学习法律。
41. A Mr Morgan在假期就返回故乡。
42. D人们想向 Mr Morgan求教, 自然要去拜访他。
43. B Mr Morgan对农活不懂, 人们要问的自然是与他们的事务有关的事情。
44. A Mr Morgan是一个热心肠的人, 所以他乐于助人。
45. D由于 Mr Morgan喜欢帮助人, 所以就是忙, 他也不会在意。
46. B
47. C
48. B这里说 Mr Morgan没有来得及说一句话, 那人就开始夸夸其谈。
49. D Mr Morgan没有机会说, 只好听他说。
50. A在杯子满了以后, Mr Morgan故意不停下来, 以引起那个人的注意。
51. C那个人觉得奇怪, 因为他不知道 Morgan的用意。
52. B
53. A这里指的是那个人头脑里充满了各种想法。
54. D
55. C那个人是向Mr Morgan请教的。
【错题反思】
52.完形填空
It was pouring outside. We all stood there  21  , some patiently, others annoyed  22  nature messed up(弄糟) their hurried day. I got lost in the sound and sight of the heavens   23   away the dirt and dust of the world.
“Mom. let’s run through the rain,” a girl’s voice  24    my attention.“No, honey . We’ll wait until it   25   down a bit,” Mom replied.
The young girl waited about another minute and   26  : “ Mom, let’s run through the rain.”
“We’ll get wet if we do,” Mom said.
“No, we won’t, Mom. That’s not what you said this morning,” the young girl said as she   27 her Mom’s arm.
“This morning?   28   did I say we could run through the rain and not get wet?”
“Don’t you remember ? When you were talking to Daddy about his cancer, you said .’If God can get us through this, he can get us through   29   .’ ”
The entire crowd turned   30   . Mom paused and thought for a moment about   31   she would say. Now some would laugh it off and scold the girl for being   32  .But then we heard, “ Honey, you are  33  .Let’s run through the rain. If we get wet, maybe we just need washing,” Mom said. Then   34   they ran.
We all stood   35    , smiling and laughing as they ran past the cars. Yes , they got wet. But they were   36   by a few who screamed and laughed like children all the   37   to their cars. Circumstances or people can take away your material possessions, and they can even take away  38  . But no one can ever take away your precious   39   .So, don’t forget to make time and take the   40   to make memories every day! I hope you still take the time to run through the rain.
21.A. talking      B. expecting   C. complaining     D. waiting 
22.A. as if        B. even if      C. because        D. when       
23.A. taking      B. putting      C. driving          D. washing
24.A. caught      B. annoyed     C. impressed      D. called
25.A. slows       B. comes      C. pushes         D. stops
26.A. asked       B. repeated     C. required       D. added
27.A. pulled       B. touched     C. waved         D. felt
28.A. Why        B. How        C. When         D. Where
29.A. the rain      B. the disease   C. anything       D. something
30.A. still         B. silent       C. serious        D. angry
31 A. if.          B. how        C. whether        D. what
32.A. dishonest    B. silly         C. careless       D. forgetful
33 A. stupid       B. wrong       C. right        D. clever
34.A. off          B. along       C. on           D. over
35.A. sighing      B. joking       C. discussing     D. watching
36.A. followed     B. guided       C. respected     D. praised
37.A. time         B. way        C. same         D. best
38.A. house        B. money      C. health        D. time
39.A. children      B. memories    C. courage      D. experience
40.A. possibilities   B. opportunities  C. risk         D. challenge 
52.【答案与简析】
21.D.外面下雨了,人们都在躲雨,等候雨停。下文母亲的话We’ll wait until…也给出了提示。从后半句看,一些人耐心,一些人有些恼怒,所以不能说大家都在抱怨。
22.C.有的人恼怒,当然因为大自然的突然降雨打乱了他们正常的工作生活节奏。
23.D.雨水冲刷走了世界上的尘土和污物。
24.A. catch  my  attention,“引起了我的注意力”,因为此前我正沉醉于雨水带来的感受中。女孩的声音并没有让我恼怒,也谈不上给我留下了很深的印象。
25.A.slow down指雨下缓和一点,不能说stop a bit,停止不从程度表示。
26.B.此句话和前面说的话一样,所以是重复了一遍。
27.A.小孩子想让母亲一起在雨中走,而母亲又没有答应,所以孩子要拉着母亲的手往外走。
28.C.从女儿的回答When  you  were  talking…可知母亲是问小孩自己是什么时候说那话的。
29.C.如果上帝能让小孩的父亲度过这一难关,则能让他们渡过任何“难关”。
30.B.still一动不动;silent沉默,不出声。对于小孩的这一天真美好的愿望,大家事先显然都没有想到,所以都在沉默,并静观下面事情的发展。
31.D.what引导宾语从句,what在句中充当say的宾语,母亲在考虑要和女儿怎么说。
32.B.母亲知道,孩子说出的话,在一些人看来肯定会是有点傻的,因为上帝是不存在的,这种愿望只是一种幻想。Dishonest不诚实的,欺骗的,孩子的说法是一种美好愿望,当然算不上是欺骗。
33.C.母亲不愿破坏孩子的童真,所以表示赞同“你是对的”,是肯定孩子的话就是自己讲过的话,而不是说孩子聪明。
34.A.run off跑开,此处强调off ,故把这个词提前。
35.D.上文的silent以及下文的smiling, laughing可以看出母女的行为已引起了人们的关注,他们都在看着母女俩在雨中跑。
36.A.从定语从句中可知,母女的行为也感染了其他的人,又有几个人也加入他们的行列,在雨中奔跑。Follow 跟着。
37.B.all  the  way一路上,way和后面的to搭配。这几个人一边跑一边又叫又笑,很兴奋。
38.C.母女的美好愿望是源于小孩的父亲得了癌症,所以说生存境况可以带走人们的健康。
39.B.从下文…make  memories  every  day!可知,自己创造的美好的记忆是不会被带走的。
40.B.take the chances/opportunities to do…抓住机会做某事,为固定搭配。该句的意思是“抓住创造美好记忆的机会”。
【错题反思】
53.完形填空
One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods from door to door found that he only had one dime left. He was hungry so he decided to     21   for a meal at the next house.
However, he lost his nerve(勇气)  22  a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked     23  so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I __24___ you?”
“You don’t owe me anything,” she     25   . “Mother has taught me never to accept pay for a _26   .” He said, “Then I thank you from the bottom of my heart.” As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger     27    , but it also increased his faith in God and human race. He was about to give up and quit before this point.
Years later the young woman became critically(紧急的) ill. The local doctors were baffled(感到困惑). They finally sent her to the big city, where specialists can be called      28     to study her rare disease. Dr. Howard Kelly, now     29    , was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light    30    his eyes. Immediately, he     31    and went down through the hospital hall into her room.
