东南亚风格建筑设计- 求高手帮忙翻译红色加粗斜体字4

发表于:2013-01-21 14:12 [只看楼主] [划词开启]

 

Located within the Thomas tree conservation area, the existing site is surrounded by mature trees and dense vegetation. This led to a mindset for maximizing the use of the vegetation to embrace the quality of the design. Unlike most of other landed housing in Singapore, there is a strong peculiarity about the site that created an opportunity to play with levels.

The patrons of this project are young professionals involved in medical research and development living with a teenage daughter and their elderly parents. The client expressed their desire to live in a house whereby they can live, work, and play and enjoy hobbies together interactively. This key concern led to an exploration of spatial organization which can accommodate the need. For instance, a open terrace at the 2nd storey which offers the daughter a place to explore her artistic hobby; while her parent can have his medical research library or maturing hibiscus at the strip garden next to it.

Living in a tropical country, the house also accommodated ‘cooling’ element. The swimming pool located at the ground level; beside functionally used as a lap pool, it creates a soothing effect during the day. Series of sliding perforated screen at 2nd and 3rd storey also play an important part in filtering the sunlight while maintaining view to the surrounding. Other element would be overhangs that were placed strategically to bring shadow into the interior. A further-developed-pavilion concept was also implemented to create an opportunity to bring down the temperature in a limited space. Both sides of operable glass façade allows cross ventilation, at the same time, embraces the serpentine flow of the reinforce concrete slab as a legible architectural stroke of formal expression

The folding reinforce concrete slab is deployed as a strategy to organize spatial and programmatic spatial requirements while integrating function and visual aesthetics. Various spaces of the house are strung along the continuous surface in succession so that different programs are able to operate independently while allows interaction with another. Taking off from the ground in the form of the pool stairs on the ground floor, the slab continues as a landscaped deck, a partial slop on the 2nd storey, a viewing platform and a green slop at 3rd storey before it’s eventually upturns to form the roof.

 

 

求高手帮忙翻译红色加粗斜体字部分,十分感谢。

 

分类: 杂货铺

  • 0

    点赞

  • 收藏

  • 扫一扫分享朋友圈

    二维码

  • 分享

课程推荐

需要先加入社团哦

编辑标签

最多可添加10个标签,不同标签用英文逗号分开

保存

编辑官方标签

最多可添加10个官方标签,不同标签用英文逗号分开

保存
知道了

复制到我的社团