     32  in his doctor’s gown he went in to see her. He     33   her at once. He went back to the consultation room and      34   to do his best to save her life. From that day on, he gave   35__attention to her case. 
After a long      36  the battle was won. Dr. Kelly     37    the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was     38    that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her     39 . She read these words…“Paid in full with a glass of milk.”
(Signed) Dr. Howard Kelly
Tears of joy flooded her eyes as she     40    silently. “Thank you, God. Your love has spread through human hearts and hands.”
21.A.callB.makeC.beg D.prepare
22.A.whileB.whenC.thoughD.unless
23.A.thirstyB.lazyC.tiredD.hungry
24.A.oweB.payC.offer D.own
25.A.announcedB.shook C.repliedD.doubted
26.A.reward   B.kindness    C.handD.value
27.A.physically   B.mentally    C.normally   D.properly
28.A.up      B.for     C.on    D.in
29.A.rich     B.famous     C.observant     D.vivid
30.A.fixed   B.consulted    C.filled    D.concentrated
31.A.rose    B.raised C.got    D.left
32.A.Worn   B.Having     C.putting   D.Dressed
33.A.recognized    B.knew    C.spared    D.regained
34.A.desired   B.declared   C.determined  D.declined
35.A.special   B.ordinary   C.normalD.no
36.A.decision    B.preparation    C.struggle    D.debate
37.A.ordered    B.requested    C.confused   D.compressed
38.A.negative    B.uncertain   C.positive   D.obvious
39.A.presentation   B.preference   C.attention   D.arrangement
40.A.praised   B.pretended   C.pressed   D.prayed
53.【答案与简析】
21-25CBDAC  26-30BADBC 31-35 ADACA  36-40CBCCD
21.C.因为只剩一角钱,所以他决定乞讨。
22.B.当一位年轻漂亮的女士开门时,他失去了勇气。
23.D.那位女士看他很饿,所以给了他一杯牛奶而不是水。
24.A.由下文owe可知,应选A。我欠你多少钱。
25.C.她回答道。
26.B.母亲告诉过我,不要为自己的善良收取报酬。
27.A.喝了杯牛奶,自己感到体力强壮,而且更加相信上帝的力量。
28.D.由后面的called in 可知,被召集。
29.B.现在的Kelly是著名的医生。
30.C.他的眼里充满异样的光芒。
31.A.他站起来穿过大厅到她的病房。
32.D.由于心情急切,穿着工作服去看她。
33.A.他一下子就认出了她。
34.C.他决心努力挽救她的生命。
35.A.他特殊关注她的病例。
36.C.经过长时间和疾病的斗争,他们战胜了疾病。
37.B.Kelly要求公司通过他的账单。
38.C.她确信她整个后半生才能付清账单。
39.C.考察短语catch one’s attetion.
40.D.由后面的“Thank you, God.”可知,她在默默地祈祷。
【错题反思】
54.完形填空
When I was a young child, my parents often told me that it was time to teach a man everything. I didn’t understand and wondered why   21   had such a big influence   22   a person. I thought I could grow up quickly to find it out as an adult. But now,   23   I come to knock at the door of adulthood, I feel   24   to express my own   25   on this saying. I know that I’m just a high school student with very   26   experiences. There are still many things   27   me in the future, yet I would like to express myself in a childish voice.
I once read this sentence, “To make this world a happy place to live in, you’d better   28   yourself and your heart, instead of the whole world.” I was shocked. It made me think about life   29  . There are so many things around us that   30   our will. We can’t force life   31   our wishes. The earth won’t stop turning no matter whether we   32   in or not. What we can do is just to make ourselves   33   the world. I think we should learn to accept   34   life gives us, no matter whether it’s the spring sunlight or the winter snowfall, and try to be happy.
Deeply moved by the pop song Grandmother(by Jay Chou), I always try to   35   every pleasant thing in my life, but now I see I can’t catch most of the pleasant moments. It is more   36   that they slip by and leave you feeling   37  . I realize that I’m not just living   38   myself and that there are others around me I should think of. They all pay attention to my growing up, even if it’s just a little progress.
Everyone has his or her own attitude towards life, positive or   39  . it doesn’t matter, I think. There is one   40   that should be obeyed and that’s to make this world better.
21.A.man B.time C.thing D.parent
22.A.about B.with C.on D.in
23.A.before B.after C.as D.when
24.A.anxious B.worried C.tired D.glad
25.A.beliefs B.opinions C.confidences D.expressions
26.A.a few  B.little C.few D.a little
27.A.waiting for B.sticking with  C.dealing with D.doing with
28.A.vary B.change C.exchange D.force
29.A.myself B.itself C.oneself D.themselves
30.A.go with B.go along C.go ahead D.go against
31.A.being followed B.to be followed C.to be following D.to follow
32.A.receive B.accept C.refuse D.approve
33.A.fit B.suit C.beat D.match
34.A.what  B.whatever C.which D.why
35.A.touch   B.catch C.escape D.lose
36.A.probably B.likely C.possibly D.unlikely
37.A.regretful B.awful C.successful D.terrible
38.A.for B.by C.on D.with
39.A.wrong B.false C.negative D.true
40.A.point  B.rule C.thing D.word
54.【答案与简析】
本文是一篇夹叙夹议的文章,文中的“我”从父母告诉“我”的一句话中懂得了生活,学会了适应社会。许多时候我们还是要改变自己来适应这个世界,而不是试图改变世界!
21.B.文章第一句提到“父母说是时间教会一个人一切”,而作者本人却不明白“时间”会对一个人有如此大的影响作用。
22.C. 固定短语。have a/an…influence on sb. / sth. “……对……有……影响/作用”。
23.A. 第一段中说作者还是高中生,故此句应表明作者尚未成年,即在“敲成年的门之前”。本题易误选D。
24.A. 根据语境比较四个选项的意思,不难看出答案。anxious “渴望的”,be anxious to do …;worried “焦急的”;tired“疲倦的”;glad “兴奋的”。此处作者讲现在不到成年就急于表达自己的思想。本题易误选B、D。
25.B. 此句是说作者想要发表自己的观点。Beliefs“信任,信心,信仰”;confidence“信心”;expression“表达;表情”。
26.C. 因experiences是可数名词,故首先排除B和D。作者是个高中生,不可能阅历丰富,而a few表肯定,且常和quite构成quite a few,故排除。本题易误选B。
27.A. 作者才是个高中生,人生的路还长,所以“将来还有许多事等着自己去做”。Stick with “忠心于”;deal with “处理,对待,涉及”;do with “处理”,均不符合题意。
28.B. 联系上下文,要使这个世界成为极乐的生活场所,你不可以能改变整个世界,只能改变自己、改变自己的内心,使自己适应社会。vary 指“不规则或连续地改变”,exchange和force均与文意不符。
29.B. 联系上下文可以看出是“想到生活本身”,而非“想到了自己”。本题易误选A。
30.D. 联系第28空意思和下文可以看出“我们最好改变自己……我们不可能强迫生活改变……”,说明“人生总有不如意之处”,也就是go against之意。
31.D.固定短语。force sb. to do sth. “强制某人作某事”。
32.B.前句说“地球不会停转……”,故无论我们(主观)接受这个事实与否,都不会改变……。receive“(客观)收到;接待”;refuse“拒绝”;approve“批准,同意”,均不合题意。
33.B.suit“适合于,使适应”,还可以指“合乎要求、口味、性格、情况”;fit多指“大小适合”,引申为“吻合”;match指“大小、色调、形状、性质等相配或相称”;beat“打;敲;连打;击败;胜过”,本题易误选A、D。
34.A.本题易误选B。what为accept的直接宾语,后面的no matter…提示要用what才能避免重复,而又加强了语气。
35.B.由后文的“…but now I see I can’t catch…”推知。
36.B.此句是It is likely(adj.)that+从句。A、C是副词,D项是likely的反义词。本题易误选A.
37.A. 快乐溜掉,只会留下遗憾,而不是awful(可怕的),successful(成功的),terrible(可怕的)。本题易误选B。
38.A. 根据上下文提示“人不能只为自己活着,还应想到亲朋好友及周围的人”。故选A。
39.C. or前后意思相反(积极的态度还是消极的态度),注意前后联系。
40.B. 注意与后文obey的搭配。point“点,尖端,分数,要点”;word“字、词、话、消息、诺言、命令”,本题易误选A。
【错题反思】
55.完形填空
A woman in a faded cotton dress and her husband, dressed in a home-made suit, stepped off the train in Boston, and walked____21___, without an/a ____22____, into the Harvard University President's outer office. The ____23____could tell in a moment that such backwoods, country folks had no business at Harvard and probably didn't even deserve to be in Cambridge. "We want to see The President," the man said ___24____. 
"He'll be busy all day," the secretary said angrily. "We'll____25___," the woman replied. For hours, the secretary ____26___ them, hoping that the couple would finally become discouraged and go away. They didn't and the secretary grew frustrated and finally decided to ____27____the president, even though it was a chore she always regretted. "Maybe if you see them for a few minutes, they'll leave," she said to him. He ____28___in exasperation and nodded. Someone of his importance obviously didn't have the time to spend with them,____29____ he hated ordinary dresses and homespun suits filling his outer office. The president, stern faced and with dignity, walked toward the couple. The woman explained, "We had a son who ____30___Harvard for one year. He loved Harvard. He was happy here. But about a year ago, he was accidentally killed. My husband and I would like to erect a memorial, ____31____on campus, for him." The president wasn't touched; he was ___32____. "Madam," he said, gruffly, "we can't put up a statue for every person who attended Harvard and died. If we did, this place would look like a ____33____." 
"Oh, no," the woman explained quickly. "We don't want to erect a statue. We thought we would like to give a building to Harvard." The president ___34___ his eyes. He ___35____at the gingham dress and homespun suit, then exclaimed, "A building! Do you have any earthly idea how much a building costs? We have over seven and a half million dollars in the physical buildings ____36___ here at Harvard." For a moment, the woman was___37____. The president was pleased. Maybe he could get rid of them now. The woman turned to her husband and said quietly, "Is that all it costs to start a university? Why don't we just start our own?" Her husband___38____. The president's face wilted in bewilderment. Mr. and Mrs. Leland Stanford got up and walked away, traveling to Palo Alto, California, ___39____they established the university that bears their name, Stanford University, a memorial ___40____a son that Harvard no longer cared
21 A. timidly   B. bravely    C. proudly    D. excitedly
22 A. permit   B. appointment   C. notice    D. phone
23 A. clerk     B. maid      C. secretary    D. guard
24 A. angrily    B. tenderly     C. hesitatingly   D. softly
25 A. wait     B. leave    C. cry    D. sit
26 A. attended    B. ignored    C. chatted with   D. accompanied
27 A. inform    B. remind    C. disturb   D. tell
28 A. shouted    B. screamed    C. whispered   D. sighed
29 A. but    B. and    C. or   D. so
30 A. joined    B. attended   C. took   D. dropped
31 A. anywhere   B. everywhere    C. somewhere    D. nowhere
32 A. shocked    B. annoyed    C. delighted   D. surprised
33 A. cemetery    B. tomb    C. forest   D. campus
34 A. opened    B. rolled    C. closed    D. rubbed
35 A. stared    B. glared    C. glanced   D. looked
36 A. together    B. only     C. just. alone
37 A. silent      B. sad     C. discouraged    D. active
38 A. agreed    B. nodded    C. shivered    D. frowned
39 A. there    B. here    C. where    D. then
40 A. for     B. towards    C. at     D. to
55.【答案与简析】
21.A. timidly 胆却地 
22.B. 没有事先约好
23.C. 见第二段第一句
24.D  
25. A. 表示愿意等着见哈佛校长
26. B. 秘书通过冷落这对夫妇方式,希望他们尽快离开。
27.C  
28. D. 校长无可奈何叹息
29.A. 表转折。
30.B. attend university 上大学
31. C somewhere 某个位置
32.D. surprised. 联系下文校长听后的反应
33.A. cemertery 公墓
34. B rolled one’s eyes 固定短语- 认真思考
35. C  
36. D alone 仅此一项  
37. A 沉默不语
38. B 点头赞成  
39. C 非限制性定于从句
40. D  a memorial to sb 纪念某人的纪念
【错题反思】
56.完形填空
When Nancy Lubin got ﹩5,000 from her great-grandfather, she never once considered taking a vacation or paying off student loans with it.  21 , the 24-year-old New York University law student began thinking about the clothing22  faced by the typical low-income woman: “If she goes for a job interview  23 dressed, she won’t get the job.” Lubin says. “But without a job, she can’t  24 good clothing.”
   A few weeks later, Lubin  25  dress for Success and began searching for clothing and volunteers. She asked women to donate(捐献)used business clothes that were  26  in good condition. She asked members of diet centres to give away clothes that no longer  27 . At first Lubin stored the clothes in her one-bedroom apartment.Finally she found  28  in a Creenwich Village church basement(地下室),
which now  29  as the organization’s main office.
     Today, when women arrive at shelters and job training programmes-they  30 a suit, shoes, a bag, stockings and jewllery, and self-confidence, as well. Some are trying to enter the work  31  after being on welfare(福利)for years.
      32  Dress for Seccess helped its first client a year and a half ago, more than 1,000 women have received suits-and many have been given  33 . Yarit Polanco was rencently hired  34  a law-firm office manager. “Because of Dress for Success, I made a good  35 ,”she says.
Donations are now  36  in, including jewellery 6,000 pairs of trousers and 40,000 worth of handbags. Broadcast journalists have given suits. And Lubin, who has put her  37  on hold is opening Dress for Success  38  in other cities.
“So many women have clothes lying around that they’ll never  39  again,”says a volunteer.”Nancy’s  40  is so simple yet so important to the women who benefit from it.”
21. A. Anyway      B. Instead       C. Fortunately      D. Meanwhile
22. A. situation   B. shops         C. pollution        D. position
23. A. particularly   B. easily     C. beautifully      D. poorly
24. A. make        B. find          C. wear             D. afford
25. A. reached     B. called        C. founded          D. built
26. A. only        B. already       C. almost           D. still
27. A. demand      B. remain        C. fit              D. need
28. A. space       B. support       C. tailors          D. methods
29. A. regards     B. serves        C. looks            D. lies
30. A. buy         B. sell          C. receive          D. watch
31. A. office      B. industry      C. wealth           D. force
32. A. When        B. Once          C. Although         D. Since
33. A. trousers    B. jewels        C. jobs             D. success
34. A. as          B. for           C. to               D. into
35. A. impression  B. work          C. place            D. progress
36. A. giving      B. pouring       C. showing          D. leading
37. A. own business   B. new project    C. law career   D. personal time
38. A. competitions   B. trades      C. races           D. branches
39. A. wear        B. have          C. donate           D. mind
40. A. problem     B. belief        C. idea             D. office
56.【答案与简析】
21. B. “当Nancy Lubin从她曾祖父那儿得到5千美元的时候,她没有考虑立刻用它来旅游或偿还助学贷款,相反,……。”前后句有对比关系,且要填入的是插入语。
22. A.Lubin开始考虑低收入妇女的衣着“状况”。
23. D.因为她们没有合适的衣着,所以在求职中总是失败。
24. D.afford常在can/be able to后,意为“买得起,负担得起……”。
25. C. 由第二段最后一句…as the organixation’s main office可知, Dress for Success为一机构,故应用founded。
26. D.be still in good condition意为“仍然状况良好”。
27. C. 当用指衣着大小、尺寸“合身、适合”时,应用fit。
28. A.根据句意应用space表示“场地、空地”。 
29. B. serve as 为一固定搭配,意为“充当、担当”。
30. C.由第四段 “more than 1,000 women have received suits…”可以得出答案。
31. D.由于Nancy Lubin的努力,许多妇女得到了合适的衣着,因此也找到了工作(job)。work force意为“劳动大军、劳动力”。
32. D.由第四段首句句意及主句所用的现在完成时态可知。
33. C.该空容易误选D。此处真正的意思是:许多妇女得到了工作。
34. A. as 此处是介词,意为“作为”。其中一位最近还被聘用为a law-firm office manager。
35. A.make an impression是固定搭配,意为“给人印象”。
36. B.由第五段第一句…including jewelry and 6,000 pairs of trousers and…可知,这里用动词(源源涌来)形象贴切。
37. C.
38. D. 她的同学在其他城市建立“分部”。
39. A.
40. C.由短文最后一句可知。
【错题反思】
57.完形填空
Have you ever been in a meeting while someone was making a speech and realized suddenly that your   36  was a million miles away? You probably felt   37  and made up your mind to pay attention and never daydream again. Most of us, from earliest school  38  , have been told that daydreaming is a waste of time.
“ On the contrary, ” says L. Giambra, an expert in psychology, “ daydreaming is quite  39  . Without it, the mind couldn’t get done all the  40  it has to do during a normal day. You can’t possibly do all your thinking with a conscious mind.   41   , your unconscious mind is working out problems all the time. Daydreaming then may be one  42  in which the unconscious and conscious  43  of mind have silent dialogue.”
Early experts in psychology paid no attention to the importance of  44 or even considered them harmful. At one time daydreaming was thought to be a cause of some mental   45  . They did not have a better understanding of daydreams  46  the late 1980s. Eric Klinger, a professor of psychology, is the writer of the book Daydreaming. Klinger says, “ We  47  now that daydreaming is one of the main ways that we  48  our lives, learn from our experiences, and plan for our future. ” Daydreams are really a reflection(反映)on the things we  49  or the things we long for in life.
Daydreams are usually very simple and  50  , quite unlike sleep dreams, which may be  51  to understand. It’s easier to gain a  52  understanding of your life by paying close attention to your daydreams than by trying to examine your sleep dreams carefully. Daydreams help one  53  the difficult situations in life and find out a possible way for dealing with them.
Daydreams cannot be predicted(预知). They move off in   54  directions, which may be creative and full of useful ideas. For many famous artists and scientists, daydreams were, and are a main source of creative energy.
So next time you catch   55  daydreaming, don’t stop. Just pay attention to your dreams. They may be more important than you think.
36. A. business     B. feeling         C. mind         D. family
37. A. hurried     B. worried         C. lonely         D. sorry
38. A. days       B. ages           C. lessons        D. times
39. A. normal     B. ordinary       C. necessary     D. possible
40. A. controlling   B. imagining       C. thinking     D. working
41. A. Gradually   B. However       C. Actually     D. Of course
42. A. place       B. result       C. effect         D. way
43. A. states       B. example       C. shape         D. level
44. A. research     B. daydreams       C. dialogue       D. minds
45. A. weakness     B. power         C. illness       D. fault
46. A. at           B. until           C. after         D. before
47. A. suppose       B. conclude       C. know         D. think
48. A. learn         B. organize       C. expect       D. determine
49. A. think         B. want           C. wish         D. fear
50. A. direct       B. sudden       C. long         D. clear
51. A .slow       B. indirect         C. familiar       D. hard
52. A. happy       B. deep     C. simple         D. satisfying
53. A. experience   B. defeat         C. recognize     D. take
54. A. usual       B. strange     C. scientific     D. unexpected
55. A. anybody     B. yourself     C. one      D. somebody
57.【答案与简析】
36. 答案为C。mind在此处的意思是“精力、注意力”。
37. 答案为D。feel sorry在这里表示“后悔、悔恨”, 也就是说,听讲座时突然发现自己在走神,会感到悔恨。
38. 答案为A。days在此处意思为“…的时代”, 指某人一生中的某段时期。选项D的干扰性最强,但times指时代时,表示某段历史时期,如Shake speare’s times 等。
39. 答案C。根据下文提示Without it(daydream), the mind couldn’t get done all the thinking it has to do…,说明daydreaming是很有必要的。
40. 答案C。根据下文信息You can’t possibly do all your thinking with a conscious mind.得知此处的意思为“思考”。
41. 答案C。上文提到“清楚的思路并不能解决所有的问题”,根据上下文逻辑,下文的意思应为“事实上,人的潜意识一直处于思考、解决问题的状态中”。
42. 答案D。此处的意思为“幻想是一种意识和潜意识合作的方式”。
43. 答案为A。意思是“大脑的意识和潜意识状态”。
44. 答案B。上文提到了幻想的必要性,根据行文逻辑,此处的意思是“心理学家曾忽视幻想的重要性,甚至认为幻想是有害的”。 
45. 答案C。意思是幻想曾经被认为是精神疾病的根源,与上文提到的幻想有害相吻合。
46. 答案B。意思为他们直到二十世纪八十年代后期,才对幻想有了比较深入的了解。
47. 答案C。上文提到的二十世纪八十年代后期对幻想有了比较深入的了解,暗示此处的意思应为“知道”
48. 答案B。根据本句中的learn from our experiences(吸取过去的经验、教训), and plan for our future(筹划未来)此处的意思为“组织、安排生活”。
49. 答案D。此处的意思是“幻想是我们担忧的事情或期待的事情的真实反映。
50. 答案A。此处意思是“幻想既简单又直接”,与睡梦的朦胧、难以捕捉形成对比,符合行文逻辑。
51. 答案D。
52. 答案B。上文提到幻想能反映我们在现实生活中真实的期待,因此研究我们的幻想比研究我们的睡梦更容易帮助我们了解自己的人生。
53. 答案C。首先要认清困难所在,才可能有下文提到的“找到解决问题的办法”。
54. 答案D。根据本段第一句话,“幻想是不可预见的”,可推断此处选择D项,来突出幻想的这一特征。
55. 答案B。 
【错题反思】
58.完形填空My grandmother was an iron-willed woman, the feared head of the family. When I was five years old, she invited some friends to her apartment for a party. 26the guests was a neighborhood big shot(大亨). They had a little girl about my age who was27 and very much used to getting her own way.
Grandmother spent a lot of time with the big shot and his family. She 28 them the most important members of her social circle and tried hard to please them. At one point during the party, I 29my way to the bathroom and closed the door behind me. A minute or two later, the little girl 30the bathroom door and simply walked in. I was still sitting down. “Don’t you know that little girls aren't31to come into the bathroom when a little boy is using it!?” I shouted. The32I had piled upon her shocked the little girl. Then she started to cry. She tearfully33to her parents and my grandmother. Grandmother was waiting for me when I left the bathroom. I received the longest, sharpest34. After her scolding was over and I had been dismissed, the party 35.
Twenty minutes later, all that changed. Grandmother walked by the bathroom and noticed a flood of water36out from under the door. She37the bathroom door and saw that the sink and tub were plugged(塞)up and that the taps 38at full blast (拧到最大). Everyone knew who did it. The guests quickly formed a39wall around me, but Grandmother was40 angry that she almost got to me anyway.
My grandfather took me41to the window. He was a kind and gentle man, full of wisdom and patience.42did he raise his voice to anyone, and never did he43 his wife. He looked at me with much curiosity, 44 angry or upset. 
“Tell me,” he asked, “why did you do it?”
“Well, she shouted at me 45,” I said earnestly. “Now she's got something to shout about.” 
Grandfather didn’t speak right away. He just sat there, looking at me and smiling. “Eric,” he said at last, “you are my revenge(复仇).”
26. A. Between B. Among C. Around D. Beside 
27. A. spoiled B. harmed C. liked D. concerned 
28. A. imagined B. told C. evaluated D. considered
29. A. made B. found   C. pushed   D. wound 
30. A. closed B. opened C. beat D. tapped
31. A. expected B. asked C. supposed D. told 
32. A. happiness B. depression C. embarrassment D. anger
33. A. complained B. apologized   C. replied D. referred 
34. A. cry B. blame C. comment   D. demand 
35. A. picked up B. broke down C. carried on D. took off 
36. A. moving B. stirring   C. floating D. streaming
37. A. pushed open B. pulled down  C. shut up D. knocked at 
38. A. had gone B. were going C. went   D. had been going
39. A. productive B. hard C. protective D. rough 
40. A. so B. too C. as D. very 
41. A. by his hand B. by the hand C. by surprise D. with anxiety 
42. A. Often B. Sometimes C. Always D. Rarely
43 A. argue with  B. talk with C. put up with D. come to terms with
44. A. other than B. instead of C. rather than D. more than 
45. A. for something  B. for nothing C. without doubt D. with sympathy
58.【答案与简析】
这是一篇趣味性记叙文。作者通过一件小事描写了祖母和祖父的两个截然不同的处理方法以及祖父的幽默:在作者报复了祖母以后,祖父说“Eric,你帮我出气了”。
26. B前文说她邀请了一些亲戚朋友到公寓里聚会。此处表示:在这些客人中。
27. A因家里有钱以及下文的“习惯于我行我素”可知他们的小女儿被宠得非常娇气,脾气很蛮横。Spoil表示“宠坏,溺爱”。
28.D这里表示祖母认为他们是最重要的客人,极力讨好他们。
29. A晚会进行中,我走进了洗手间并随手把门关上。这里用make one’s way to表示向…走去。而其他动词的含义不符合语境:B找到去…的路,C挤出一条路,D蜿蜒前进。
30. B由and simply walked in可知那个小女孩推开洗手间的门进来了。
31. C从语境可知这里用be supposed to表示should理应做……;应该做……。句意为:“难道你不知道当一个男孩在使用洗手间的时候女孩子是不可以进来的吗!?
32. D从上文内容可知作者这个时候很生气。
33. A本题用动词complain表示“投诉”,历来我行我素的女孩出来没有被人这么呵斥过,她哭着向她的父母和我奶奶告状。
34. B当我从洗手间出来,祖母劈头盖脸地把我骂了一通。
35. C等她骂完叫我滚开之后,晚会继续进行。这里用carry on表示“继续”。
36. D从下文可知祖母发现有水从洗手间的门缝里涌出来。
37. A撞开洗手间的门,发现洗手盆和浴缸都被塞子塞住了。 
38. B这里用过去进行时表示祖母进去的时候看见水正水正哗啦啦地直流。
39.C每个人都知道是谁搞的鬼,愤怒的祖母使劲地挥舞着双手要打我,客人们马上在我周围形成了一堵人墙保护我。这里用protective表示“保护性的”。
40. A此处是so…that 句型,表示“如此愤怒,(尽管有人墙保护)差点打了我”。
41. B祖父牵着我的手来到窗前。表示牵着/抓着某人的手用介词by +the +身体某部位。此处的the 不能用his, her, my代替。其他选项与句子意义不符。
42. D上文说祖父很温和,因此他很少提高嗓门和别人说话。从句子结构(倒装)和语境看,只有D项符合语境。
43. A他也从来没有和祖母吵架。
44. C由下文意义可知祖父的反映是:没有半点生气或烦恼的样子。从搭配看B项不对。
45. B此处表示“祖母她先无缘无故地骂了我一顿”,这回我故意捣乱之后让她骂就有理由了。
【错题反思】
59.完形填空(08安徽卷)
There are many different ways of seeing a town for the first time. One of them is to walk around it, guide-book   36   hand. Of course, we may   37   with our guide-books the history and   38   developments of a town and get to know them.   39   then, if we take out time and   40   in a town for a while, we may get to know it better. When we   41   it as a whole, we begin to have some   42   ,which even the best guide-books do not answer. Why is the town just   43   this, this shape, this plan, this size? Why do its streets   44    in this particular way, and not in any   45   why?
   Here even the best guide-book   46   us. One can’t find in it the information about how a town has developed to the   47   appearance. It may not describe the original (最初的)   48   of a town. However, one may get some idea of what I   49   look like by walking around the town. One can also imagine   50   the town was first planned and     . Then one can learn more about in what direction the town   51   to develop.
   What is the   52   of studying towns in the way? For me, it is   53   that one gets a greater depth of pleasure by visiting and seeing a town with one’s own eyes. A   54   visit to a town may help one better understand why it is attractive   55   just reading about it in a guide-book.
36. A. in          B. at             C. by                 D. on
37. A. write     B. study      C. tell                D. remember
38. A. strange      B. similar         C. separate           D. special
39. A. But         B. Before         C. Since             D. Until
40. A.march        B. work          C. stay              D.wait 
41. A. look at       B. look after       C. look for          D. look up
42. A. ideas         B. opinions      C. feelings       D. questions
43. A. of           B. for             C. like              D.as 
44. A. open         B.run             C. begin             D. move
45. A. one          B. more           C. other             D. such
46. A. helps         B. tricks           C. fails             D.satisfies 
47. A. old          B.normal            C. first            D. present
48. A. capital       B. meaning          C. design          D. change
49. A. used to       B. seemed to     C. had to        D. happened to 
50. A. what         B. how        C. when        D. where
51. A. stops         B. appears      C. starts       D. continues
52. A. point         B. view       C. problem       D. difficulty
53. A.nearly         B. simply       C. generally      D.hardly  
54. A.costly         B. formal      C. group       D. personal
55. A. from      B.than       C. through          D. with
答案: 36.A  37.B  38.D  39.A 40.C  41.A  42.D  43.C  44.B
45.C  46.C  47.D  48.C  49.A  50.B  51.D  52.A  53.B  54.D  55.B
59.【答案与简析】
36. A。guide-book in hand是独立主格结构,作状语,表示方式。
37. B。了解一座城市的方式很多,其中之一就是环城徒步旅行,当然,我们还可以借助guide-book来研究(study)其历史和特有的(special)的发展并了解他们。我们不能借助导游手册来写(write)其历史,也不需要讲述(tell)和记忆(remember)其历史。
38. D。special是指这个城市所特有的。
39. A。上文讲我们可以借助导游手册研究其历史和发展,下文讲如果我们从容一点,在一个城市小住几天,则对其了解更多。此间有转折的意思。
40. C。
41. A。look at 在本题中有“考虑,判断”的意思,look at …as a whole意思是“从整体上看”。
42. D。下文有动词answer,此处是先行词,在定语从句中用answer的宾语,只有questions才能构成动宾关系。
43. C。介词like意思是“像”。
44. B。run在这里意思是“延伸;延续;继续”(stretch)。例如:The road runs along the river bank. 这条路沿着河边一直延伸。
45. C。in any other way以其它方式
46. C。fail在这里的意思是“使……失望”。从上下文看出,导游手册也不能回答以上这些问题。
47. D。present adj 现在的,当前的。
48. C。the original design of a town一座城市最初的设计。
49. A。what it used to look like 城市过去的样子,与上文the original design of a town相响应。
50. B。选项A是疑问代词,用在此处语法结构错误;选项C和D分别指这座城市首次建造的时间和地点,与上文the original design of a town和what it used to look like没有联系;选项B表示这座城市设计建造的方式。
51. D。与上句一致,意思是人们还能更多地了解这座城市未来继续发展方向。
52. A。point在本句的意思是“用途,目的”。Begin your work now. There’s no point in wasting time. 现在就开始你的工作吧,耗时间没用。
53. B。nearly几乎;generally一般地;hardly几乎不,都不符合题意。simply仅仅,只是。作者以这种方式去了解一座城市的原因很简单,仅仅是通过亲眼去看,去感受一个人就能更获得更大的快乐。
54. D。personal亲自的,亲身的,与上一句里的visiting and seeing a town with one’s own eyes意思相一致。
55. B。前面有比较级better,这里当然用介词than。
【错题反思】
60.完形填空(08四川卷)
One night I decided to spend some time building a happier and closer relationship with my daughter. For several weeks she had been__16__ me to play chess(棋) with her, so I suggested a game and she eagerly __17__. It was a school night, however, and at nine o’clock my daughter asked if I could __18__ my moves, because she __19___ to go to bed; she had to get up at six in the morning. I _20__ she had strict sleeping habits, __21__ I thought she ought to be able to __22__ some of this strictness. I said to her, “__23___, you can stay up late for once. We’re having __24__.” We played on for another fifteen minutes, during which time she looked __25__. Finally she said, “Please, Daddy, do it quickly.” “No,” I replied. “If you’re going to play it __26__, you’re going to play it slowly.” And so we __27__ for another ten minutes, until __28___ my daughter burst into tears, and ___29___ that she was beaten.
Clearly I had made __30___. I had started the evening wanting to have a __31__ time with my daughter but had __32___ my desire to win to become more __33__ than my relationship with my daughter. When I was a child, my desire to win ___34__ me well. As a parent, I ___35___that it got in my way. So I had to change.
16. A. guiding      B. asking     C. training         D. advising
17. A. allowed     B. expected    C. replied          D. accepted
18. A. change      B. repeat      C. hurry           D. pass
19. A. agreed      B. needed       C. begged         D. hated
20. A. knew      B. learned        C. guessed         D. heard
21. A. so         B. for            C. but            D. or
22. A. put up      B. take up         C. pick up        D. give up
23. A. As usual     B. Go ahead      C. By the way     D. Come on
24. A. patience      B. luck        C. fun            D. success
25. A. excited      B. proud       C. anxious         D. angry
26. A. well        B. again        C. fairly          D. regularly
27. A. discussed     B. continued     C. counted        D. argued
28. A. nervously     B. immediately   C. strangely       D. suddenly
29. A. promised     B. admitted     C. wondered      D. discovered
30. A. a mistake      B. a decision    C. an attempt     D. an effort
31. A. free         B. different        C. full           D. happy
32. A. managed    B. recognized      C. allowed       D. reduced
33. A. important     B. attractive    C. practical        D. interesting
34. A. offered      B. served       C. controlled       D. taught
35. A. realized    B. apologized     C. imagined       D. Explained
答案:16. B   17. D   18. C   19. B   20. A
      21. C   22. D   23. D   24 .C   25. C
      26. A   27. B   28. D   29. B   30. A
31. D   32. C   33. A   34. B   35. A
60.【答案与简析】
16. 解析:答案B  题干表示女儿一直在请求和我一起下棋,说明女儿急于和
我一起下棋。Guiding“指导”,training“训练”,advising“建议”。
17. 解析:答案D  “当我提议下棋的时候,女儿立即就接受了”。
18. 解析:答案C  从后文中的 “Please, Daddy, do it quickly”中的 quickly  
可知道答案。
19. 解析:答案B  从后文中的 “she had to get up at six in the morning”可知
道,此空应该填“不得不”之意的词。
20. 解析:答案A  “我知道女儿在睡眠习惯”,与后文我想赢棋,以为女儿可
以临时改变一下。
21. 解析:答案C  从后文 “you can stay up late for once”可知,虽然我知道
女儿的睡眠习惯,但是我想女儿可以临时改变一下固有的习惯。
22. 解析:答案D  同21分析,此处只有give up有“改变”的意思。Put up“兴
起,搭建,张贴”,take up“从事”,pick up“拾起”。
23. 解析:答案D  鼓励女儿放弃下棋,继续下去。As usual“像往常一样”,
Go ahead“朝前走”,By the way“顺便”,Come on一般用于鼓励别人干
某事。
24. 解析:答案C  have fun表示“玩得高兴”,固定搭配。
25. 解析:答案C  由于女儿急于想去睡觉,所以看起来很着急。
26. 解析:答案A  从后一句you’re going to play it slowly可以看出,只有下
得慢,棋才下得好。
27. 解析:答案B  从for another ten minutes看出,又下了10分钟,表示没
有让女儿去休息。
28. 解析:答案D  从最后一段作者的自责可以看出,作者根本没有意识到
女儿会因为不能去睡觉而哭泣,所以是突然哭泣了。
29. 解析:答案B  由于女儿不想继续下棋了,只好认输才能去休息。
30. 解析:答案A  从后文可以看出,作者本意是想和女儿好好地相处,结果
由于自己想赢棋,让女儿哭泣,事先觉得这样做不对,显然是犯了一个
错误。Make a mistake“犯错误”,make a decision“作出决定”,make an 
attempt“努力,企图”,make an effort“努力”。
31. 解析:答案D  根据第一自然段的第一句。
32. 解析:答案C  allow sb./ sth. to do sth“允许某人或某事干…”其它三项不
能这样搭配。
33. 解析:答案A  “让赢棋的欲望变得比和女儿建立良好关系更重要”,正是
作者所犯的错误。
34. 解析:答案B  小时候想赢棋的欲望一直让我养成这种只顾及自己。Well
是一个积极色彩的副词,不与controlled搭配。
35. 解析:答案A  最后一句“So I had to change”,说明作者已经意识到这种
赢棋的欲望妨碍了自己(in my way)。
【错题反思】
61.完形填空(藁城一中09年9月)
Don’t we all?
I was parked in front of the mall wiping off my car and waiting for my wife to finish work. Coming my way from across the parking lot was what society would   21   a beggar. From his looks he had no car, no home, no clean clothes, and no money. There are   22  when you feel generous, but also times when you just don’t want to be   23  . This was one of the “don’t want to be bothered times!”
“Hope he doesn’t ask me for   24  ,”I thought.
He didn’t. But after a few minutes he spoke. “That’s a very   25  car,” he said.  He was poorly dressed, but had a(n)  26   of dignity(尊严) around him. 
I said, “Thanks.”, and  27  wiping off my car.
He sat there    28   as I worked. The expected request for money never came. As the silence between us  29   , something inside said, “Ask him if he needs any help.” I was sure he would say “___30__”, but I held true to the inner  31  .
“Do you need any help?” I asked.
He answered in three simple, but profound(深刻的)words that I shall never  32   . We often look for wisdom from those of higher  33   and accomplishments. We expected nothing here but a __34___ hand.
Then, he spoke three words that  35  “Don’t we all?”
     I needed help. Maybe not for bus fare or a place to sleep, but I needed help. I  36  in my wallet and gave him not only enough for bus fare  37 enough to get a warm meal and shelter for the day.
     Those three little words still __38___ true. No matter how much you have, or how much you’ve   39   , you still need help.
     No matter how little you have, or how loaded you are with problems, 40  without money or a place to sleep, you can give help. Even if it’s just a compliment(恭维) , you can give that!
21. A. regard     B. accept     C. consider    D. admit
22. A. times     B. situations     C. scenes     D. cases
23. A. noticed    B. bothered    C. appreciated   D. recognized
24. A. comfort     B. mercy      C. advice     D. money
25. A. expensive     B. dirty     C. nice     D. old
26. A. air         B. sense     C. envy       D. collection
27. A. stopped      B. continued     C. finished   D. enjoyed
28. A. sadly      B. patiently   C. silently     D. anxiously
29. A. disappeared     B. followed     C. failed   D. widened
30. A. sorry   B. yes     C. no     D. thanks
31. A. voice   B. sound     C. spirit    D. word
32. A. understand     B. regret    C. forget   D. believe
33. A. learning     B. degree     C. position    D. occupation
34. A. disabled      B. crossed     C. raised     D. deserted
35. A. frightened     B. worried     C. pleased     D. shook
36. A. felt     B. reached      C. turned     D. brought
37. A. but     B. and   C. or     D. thus
38. A. seem     B. come     C. ring     D. stay
39. A. lost     B. achieved     C. received     D. experienced
40. A. hardly     B. never   C. often     D. even
61.【答案与简析】
21. CABDC 26. ABCDB 31. ACACD  36. BACBD
21. C 从语境含义和搭配看,只有consider 可以用consider A (as) B, 其他选项都要加 as。
22. A  从语境和下文判断, there are times when…
23. B  下文有提示:不想被打搅的时候。
24. D  前面说作者判断对方是乞丐,因此选D,希望他不会过来找我讨钱。
25. C  他看见的是我的车,并不知道价格是否昂贵,因此选C,夸奖我的车很好。
26. A  这里air表示“神态,外观”:他在说这句话时浑身透露出一丝尊严
27.B  我继续手头的工作:擦拭我的车。
28. C  他坐在那里,默不吭声地看着我擦车。
29. D 我在继续擦车,他还是不吭声,由此判断选D,我们的沉默时间越来越长。
30. B  我想问他是否需要我的帮助,而且我断定他一定会做肯定回答的。
31. A  第一段说了,此时的我不想被别人打搅,此时的我不想显示出慷慨大方,因此在问他这个问题的时候,我还是坚守我本来的想法:即使他是肯定回答,我也不会慷慨解囊的。
32. C  他这三个字的回答很简单,但也很深奥,让我终身难忘。
33. A  我们总以为,只有那些学问高深和有成就的人才有睿智。
34. C  我以为,只有学问的人才充满智慧,而像我面前的这个人只会举起手向我乞讨。
35. D  这三个词使我觉得震撼。
36. B  我伸手拿钱包。
37.A  这里用 not only…but also 表示“不仅…而且…
38. C 这里用动词ring表示他说的这三个词至今还在我耳边回响。
39. B  无论你取得了多么大的成就。
40.D  语境表示递进含义,因此选D,哪怕甚至没有钱,或者没有住处,你一能给别人帮助。
【错题反思】
62.完形填空(陕西周至09摸底)
It’s hard being an astronaut’s son. I 21 , everybody expects you to be special or__22__, and I’m just an average student, and I’m average, too, when it__23_ basketball, football, soccer, and baseball.
     I often wonder _24__ my father ever had a son like me. I mean he’s so_25_and so good at everything. So I used to dream about doing something spectacular to__26_ my father and make him_ 27__ me.
     In one class, my teacher__28_ a Father’s Day essay contest for us and the winners’ essays would be read in front of all the parents and students. After school I walked home,__29_ my father, who I would write about in my essay.
     He sat with me in the__30_ when I was a little kid and had a nightmare. He__31__ me with a new puppy at my eighth birthday party. He sat and tried to__32__death to me when Grandpa Bob died. To me, he wasn’t a world-famous astronaut, just my dad.
    I wrote about all these_33_ in my essay.
One of our neighbors said, “I_34_ you’ll win the contest, David. You're the only one in town who could write about being the son of an astronaut.”
I__35__ I hadn’t shown anyone the essay, but now I almost hoped I wouldn’t win. I didn’t want to win just_36__ my father was an astronaut.
I won the second prize. When I finished reading my essay, the_37__ applauded. I saw my father blowing his nose. I went back to my seat.
    Dad nodded to me,__38__ his throat, and put his hand on my shoulder. “Son, this is the__39___moment of my life,” he said.
    It was the proudest moment of my life, too. Maybe I’ll never be a great hero or win a Nobel Prize, but just then, it was__40__just to be my father’s son.
21.A. mean         B. say            C. know         D. believe
22.A. strange        B. honest         C. perfect        D. formal
23.A. refers to       B. relates with     C. talks about     D. comes to
24.A. why          B. how           C. whether       D. when
25.A. normal        B. funny          C. special       D. unique
26.A. shock         B. influence       C. attract        D. impress
27.A. proud of       B. interested in     C. satisfied with  D. ashamed of
28.A. reported       B. announced      C. claimed       D. warned
29.A. caring about    B. worrying about 
C. thinking about  D. complaining about
30.A. silence        B. threat       C. horror     D. dark  
31.A. pleased        B. astonished      C. supported   D. encouraged
32.A. describe       B. explain         C. declare        D. remark
33.A. experiments    B. incidents        C. details        D. memories
34.A. wish          B. guess           C. bet           D. promise
35.A. smiled        B. nodded          C. doubted       D. shrugged
35.A. because       B. if              C. while         D. as
37.A. parents       B. audiences        C. students       D. teachers
38.A. cleaned      B. blew           C. cleared        D. opened
39.A. best         B. proudest        C. finest         D. greatest
40.A. natural      B. honorable       C. important      D. enough
62.【答案与简析】
解读:有一个当宇航员的父亲,生活并不是容易的,人们都期盼你与众不同。在一次作文比赛中作者却不是写当宇航员的父亲,而是写一个生活中 
的父亲,父亲为此感到自豪。
21.A。用mean来解释前一句的意思。
22.C。perfect杰出的,完美的。此句意为“每个人都认为你应该与众不同   
或者完美”。
23.D。when it comes to说到,谈到,为固定搭配。注意这里it为形式主语。
24.B。句意:我有时候会想父亲怎么会有我这样的儿子呢。
25.C。句意:父亲是如此的特别,擅长任何事。
26.D。impress给人以深刻印象。
27.A。句意:希望能够做出特别的事情来给父亲留下印象,并让他以我为 
骄傲。
28.B。announce宣布。此处意为:老师向我们宣布了一件事即让我们写关
于父亲的作文。
29.C。放学回家的时候,作者想着父亲的一切,决定写什么。
30.D。dark对应nightmare。
31.A。作者八岁生日时,父亲买回小狗,作者感到惊喜。
32.B。作者父亲向他解释死亡是怎么一回事。
33.D。此空上面四句话都属于作者的回忆。
34。C。bet打赌。邻居确信作者会得奖,因为他是唯一一个可以写宇航员父
亲的人。
35.D。shrug耸肩,表示不置可否或不同意。
36.A。作者不想因为自己父亲是宇航员才获奖。
37.B。当我读完文章,下面的观众都为我鼓掌。
38.C。父亲清了一下喉咙。说明父亲借此掩饰自己的激动。
39.B。这是作者父亲一生中最自豪的时刻,文章最后一段首句也有暗示。
40.D。虽然不能成为英雄或获得诺贝尔奖,但此时能作为父亲的儿子就足
够了。



分类: 语法词汇
全部回复 (2)

  • 0

    点赞

  • 收藏

  • 扫一扫分享朋友圈

    二维码

  • 分享

课程推荐

需要先加入社团哦

编辑标签

最多可添加10个标签,不同标签用英文逗号分开

  • 时态
  • 从句
  • 非谓语
  • 词汇
  • 其他
保存

编辑官方标签

最多可添加10个官方标签,不同标签用英文逗号分开

保存
知道了

复制到我的社团